NRK Meny
Normal

Bohinen skal løfte SF

Lars Bohinen er Sandefjord Fotballs nye trener.

Lars Bohinen blir ny trener for Sandefjord fotball

Skal løfte Sandefjord fotball

– Klubbens visjon er «Magiske øyeblikk i Tippeligaen», skriver klubben i en pressemelding.

Nå er det altså klart at det er 44 år gamle Bohinen som får ansvaret for å få klubben tilbake til tippeligaen.

Lars Bohinen er ny trener for Sandefjord Fotball

Lars Bohinen ble presentert som Sandefjord Fotballs nye trener på en pressekonferanse mandag ettermiddag. Fra venstre Per Ketil Berg daglig leder i Sandefjord fotball, Lars Bohinen og Odd-Erik Marthinsen, hodejeger i Torp Consulting.

Foto: Fredrik Hansen / NRK

-Jeg gleder meg veldig til å ta fatt. Jeg har mye å lære i forhold til å trene et lag på dette nivået, sier Bohinen til NRK.

Ambisjonen er klar

Nå skal Bohinen sette seg ned med spillerne, bli kjent og bygge et lag til neste sesong.

– Målet er å rykke opp til eliteserien. Jeg stiller store krav til spillerne når det gjelder det å være seriøs. Hvis det er noen av spillerne som ikke er vilige til å gi 110 prosent, kan de finne seg noe annet å gjøre, sier Bohinen.

Det var et rekrutteringsbyrå som først kontaktet Bohinen om trenerjobben. Det er trolig første gang et fotball-lag har brukt den metoden for å finne ny trener.

Bohinens første arbeidsdag i Sandefjord blir 1. januar neste år.

Etter søndagens tap mot Kristiansand på hjemmebane, har klubben kun teoretiske sjanser til å få spille kvalik til eliteserien. Trolig må Bohinen lede klubben gjennom nok et år i 1.divisjon.

Fotball, fotball, fotball

Bohinen gjorde stor suksess som midtbanespiller på slutten av 80- og begynnelsen av 90-tallet. Han har spilt for blant andre Vålerenga, Lyn og Viking i Norge og for blant andre Blackburn og Nottingham Forrest i England.

Han har vært sportsdirektør i Stabæk og ekspertkommentator for TV2.Bohinen fikk også 49 kamper for landslaget .

I 2011 kom han på tredje plass i TV2-programmet «Skal vi danse», sammen med den profesjonelle danseren Alexandra Kakurina.

Siste nytt

 • Verdensmester mister trolig OL

  Den slovenske alpinisten Ilka Štuhec har røket korsbåndet og mister trolig OL i Pyeongchang. Štuhec tok i fjor VM-gull i utfor og vant også utforcupen for kvinner.

  Laster Twitter-innhold
 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Odd - Lillestrøm