Hopp til innhold

Friskmeldt Boasson bekrefter: – Jeg får sykle Vueltaen

Sky har fortsatt ikke offentliggjort laguttaket til Spania Rundt, men Edvald Boasson Hagen har allerede fått beskjed om at han får delta i rittet for første gang.

Edvald Boasson Hagen er tilbake på topp og skal kjøre Spania rundt, og der skal også VM-formen spisses.

SE VIDEOREPORTASJE: Edvald Boasson Hagen får teste VM-formen i sitt første Spania Rundt.

– Jeg har i alle fall fått flybillett, så jeg skal nok sykle, sier Edvald Boasson Hagen til NRK.

Team Sky fortsatt er hemmelighetsfulle om laguttaket til tradisjonsrike Spania Rundt, og har tidligere uttalt at Boasson Hagen bare ville bli tatt ut dersom han var helt frisk og i god nok form.

Har visst om uttaket lenge

Boasson Hagen letter imidlertid mer på sløret når NRK møter ham på trening i Maridalen.

– Jeg fikk egentlig beskjeden for ganske lenge siden, selv om laguttaket ikke er gjort. Men de har gjort plass til meg i Spania Rundt, sier han.

Det blir i så fall 26-åringens debut i etapperittet.

– Jeg har aldri kjørt der, så det blir spennede å se hvordan det er, slår han fast.

Spania Rundt, også kalt Vueltaen, er et av de største etapperittene som arrangeres årlig i Europa. Det varer i tre uker, og flere av etappene burde passe den norske syklisten godt.

Frisk etter armbrudd

Rudsbygdingen pådro seg et brudd i armen under sommerens Tour de France, som han derfor måtte bryte. Nå er han omsider helt friskmeldt og tilbake i full trening.

– Jeg skulle uansett ha en litt mer rolig periode etter Tour de France, så jeg tror ikke skaden har endret så mye for meg, forklarer Boasson Hagen.

Vueltaen blir en god test på om han har klart å holde formen ved like. Boasson Hagen trenger også svar på om han er i rute til årets siste, store begivenhet; VM i landeveissykling i september.

– Det er gjerne sånn at om du kommer bra ut av vueltaen, så er man stort sett bra også i VM. Men jeg har aldri prøvd hvordan det er å sykle vueltaen før, så vi får se, sier han.

Norge har fått tildelt tre plasser i VM. Det norske laget er heller ikke offentliggjort, men det er liten tvil om at Boasson Hagen får delta i verdensmesterskapet i Italia.

Siste nytt

 • United-suksess ga priser til Rashford og Ten Hag

  Premier League-kåringene for september ga Manchester United full uttelling. Marcus Rashford ble månedens spiller, mens Erik ten Hag fikk managerprisen.

  Utmerkelsene kommer etter at United snudde en krisestart på sesongen til å vinne fire strake ligakamper. Rashford var helt sentral i oppturen.

  I september ble det kun to oppgjør på United, men det var likevel nok til å sikre klubben en prisdobbel. Rashford noterte den målgivende pasningen i 1-0-seieren over Leicester, mens han scoret to ganger og hadde én assist i 3-1-triumfen over tabelltopp Arsenal.

  Det er første gang Rashford er kåret til månedens spiller i Premier League siden januar 2019. Engelskmannen sliter for tiden med en skade og er usikker til Manchester-derbyet søndag.

  (NTB)

  Rashford og Ten Hag
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Sterk kostnadsvekst i norsk fotball

  Inntektene til Eliteserien og 1. divisjon for menn auka markant det siste året, men eit enda større hopp i kostnader drar ned resultatet.

  Det viser halvårsrapporteringa frå Norges Fotballforbund. Samla hadde dei to øvste herredivisjonane inntekter på snautt 930 millionar kroner mellom juni 2021 og juni 2022. Auken var på 117 millionar kroner.

  I same periode spratt kostnadsnivået opp frå vel 900 millionar til 1,13 milliardar kroner. Det bidrar til eit negativt halvårsresultat på 71,3 millioner.

  – Sjølv om det er klart at det kjem ein auke i inntekter frå sal av medierettane i 2023, må klubbane halde fram med å setje tæring etter næring. Det at ein no ser ein auke i spesielt personalkostnader, er ein naturleg konsekvens av auka satsing på personalkompetanse, seier fotballpresident Lise Klaveness.

  Inntektene i Toppserien for kvinner gjekk det siste året frå 97,8 til 116,6 millionar kroner. Driftsresultatet gav et overskot på 1,4 millionar, medan halvårsresultatet stoppa på 6,5 millionar i minus.

  Rekneskapstala til norsk toppfotball etter første halvår er godt over siste normalår (2019) før koronapandemien. Ifølge NFF viser prognosane at herreklubbane styrer mot eit akkumulert overskot for 2022.

  Fire klubber i Eliteserien er i såkalla raud sone. Det vil si at dei er pålagt ein handlingsplan for å betre sin økonomisk situasjon. Kristiansund var i kategorien også i desember i fjor, medan Odd, Strømsgodset og Tromsø har komne til sidan.

  Jerv, Rosenborg, Sandefjord, Vålerenga og Aalesund er i gul sone.

  På nivå to er framleis opprykksklare Brann raudfarga i NFFs oversikt. Det er bergensarane åleine om i 1. divisjon.

  Tre klubbar frå Toppserien er i raud sone: Brann, Rosenborg og LSK Kvinner.

  Eliteserien i fotball 2022: Molde - Aalesund
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Ski Classics forlenger utestengelse

  Langløpsligaen Ski Classics forlengjer utestenginga av russiske og belarusiske utøvarar og lag grunna krigen i Ukraina. På nettsida si skriv dei at utstenginga gjeld neste sesong, men at die held fram med å følgje situasjonen.

  Ski Classics vil ikkje sleppe til utøvarar frå Russland og Belarus, og vil heller ikkje la Pro Tour-lag frå disse landa delta i vinterens langløpsserie.

  Vidare gjeld inneber utestenginga at arrangement i Russland som tidlegare hadde status som Ski Classics Challenger eventyr ikkje lenger har denne statusen.

  Vasaloppet
  Foto: Ulf Palm / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste