NRK Meny
Normal

- Er det 1. april?

Kreftopererte Vidar Bøe fikk seg en overraskelse. Han er Østlandets kandidat som årets ildsjel.

Vidar Bøe
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Se video av da Bøe fikk vite om nominasjonen.

Vidar Bøe

Vidar Bøe

Foto: NRK

Vegard Ulvang, blomster og NRK var nok ikke det Vidar Bøe hadde ventet seg på trappa en tirsdag morgen.

Ulvang formidlet den glade nyheten og ble belønnet med en klem av den nominerte.

Møtt opp hadde også syklister fra Østmarka IL, som Vidar Bøe startet opp i Lørenskog i 1993. Idrettslaget driver med tilrettelagt fysisk aktivitet for utsatte grupper. Både barnevern, skole og politi er sentrale samarbeidspartnere.

- Brenner for de svake

- Vidar brenner veldig for de svake gruppene og han er veldig opptatt av betydningen av fysisk aktivitet, sier Ingvild Rasmussen som er blant de som har nominert Bøe til prisen.

Også svigersønnen er imponert.

- Han har et verdisyn som jeg håper når ut til flere enn bare oss som står han nær. Jeg er jo også så heldig å ha han som svigerfar. Jeg ser hvilket forbilde han er for mine barn, sier Thomas Borge som hadde møtt opp for å hylle ildsjelen.

- Verdt 40 år med innsats

Vidar ble for mange et kjent fjes da han syklet "Den store styrkeprøven" fra Trondheim til Oslo på tandemsykkel med blinde Tahir Hussain. De brukte 22 timer på 540 kilometer, og selv var Vidar nylig kreftoperert. Han syntes det ER stort å sitte igjen som en av 5 nominerte av 1750 foreslåtte ildsjeler

- Det tallet burde du gange med fem tror jeg. Det er så mange sterke kandidater langs kysten og mellom bakkar og berg rundt i Norge. Å bli plukket ut blant disse er verdt 40 år med innsats, sier han selv.

På Idrettsgallaen i januar skal han kjempe sammen med fire andre om Ildsjelprisen 2009.

Siste nytt

 • Thomas ny mann i gul trøye

  Geraint Thomas vant den ellevte etappen av årets Tour de France og tar også over den gule ledertrøyen fra Greg Van Avermaet. På siste stigning stakk briten ifra. Lagkamerat Chris Froome kom i mål 20 sekunder bak Thomas, sammen med Tom Dumoulin.

  Geraint Thomas
  Foto: Marco Bertorello / AFP
 • Norge slår Spania i fotball-EM

  Det norske J19-landslaget i fotball åpnet EM med 2–0-seier over Spania. Andrea Norheim ble tomålsscorer i første omgang. Og selv om spanjolene hadde ballen mye av kampen, forsvarte de norske jentene seg godt. Neste kamp for J19-laget er mot Frankrike.

  Laster Twitter-innhold
 • Klar for Tour de France-lag

  Anders Skaarseth skal sykle for det franske profflaget Cofidis fra 1. august. Det har TV 2 fått bekreftet av en rekke kilder tett på 23-åringen. – Det er en spennende mulighet for Anders, sier sykkelsjefen i Uno-x, Jens Haugland til TV 2.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical kvalifisering