Hopp til innhold

Både Kristoff og Boasson Hagen går for seier

PARIS (NRK.no): – Jeg tror vi får se en nordmann i toppen, sier Thor Hushovd før søndagens Paris-Roubaix.

ALTERNATIVE CROP - Norvegian Alexander Kristoff from Katusha's team celebrates as he crosses the finnish line to win the105th Milan San Remo spring classic cycling race on March 23, 2014 in San Remo. Norvegian Alexander Kristoff form Katusha's team won ahead Swiss Fabian Cancellara, second, and England Ben Swift, third. AFP PHOTO / JEAN CHRISTOPHE MAGNENET

Alexander Kristoff vant Milan-Sanremo i slutten av mars, og håper å gjenta bragden i Paris-Roubaix.

Edvald Boasson Hagen

Sky gir Edvald Boasson Hagen sjansen til å vinne et ritt igjen. De har bestemt seg for å kjøre for nordmannen i Frankrike.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
CYCLING-BEL-HUSHOVD

Thor Hushovd sier det er noe helt spesielt med Paris-Roubaix.

Foto: DAVID STOCKMAN / Afp

– Målet er så klart å vinne, sier Alexander Kristoff til NRK.

26-åringen har selvtilliten på plass etter seieren i Milano-Sanremo i slutten av mars, etterfulgt av en femteplass i Flandern Rundt forrige helg.

– Det gir en god følelse å henge med de beste, så jeg håper jeg kan være minst like bra i dag, sier Katjusja-rytteren.

Sky kjører for Hagen

Landslagskameraten Edvald Boasson Hagen er én av dem som håper å sette en stopper for Kristoffs planer om å vinne endagsrittet i Frankrike.

Hagen har nemlig fått en sjelden mulighet av klubblaget Sky, som ønsker å kjøre for ham søndag. Nordmannen fungerer ellers oftest som hjelperytter for lagets mange store stjerner.

– Det er jeg som har lederrollen, men vi må jo snakke sammen og spille de riktige kortene, sier Hagen til NRK.

Han sier han kun går for seier dersom han føler han har en god dag og «gode bein».

– Da har jeg full støtte bak, men vi må spille kortene riktig om vi skal slå Fabian Cancellara og de andre storfavorittene, gjentar Hagen.

26-åringen medgir at Kristoff er en av de største utfordrerne hans.

– Han er skummel å ha med seg inn, så jeg håper han er ristet av før den tid, sier Hagen med et smil.

Kristoff er riktignok litt forkjølet, men tror ikke det vil sette noen stopper for ham i søndagens ritt.

– Neida, jeg skal nok klare å komme meg gjennom likevel, sier han.

Seks nordmenn i aksjon

Det 257 kilometer lange rittet i Frankrike kalles gjerne «helvetet på jord», et kallenavn det har fått fordi løypa følger frontlinjene fra krigen.

Kallenavnet kunne like gjerne spilt på at løypa er tøff. Rytterne må nemlig gjennom brosteinsstrekninger og røffe veier i det nordlige Frankrike.

– Det er hardt. Kanskje det hardeste rittet. Jeg har ikke likt det før, men jeg hadde et lite gjennombrudd i fjor og etter det ble det bedre. Jeg tror kanskje det blir enda bedre i år, sier Kristoff.

Thor Hushovd deltar også i søndagens ritt. Han sier det er noe helt spesielt med Paris - Roubaix.

– Det er nesten noe litt mystisk rundt rittet. Det er noe helt eget, sier han.

Hushovd innrømmer at han drømmer om en topplassering, men innser at hans to landsmenn er større favoritter før start.

– Kristoff er en av favorittene. Om han klarer å bite fra seg og henge med helt inn, da har han en vanvittig avslutning han kan bruke. Det samme gjelder Edvald. Dette er et ritt som passe dem begge, og meg også.

– Jeg tror vi kan få se en nordmann i toppen, legger Hushovd til.

Hele seks nordmenn sykler Paris - Roubaix. I tillegg til Boasson, Hushovd og Kristoff deltar også Vegard Stake Laengen, Vegard Breen og Gabriel Rasch.

Rittet starter klokken 10.45 søndag og sendes på TV 2.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal