Normal

FFK lurt av publikums fløyte: – Helt idioti

Protester, krangling, rødt kort og straffe. Det gikk hett for seg i nabooppgjøret mellom Fredrikstad og Sarpsborg 08.

Fotball-NM.

PROTESTER: Patrick Mortensen scoret Sarpsborg 08s første mål, til store protester fra Fredrikstad. Foto: TV 2

Laster innhold, vennligst vent..

Som så ofte, var cupkampen mellom Fredrikstad og Sarpsborg 08 full av følelser. Litt for mye følelser til tider kanskje.

Det så lyst ut for vertene da Erik Tønne satte inn ledelsen da halvtimen var spilt, men Patrick Mortensen svarte med hodet for Sarpsborg 08 like før pause. Og ikke helt uten dramatikk.

Fredrikstadspillerne protesterte voldsomt til dommeren, fordi de mener de lot seg lure av fløyter hos publikum bak målet. Noe også Sarpsborg-trener Geir Bakke lot seg merke av.

– Det er helt idioti. Det holdt på lenge, og det var synd for begge lag, sier FFK-trener Jan Halvor Halvorsen til TV 2.

Rødt kort og straffe

Som om det ikke var hett nok, tok det helt av etter hvilen. Bare seks minutter etter sidebytte barket flere av spillerne sammen. Det endte med rødt kort til gjestenes Anders Trondsen, som så ut til å dytte til Patrick Karoliussen. Heller ikke han var uskylding, men slapp unna med gult kort.

Sarpsborg 08 lot seg ikke stoppe med 10 mann på banen. Spesielt ikke da keeper Per Morten Henriksen bokset ballen rett i beina til motstanderen. Ole Heieren Hansen fikk til slutt ballen og kunne enkelt sette inn ledelsen.

Så ble Kristoffer Tokstad felt av Erik Tønne helt på kanten av sekstenmeteren. Dommeren pekte på straffemerket, og Steffen Ernemann var sikker. 3-1 til Sarpsborg 08.

– Jeg synes vi gjør en veldig god kamp. De var store favoritter, for de er eliteserielaget. Det var spennende og synd vi ikke klarte det, sier Halvorsen.

Enkelt for Glimt

Hele sju eliteserielag er allerede ute av cupen etter at tre runder nærmer seg unnagjort, men Bodø/Glimt hadde full kontroll på andredivisjonslaget Alta.

Fitim Azemi scoret etter bare 14 minutter, før Trond Olsen doblet 12 minutter senere. Alta ga likevel ikke opp, og da Magnus Nikolaisen reduserte i det 32. minutt var det noe tendens til kamp i nord.

Men like før pause var det keeper Maris Eltermanis som kom i fokus. Altas sisteskanse kom ut for å forhindre en Glimt-mulighet, men utenfor sekstenmeteren valgte han å bokse ballen. Rødt kort.

Etter pause styrte gjestene fra Bodø og Henrik Furebotn satte først inn 3-1, før Olsen punkterte kampen med en nydelig suser i det 87. minutt. 4-1 og avansement for Glimt.

Se høydepunktene i kampen mellom Alta og Bodø/Glimt her.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Vålerenga fortsatt uten poengtap

  Storhamar topper tabellen etter å ha vendt til 3-2-seier i mjøsderbyet mot Lillehammer, mens Vålerenga er eneste lag uten poengtap i eliteserien. Oslolaget slo nemlig kort Sparta 3-0 i Furuset Forum.

  Lindström
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Helleland vil røyste mot Russland

  Wadas visepresident Linda Hofstad Helleland skriv i ei fråsegn at ho kjem til å røyste mot at Russland blir tekne inn igjen som Wada-medlem, slik kontrollkomiteen CRC tilrår, melder insidetgegames.biz.

  Wada skal avgjere saka på sitt styremøte torsdag.

  Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland
  Foto: Lotte Olsen Jessa / NRK
 • Viking sleit seg til siger

  Viking er framleis på kurs mot opprykk, men det var berre så vidt det heldt mot Notodden. Tommy Høiland gav Viking leiinga midt i første omgang, men Gaston Salasiwa utlikna.

  Axel Andersson gav Viking sigeren i kampens nest siste speleminutt. Viking er dermed på tredjeplass, berre målskilnaden bak Mjøndalen og tre poeng bak Aalesund.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Team Ingebrigtsen