NRK Meny
Normal

- Er det 1. april?

Kreftopererte Vidar Bøe fikk seg en overraskelse. Han er Østlandets kandidat som årets ildsjel.

Vidar Bøe

Se video av da Bøe fikk vite om nominasjonen.

Vidar Bøe

Vidar Bøe

Foto: NRK

Vegard Ulvang, blomster og NRK var nok ikke det Vidar Bøe hadde ventet seg på trappa en tirsdag morgen.

Ulvang formidlet den glade nyheten og ble belønnet med en klem av den nominerte.

Møtt opp hadde også syklister fra Østmarka IL, som Vidar Bøe startet opp i Lørenskog i 1993. Idrettslaget driver med tilrettelagt fysisk aktivitet for utsatte grupper. Både barnevern, skole og politi er sentrale samarbeidspartnere.

- Brenner for de svake

- Vidar brenner veldig for de svake gruppene og han er veldig opptatt av betydningen av fysisk aktivitet, sier Ingvild Rasmussen som er blant de som har nominert Bøe til prisen.

Også svigersønnen er imponert.

- Han har et verdisyn som jeg håper når ut til flere enn bare oss som står han nær. Jeg er jo også så heldig å ha han som svigerfar. Jeg ser hvilket forbilde han er for mine barn, sier Thomas Borge som hadde møtt opp for å hylle ildsjelen.

- Verdt 40 år med innsats

Vidar ble for mange et kjent fjes da han syklet "Den store styrkeprøven" fra Trondheim til Oslo på tandemsykkel med blinde Tahir Hussain. De brukte 22 timer på 540 kilometer, og selv var Vidar nylig kreftoperert. Han syntes det ER stort å sitte igjen som en av 5 nominerte av 1750 foreslåtte ildsjeler

- Det tallet burde du gange med fem tror jeg. Det er så mange sterke kandidater langs kysten og mellom bakkar og berg rundt i Norge. Å bli plukket ut blant disse er verdt 40 år med innsats, sier han selv.

På Idrettsgallaen i januar skal han kjempe sammen med fire andre om Ildsjelprisen 2009.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal