Hopp til innhold

Bodø/Glimt sikret det første nordnorske seriegullet: – Alle i Norge unner dem det

DRAMMEN (NRK): Fem runder før slutt var gullet i boks og prestasjonene som har blitt hyllet igjennom hele sesongen ble kronet med gull. Og nå må Rosenborg stå æresvakt neste runde.

Eliteserien i fotball 2020: Strømsgodset - Bodø/Glimt

GUL(L)FARGET: Feiringen tok av da gullet var i boks.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB

– Det er deilig å komme fra byen som tar første gull til Nord-Norge. Jeg blir litt ekstra stolt fordi det er så stort at alle i Norge unner dem det, sier Jahn Ivar «Mini» Jakobsen til NRK.

– Det er kanskje bare de mest hardbarket Tromsø-supporterne som ikke gjør det.

Men sesongen er ikke over. Det skal spilles fem kamper til, og Jakobsen gleder seg allerede til neste:

Mikael Dorsin ny sportslig leder i Rosenborg.

Jahn Ivar «Mini» Jakobsen.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

– Tenk deg, slik vi holder på i Norge så skal neste motstander stå æresvakt for ligamesterne. Og på Aspmyra skal Rosenborg stå æresvakt for Glimt. Det er helt herlig sånn som det ble.

– Skal bli godt å sove og gråte i kveld

I likhet med Jakobsen tror Ørjan Berg, far til Patrick Berg, at dette gullet har en større betydning enn bare for Bodø.

– Jeg tror det har det. Store idrettsprestasjoner har det. Det gullet her er hele Nord-Norge sitt. Halve laget er herfra og har spilt fotball i Nord-Norge i oppveksten, sier Berg.

Men noen av de det betyr mest for var på Marienlyst i Drammen søndag kveld. Gullfeiringen tok av på banen etter kampslutt og spillerne fikk på seg både gullhatter og skjerf. Og følelsene kom til overflaten.

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Jeg er sikkert et dårlig intervjuobjekt akkurat nå. Jeg er litt tom akkurat nå. Det skal bli godt å sove i kveld og gråte litt i fred, sier Ulrik Saltnes til NRK.

Eliteserien i fotball 2020: Str¯msgodset - Bod¯/Glimt

Kasper Junker startet gullfesten med 1-0-scoringen like etter kampstart.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Støttet laget fra bilen

For året er 2020 og koronapandemien legger en demper på selve feiringen. Bodø/Glimt får ikke feiret seriegullet med supportere og fest som andre år. Ei heller spilte de for fullsatt stadion.

I tillegg måtte landslagsspillerne Patrick Berg og Marius Lode stå over kampen etter at de testet positivt for koronaviruset.

Det stoppet likevel ikke Glimt-fansen fra å støtte klubben. Utenfor Marienlyst stod det flere biler med gul- og svartkledde supportere inni.

– Hvis Zinckernagel curler ballen i det ene hjørnet så ser vi det akkurat, sa en av supporterne før kamp.

Og de oppmøtte supporterne fikk betalt for det alternative oppmøtet.

Bodø/Glimt-supportere

Slik fulgte noen Bodø/Glimt-supportere med på kampen mot Strømsgodset.

Foto: Harald Farstad / NRK

Siste nytt

 • Serbias Juventus-stjerne mister Norge-oppgjør

  Den serbiske angrepsprofilen Dusan Vlahovic sliter med en skade og har trukket seg fra landslagstroppen som skal møte Norge i nasjonsligaen i juni, ifølge VG.

  Vlahovic startet sesongen for Fiorentina, men etter en strålende høstsesong meldte han overgang til Juventus i januar. Totalt står han med 29 mål på 45 kamper i alle turneringer i sesongen som nettopp kom til en slutt. (NTB)

  Italy Soccer Italian Cup
  Foto: Alessandra Tarantino / AP
 • Øygarden FK er konkurs

  Fotballklubben Øygarden FK ble fredag slått konkurs etter flere måneder med usikkerhet, skriver Bergens Tidende.

  Ifølge avisen skal Øygarden, som spiller på nivå tre i norsk fotball, mangle om lag tre millioner kroner for å klare seg ut sesongen. Fredag ble det holdt samtaler med lokalt næringsliv om pengestøtte, uten at det har ført fram.

  – Det er ufattelig trist. Nå er det 18 mann som står uten klubb. Vi er blitt fristilt, sier en av spillerne, Andreas Fantoft til BT.

  Øygarden skulle opprinnelig spilt mot Ørn-Horten lørdag, men den kampen strykes sammen med resten av klubbens kampprogram i serien. Det ventet også en NM-kamp mot Sotra, men det er uklart hva som vil skje med den, skriver avisen. (NTB)

  Førstedivisjon i fotball 2020: Øygarden-Sandnes Ulf (2-1)
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Hovland avanserer i Texas med bogeyfri runde

  Det norske golfesset Viktor Hovland fant fram storspillet på den andre runden av PGA-turneringen i Texas fredag. Han gikk en bogeyfri runde fem slag under par.

  Etter en litt treg start torsdag med ett slag under par, har nordmannen spilt seg godt opp fredag. Med fem birdier kunne han bokføre en 65-runde. Det plasserer ham på en foreløpig delt 5.-plass på seks slag under par. Det skiller tre slag opp til lederen Scott Stallings (USA), men det er flere bakfra som kan senke lederscoren ytterligere utover dagen. (NTB)

  Colonial Golf
  Foto: Tony Gutierrez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste