NRK Meny
Normal

Friskmeldt Boasson bekrefter: – Jeg får sykle Vueltaen

Sky har fortsatt ikke offentliggjort laguttaket til Spania Rundt, men Edvald Boasson Hagen har allerede fått beskjed om at han får delta i rittet for første gang.

Edvald Boasson Hagen er tilbake på topp og skal kjøre Spania rundt, og der skal også VM-formen spisses.

SE VIDEOREPORTASJE: Edvald Boasson Hagen får teste VM-formen i sitt første Spania Rundt.

– Jeg har i alle fall fått flybillett, så jeg skal nok sykle, sier Edvald Boasson Hagen til NRK.

Team Sky fortsatt er hemmelighetsfulle om laguttaket til tradisjonsrike Spania Rundt, og har tidligere uttalt at Boasson Hagen bare ville bli tatt ut dersom han var helt frisk og i god nok form.

Har visst om uttaket lenge

Boasson Hagen letter imidlertid mer på sløret når NRK møter ham på trening i Maridalen.

– Jeg fikk egentlig beskjeden for ganske lenge siden, selv om laguttaket ikke er gjort. Men de har gjort plass til meg i Spania Rundt, sier han.

Det blir i så fall 26-åringens debut i etapperittet.

– Jeg har aldri kjørt der, så det blir spennede å se hvordan det er, slår han fast.

Spania Rundt, også kalt Vueltaen, er et av de største etapperittene som arrangeres årlig i Europa. Det varer i tre uker, og flere av etappene burde passe den norske syklisten godt.

Frisk etter armbrudd

Rudsbygdingen pådro seg et brudd i armen under sommerens Tour de France, som han derfor måtte bryte. Nå er han omsider helt friskmeldt og tilbake i full trening.

– Jeg skulle uansett ha en litt mer rolig periode etter Tour de France, så jeg tror ikke skaden har endret så mye for meg, forklarer Boasson Hagen.

Vueltaen blir en god test på om han har klart å holde formen ved like. Boasson Hagen trenger også svar på om han er i rute til årets siste, store begivenhet; VM i landeveissykling i september.

– Det er gjerne sånn at om du kommer bra ut av vueltaen, så er man stort sett bra også i VM. Men jeg har aldri prøvd hvordan det er å sykle vueltaen før, så vi får se, sier han.

Norge har fått tildelt tre plasser i VM. Det norske laget er heller ikke offentliggjort, men det er liten tvil om at Boasson Hagen får delta i verdensmesterskapet i Italia.

Siste nytt

 • Johaug undertegnet skiavtale

  Therese Johaug har undertegnet en ny avtale med skiprodusenten Fischer. Det bekrefter Johaugs manager, Jørn Ernst, overfor NRK fredag morgen. Kontrakten med Fischer ble satt på vent under Johaugs dopingutestengelse.

  Therese Johaug
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Martinsens VM-sjansar minkar

  Andreas Martinsen hadde ei målgivande pasning då Rockford slo Chocago 4-3 og gjekk til 2. runde i AHL-sluttspelet i natt.

  Det betyr at Martinsen ikkje blir klar til dei første kampane i VM i Danmark, der Norge opnar mot Latvia 5. mai. Men han kan kome inn seinare i VM.

  Andreas Martinsen
  Foto: BRUCE BENNETT / AFP
 • Norsk billettrush til friidretts-EM

  Karsten Warholm ligger får solid støtte fra tribunene når han løper for EM-gull på 400 meter hekk i Berlin i august.

  Foreløpig billettsalg viser nemlig at arrangøren allerede har solgt mer enn 2500 billetter til nordmenn, melder friidrett.no.

  Karsten Warholm og Bislett Games.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag