Hopp til innhold

Friskmeldt Boasson bekrefter: – Jeg får sykle Vueltaen

Sky har fortsatt ikke offentliggjort laguttaket til Spania Rundt, men Edvald Boasson Hagen har allerede fått beskjed om at han får delta i rittet for første gang.

Edvald Boasson Hagen er tilbake på topp og skal kjøre Spania rundt, og der skal også VM-formen spisses.

SE VIDEOREPORTASJE: Edvald Boasson Hagen får teste VM-formen i sitt første Spania Rundt.

– Jeg har i alle fall fått flybillett, så jeg skal nok sykle, sier Edvald Boasson Hagen til NRK.

Team Sky fortsatt er hemmelighetsfulle om laguttaket til tradisjonsrike Spania Rundt, og har tidligere uttalt at Boasson Hagen bare ville bli tatt ut dersom han var helt frisk og i god nok form.

Har visst om uttaket lenge

Boasson Hagen letter imidlertid mer på sløret når NRK møter ham på trening i Maridalen.

– Jeg fikk egentlig beskjeden for ganske lenge siden, selv om laguttaket ikke er gjort. Men de har gjort plass til meg i Spania Rundt, sier han.

Det blir i så fall 26-åringens debut i etapperittet.

– Jeg har aldri kjørt der, så det blir spennede å se hvordan det er, slår han fast.

Spania Rundt, også kalt Vueltaen, er et av de største etapperittene som arrangeres årlig i Europa. Det varer i tre uker, og flere av etappene burde passe den norske syklisten godt.

Frisk etter armbrudd

Rudsbygdingen pådro seg et brudd i armen under sommerens Tour de France, som han derfor måtte bryte. Nå er han omsider helt friskmeldt og tilbake i full trening.

– Jeg skulle uansett ha en litt mer rolig periode etter Tour de France, så jeg tror ikke skaden har endret så mye for meg, forklarer Boasson Hagen.

Vueltaen blir en god test på om han har klart å holde formen ved like. Boasson Hagen trenger også svar på om han er i rute til årets siste, store begivenhet; VM i landeveissykling i september.

– Det er gjerne sånn at om du kommer bra ut av vueltaen, så er man stort sett bra også i VM. Men jeg har aldri prøvd hvordan det er å sykle vueltaen før, så vi får se, sier han.

Norge har fått tildelt tre plasser i VM. Det norske laget er heller ikke offentliggjort, men det er liten tvil om at Boasson Hagen får delta i verdensmesterskapet i Italia.

Sportsnyheter

Slet med å holde tårene tilbake - avslører lagkompisens hemmelige råd

Tarjei Bø tok en overraskende seier på fredagens sprint, men for Sturla Holm Lægreid føltes 2.-plassen som en seier.

Siste nytt

 • Dortmund bekrefter: Julian Ryerson har pådratt seg leddbåndsskade – ferdigspilt i 2023

  Landslagsspiller Julian Ryerson har blitt diagnostisert med en leddbåndsskade og vil ikke være tilgjengelig for spill de neste ukene.

  Det bekrefter Dortmund på sine nettsider.

  Det var mot slutten av onsdagens oppgjør mot Stuttgart i den tyske cupen at landslagsprofilen Ryerson landet feil etter en duell. Den norske backen ble liggende på gresset med store smerter.

  Etter å ha fått umiddelbar behandling, ble han hjulpet av banen av to mann fra Dortmunds støtteapparat. Ansiktsuttrykket sa det meste om at Ryerson hadde store smerter.

  «Vi må vente de neste dagene for å stille en endelig diagnose og definere nøyaktig hvor lenge han blir ute,» sier BVB-trener Edin Terzic.

  Ryerson har vært en viktige brikke for Dortmund denne sesongen og spilt ti seriekamper for de gulkledde. Ryerson står med tre mål i Bundesliga denne sesongen. Den forrige kom så sent som forrige helg mot Bayer Leverkusen.

  (NTB)

  Dortmund's Julian Ryerson i kamp.
  Foto: AP
 • Danmark-smell nyttig vekker for Hergeirsson – Dale friskmeldt

  Norges landslagssjef Thorir Hergeirsson tar med seg Danmarks sensasjonstap mot Japan som en viktig VM-påminnelse.

  Danskene falt torsdag med 26-27. Resultatet er et av de mest overraskende i VM-historien.

  – Det sier at det finnes nasjoner utenfor Europa som kan spille håndball. Og så viser det at vi antatte favoritter i kamper, og jeg sier absolutt ikke at Danmark ikke gjorde det, skal holde tunga rett i munnen og ha fokus på neste kamp og neste angrep, sier Hergeirsson.

  Norge møter Slovenia i hovedrunden i Trondheim i kveld. Kari Brattset Dale er klarert for kamp etter å ha slitt med en ankel noen dager. Om hun spiller eller ikke, vil ikke Hergeirsson ut med.

  Norges lag offentliggjøres 19.30, en time før avkast. Norge har spilt mot Slovenia elleve ganger og vunnet hver gang.

  t4OqWkX3bLY
  Foto: NTB
 • Belgia, Tyskland og Nederland vil ha fotball-VM for kvinner i 2027

  Belgia, Tyskland og Nederland har levert en felles søknad om å få arrangere fotball-VM for kvinner i 2027. De får hard motstand.

  Brasil leverte sin søknad i forrige måned, og USA/Mexico har også vist interesse.

  Sør-Afrika leverte også en søknad, men trakk den i november for i stedet å kunne konsentrere seg om en søknad for mesterskapet i 2031.

  I løpet av februar skal Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) besøke søkerlandene. Hvem som får mesterskapet, avgjøres på Fifa-kongressen i mai.

  Det forrige VM ble arrangert i Australia og New Zealand, og der vant Spania etter seier over England i finalen.

  (NTB)

  Dj3GX_Du_S8
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal