- Er det 1. april?

Kreftopererte Vidar Bøe fikk seg en overraskelse. Han er Østlandets kandidat som årets ildsjel.

Vidar Bøe

Vidar Bøe

Foto: NRK

Vegard Ulvang, blomster og NRK var nok ikke det Vidar Bøe hadde ventet seg på trappa en tirsdag morgen.

Ulvang formidlet den glade nyheten og ble belønnet med en klem av den nominerte.

Møtt opp hadde også syklister fra Østmarka IL, som Vidar Bøe startet opp i Lørenskog i 1993. Idrettslaget driver med tilrettelagt fysisk aktivitet for utsatte grupper. Både barnevern, skole og politi er sentrale samarbeidspartnere.

- Brenner for de svake

- Vidar brenner veldig for de svake gruppene og han er veldig opptatt av betydningen av fysisk aktivitet, sier Ingvild Rasmussen som er blant de som har nominert Bøe til prisen.

Også svigersønnen er imponert.

- Han har et verdisyn som jeg håper når ut til flere enn bare oss som står han nær. Jeg er jo også så heldig å ha han som svigerfar. Jeg ser hvilket forbilde han er for mine barn, sier Thomas Borge som hadde møtt opp for å hylle ildsjelen.

- Verdt 40 år med innsats

Vidar ble for mange et kjent fjes da han syklet "Den store styrkeprøven" fra Trondheim til Oslo på tandemsykkel med blinde Tahir Hussain. De brukte 22 timer på 540 kilometer, og selv var Vidar nylig kreftoperert. Han syntes det ER stort å sitte igjen som en av 5 nominerte av 1750 foreslåtte ildsjeler

- Det tallet burde du gange med fem tror jeg. Det er så mange sterke kandidater langs kysten og mellom bakkar og berg rundt i Norge. Å bli plukket ut blant disse er verdt 40 år med innsats, sier han selv.

På Idrettsgallaen i januar skal han kjempe sammen med fire andre om Ildsjelprisen 2009.

Siste nytt

 • Oppgitt Riiber

  Jarl Magnus Riiber slo oppgitt ut med armene etter å ha landet på 121 meter i det kombinerte hopprennet. Det holdt til en tiendeplass, 59 sekunder bak lederen. Jan Schmid ble beste norske på tredjeplass, Espen Bjørnstad hoppet seg til en ellevteplass og Jørgen Gråbak ligger som nummer 28. Eric Frenzel leder før langrennet som starter 16:15.

  VM ski 2019. Pressetreff
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Chelsea straffes med overgangsnekt

  Chelsea får overgangsnekt i de to neste overgangsvinduene på grunn av brudd på reglene knyttet til å signere spillere under 18 år. Det melder FIFA på sine egne nettsider. Regelbruddene skal omfatte 29 spillere, og Chelsea er ilagt en bot på 460 000 britiske pund. Klubben har mulighet til å anke avgjørelsen overfor FIFA innen tre dager. Simon Stone i BBC skriver at FIFA etterforsker flere store klubber, og at Chelsea neppe vil være den enste klubben som blir straffet etter at arbeidet er avsluttet.

  FA Cup Fifth Round - Chelsea v Manchester United
  Foto: John Sibley / Reuters
 • Andersson syk - Nilsson står over

  Morgendagens skiathlon går uten Stina Nilsson. Den svenske skiløperen tok sølv på gårsdagens sprint, men er ikke med i troppen som står på startstreken lørdag. Svenskene stiller dermed med følgende løpere: Charlotte Kalla, Ida Ingemarsdotter, Frida Karlsson og Evelina Settlin. Ebba Andersson, som var medaljekandidat på distansen, står over øvelsen på grunn av en irritasjon i luftveiene.

  VM ski 2019. Langrenn kvinner
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal