Bohinen raser mot dommer etter cuptap

ASKER (NRK.no): Asker-trener Lars Bohinen roser egne spillere, men var forbannet etter cuptapet mot Vålerenga.

Bohinen

Asker-trener Lars Bohinen var forbannet i pausen mot Vålerenga. Bohinen gikk ut på gresset for å konfrontere dommer Martin Lundby.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Det er et tegn på ekstremt dårlig fotballforståelse, sier Bohinen til NRK.no etter 2-3-tapet mot Vålerenga i cupen.

Grindheim

VIF og Christian Grindheim kan juble etter seier i cupen mot Asker.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix
Calvo

Diego Calvo scoret to mål for VIF.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Situasjonen Asker-treneren snakker om skjedde rett før pause. På overtid i første omgang fikk Asker corner. Hjørnesparket ble slått inn foran mål og en Asker-spiller dempet ballen inne i feltet. Da valgte dommer Martin Lundby å blåse av omgangen - til hjemmelagets store frustrasjon.

– Fratatt sjanse

Både spillere og trener Lars Bohinen samlet seg rundt dommeren for å få en oppklaring.

– Det blir helt feil å la oss ta hjørnesparket og frata oss en opplagt målsjanse. Hvis han mente tilleggstida var ute, burde han blåst før corneren var tatt, sier Bohinen.

– Jeg spurte hvorfor han valgte som han gjorde. Det må være bedre å legge til noen ekstra sekunder når vi har ballen inne i feltet, framfor å blåse og vite at det blir en kontroversiell situasjon, sier Asker-treneren.

Dommer Lundby sier følgende etter cupkampen.

– Jeg har ingenting å si om hans (Bohinens) kommentarer, forteller Lundy til NRK.no

– Ballen gikk ut til corner, og Asker brukte lang tid. Vi var allerede langt over tilleggstida da cornere ble tatt, sier Lundby.

Forventer bedre

Asker tapte 2-3 og presset på for utligning i sluttminuttene etter at VIF ble redusert til ti mann. Bohinen mener Asker ble hardt straffet.

– Vi ble fratatt en stor scoringsmulighet og jeg mener vi bør forvente bedre fotballforståelse på dette nivået, sier Bohinen.

– Jeg er veldig fornøyd med hvordan mitt eget lag spiller, sier den tidligere landslagsspilleren.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal var fornøyd med avansement.

– Vi opptrer klønete, men det føles bra å være videre. I cupen kan alt skje, sier Rekdal til NRK.

Siste nytt

 • Granåsen får 180 millioner

  Regjeringen vil gi 180 millioner kroner til utbygging av Granåsen skisenter dersom ski-VM 2025 blir lagt til Trondheim, skriver NTB. Trondheim har ikke formelt blitt utpekt som arrangør av VM i nordiske grener i 2025, men trønderhovedstaden er eneste søker.

  Granåsen
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Jansrud vil sette uslåelig rekord

  Kjetil Jansrud er klar for ny sesong. Der har han satt seg en rekke mål. Men Vinstra-gutten har pekt seg ut ett spesielt. Han har gjennom karrieren nemlig seks verdenscupseire i Kvitfjell.

  Det betyr at han allerede er «kongen av Kvitfjell», men Jansrud vil ha mer.

  – Jeg har lyst til å sette en rekord i Kvitfjell som bare står, en rekord på fartssiden som ingen kommer til å slå noensinne, det er målet. Det er jo mitt sted, mitt lokalmiljø og der jeg har vokst opp. Så jeg har lyst å gjøre den så vanskelig som mulig, sier Jansrud til NTB.

  Jvd7rT2tuG0
  Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
 • Sheffield United slo Arsenal

  Etter 30 minutter sendte Lys Mousset hjemmelaget Sheffield United opp til 1-0. Det ble også resultatet. Med seieren klatrer Sheffield United opp på 9.-plass i Premier League. Arsenal gikk på sesongens andre ligatap og befinner seg på 5. plass.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal