– Får kjøre for egne sjanser

Edvald Boasson Hagen får en sentral rolle i Team Sky når Giro d'Italia starter på fredag.

Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen håper på etappeseier under årets Giro d'Italia.

Foto: Lauten, Daniel Sannum / NTB scanpix

Edvald Boasson Hagen debuterte i Giro d'Italia for fem år siden, og da vant han likegodt den 7. etappen.

Siden den gang har han ikke kjørt rittet, men i år håper han på nye triumfer.

Så langt i år har han ingen seiere, og for å overbevise Sky-ledelsen om at han er verdig en plass i Tour de France-troppen kan det være nødvendig å levere resultater i Italia.

Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen vant 7. etappe av Giro d'Italia i 2009.

Foto: DAMIEN MEYER / AFP

– Det er noen etapper i løpet av de første ukene som passer meg bra. Jeg har ikke sagt at akkurat den og den etappen skal jeg ha, men det er flere som er kuperte, med gode sjanser for at et brudd kan gå inn, sier Boasson Hagen til NRK.no.

– Det blir veldig spennende å kjøre denne giroen, for det åpner for mange muligheter for min egen del.

Ingen sammenlagtfavoritter

Siden laget hans, Team Sky, lar Chris Froome og Bradley Wiggins spare på kruttet til Tour de France, er Boasson Hagen blant de rytterne laget har størst forventninger til.

– Vi kjører for flere enkeltetapper, og da kjører vi for den som har den beste dagen, eller den løypene passer best for. Jeg håper jeg får noen bra resultater i løpet av Giroen, det er det som er målet mitt, forteller han.

Massasje og hvile

Boasson Hagen kom til Belfast tirsdag, der Giro d'Italia starter i år. Han forteller at han er i god rute før eventyret starter med lagtempo på fredag.

– Jeg har fått trent bra siden vårklassikerne og ikke hatt noen problemer. Jeg skal være i god form, men det vil vi snart finne ut når vi starter på fredag.
Fram mot rittet fredag er det først og fremst hvile som gjelder, sier han.

– Det blir tre lange uker, så det er godt med de kreftene man kan få. Vi skal kjøre litt sammen med laget, siden vi starter med lagtempo fredag. Ellers er det bare å slappe av og få massasje. Gjøre minst mulig, forteller han.

Siste nytt

 • Monaco henter Diatta

  Den tidligere Sarpsborg-vingen Krépin Diatta er solgt fra belgiske Brugge til den franske storklubben Monaco.

  Det opplyser Monaco på sitt nettsted torsdag kveld. 21 år gamle Diatta har undertegnet en femårskontrakt med klubben som ligger på 4.-plass i Ligue 1.

  Senegaleseren slo igjennom i Sarpsborg-drakten i 2017 og ble bare ett år i norsk fotball før Brugge hentet ham til Belgia. Der har han vært god nok til å sikre seg en enda større overgang.

  – Jeg er veldig glad for å komme til Monaco og for å få muligheten til å utvikle meg i en så anerkjent og ambisiøs fransk klubb, sier Diatta.

  Sarpsborg sikret seg en videresalgsklausul da Diatta ble solgt til Belgia, og ifølge VG kan overgangen bety at østfoldklubben får inn 25 millioner kroner. (NTB)

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg 08 - Aalesund (1-0).
  Foto: Audun Braastad / NTB
 • «Mix» drar til Tyrkia

  Norskamerikaneren Mikkel «Mix» Diskerud (30) skal spille for Denizlispor i den tyrkiske toppserien.

  Denizlispor ligger sist på tabellen i Tyrkia, og halvveis i sesongen har laget fem poeng opp til sikker plass.

  Siden 2018 har han offisielt vært eid av Manchester City, som har lånt ham ut til klubber i Sverige og Sør-Korea. Overgangen til Denizlispor er imidlertid permanent, og han har skrevet under for halvannet år med den tyrkiske klubben.

  Fotball, svensk eliteserie menn, allsvenskan.
  Foto: Björn Lindgren/tt / NTB
 • Carlsen med nok en remis

  Magnus Carlsen måtte vinne mot Alexander Donchenko for å beholde tabelltoppen i sjakkturneringen i Wijk aan Zee. Men han klarte ikke å overliste tyskeren.

  I dag spilte Carlsen med hvite brikker, og utfordringen var å finne veien gjennom et solid forsvar. Carlsen klarte å sette Donchenko under et lite press, men til slutt holdt tyskeren stand.

  Etter dagens Remis falt Carlsen ned på en delt andreplass i turneringen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal