NRK Meny
Normal

FFK lurt av publikums fløyte: – Helt idioti

Protester, krangling, rødt kort og straffe. Det gikk hett for seg i nabooppgjøret mellom Fredrikstad og Sarpsborg 08.

Fotball-NM.

PROTESTER: Patrick Mortensen scoret Sarpsborg 08s første mål, til store protester fra Fredrikstad. Foto: TV 2

Laster innhold, vennligst vent..

Som så ofte, var cupkampen mellom Fredrikstad og Sarpsborg 08 full av følelser. Litt for mye følelser til tider kanskje.

Det så lyst ut for vertene da Erik Tønne satte inn ledelsen da halvtimen var spilt, men Patrick Mortensen svarte med hodet for Sarpsborg 08 like før pause. Og ikke helt uten dramatikk.

Fredrikstadspillerne protesterte voldsomt til dommeren, fordi de mener de lot seg lure av fløyter hos publikum bak målet. Noe også Sarpsborg-trener Geir Bakke lot seg merke av.

– Det er helt idioti. Det holdt på lenge, og det var synd for begge lag, sier FFK-trener Jan Halvor Halvorsen til TV 2.

Rødt kort og straffe

Som om det ikke var hett nok, tok det helt av etter hvilen. Bare seks minutter etter sidebytte barket flere av spillerne sammen. Det endte med rødt kort til gjestenes Anders Trondsen, som så ut til å dytte til Patrick Karoliussen. Heller ikke han var uskylding, men slapp unna med gult kort.

Sarpsborg 08 lot seg ikke stoppe med 10 mann på banen. Spesielt ikke da keeper Per Morten Henriksen bokset ballen rett i beina til motstanderen. Ole Heieren Hansen fikk til slutt ballen og kunne enkelt sette inn ledelsen.

Så ble Kristoffer Tokstad felt av Erik Tønne helt på kanten av sekstenmeteren. Dommeren pekte på straffemerket, og Steffen Ernemann var sikker. 3-1 til Sarpsborg 08.

– Jeg synes vi gjør en veldig god kamp. De var store favoritter, for de er eliteserielaget. Det var spennende og synd vi ikke klarte det, sier Halvorsen.

Enkelt for Glimt

Hele sju eliteserielag er allerede ute av cupen etter at tre runder nærmer seg unnagjort, men Bodø/Glimt hadde full kontroll på andredivisjonslaget Alta.

Fitim Azemi scoret etter bare 14 minutter, før Trond Olsen doblet 12 minutter senere. Alta ga likevel ikke opp, og da Magnus Nikolaisen reduserte i det 32. minutt var det noe tendens til kamp i nord.

Men like før pause var det keeper Maris Eltermanis som kom i fokus. Altas sisteskanse kom ut for å forhindre en Glimt-mulighet, men utenfor sekstenmeteren valgte han å bokse ballen. Rødt kort.

Etter pause styrte gjestene fra Bodø og Henrik Furebotn satte først inn 3-1, før Olsen punkterte kampen med en nydelig suser i det 87. minutt. 4-1 og avansement for Glimt.

Se høydepunktene i kampen mellom Alta og Bodø/Glimt her.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Fratatt to poeng etter sesongslutt

  Det italienske fotballforbundet har bestemt at Bari mister to poeng som følge av økonomisk rot. De faller ned fra sjette- til syvendeplass i Serie B, skriver NTB.

  Det gjør at klubben mister hjemmebanefordel i opprykkskvalifiseringen mot Cittadella.

 • Brølte for seier etter 46 poeng

  LeBron James leverte en kamp av de sjeldne med 46 poeng i nattens kamp i NBA-sluttspillet. Han bidro sterkt til at Cleveland Cavaliers slo Boston Celtics 109-99, og utlignet til 3–3 i kamper.

  Den avgjørende kamp syv spilles natt til mandag.

  LeBron James
  Foto: David Richard / Reuters
 • Martinsens IceHogs på vei tilbake

  Etter tre strake tap mot Texas Stars i AHL-sluttspillet, har Andreas Martinsen og Rockford IceHogs nå vunnet to strake kamper.

  Etter 3-1-seier i natt står det 2–3 i kamper, og Martinsens menn må vinne de to siste for å ta seg til sluttspillfinale.

  Andreas Martinsen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien fotball kvinner: Røa - Arna-Bjørnar
Toppserien: Røa - Arna-Bjørnar
Toppserien: Superhelg
Toppserien: Kolbotn - Klepp
Toppserien fotball kvinner: Kolbotn - Klepp
4-4-2 med Schau og Aune
Toppserien: Superhelg
Toppserien: Stabæk - Sandviken
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune