NRK Meny
Normal

– Får kjøre for egne sjanser

Edvald Boasson Hagen får en sentral rolle i Team Sky når Giro d'Italia starter på fredag.

Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen håper på etappeseier under årets Giro d'Italia.

Foto: Lauten, Daniel Sannum / NTB scanpix

Edvald Boasson Hagen debuterte i Giro d'Italia for fem år siden, og da vant han likegodt den 7. etappen.

Siden den gang har han ikke kjørt rittet, men i år håper han på nye triumfer.

Så langt i år har han ingen seiere, og for å overbevise Sky-ledelsen om at han er verdig en plass i Tour de France-troppen kan det være nødvendig å levere resultater i Italia.

Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen vant 7. etappe av Giro d'Italia i 2009.

Foto: DAMIEN MEYER / AFP

– Det er noen etapper i løpet av de første ukene som passer meg bra. Jeg har ikke sagt at akkurat den og den etappen skal jeg ha, men det er flere som er kuperte, med gode sjanser for at et brudd kan gå inn, sier Boasson Hagen til NRK.no.

– Det blir veldig spennende å kjøre denne giroen, for det åpner for mange muligheter for min egen del.

Ingen sammenlagtfavoritter

Siden laget hans, Team Sky, lar Chris Froome og Bradley Wiggins spare på kruttet til Tour de France, er Boasson Hagen blant de rytterne laget har størst forventninger til.

– Vi kjører for flere enkeltetapper, og da kjører vi for den som har den beste dagen, eller den løypene passer best for. Jeg håper jeg får noen bra resultater i løpet av Giroen, det er det som er målet mitt, forteller han.

Massasje og hvile

Boasson Hagen kom til Belfast tirsdag, der Giro d'Italia starter i år. Han forteller at han er i god rute før eventyret starter med lagtempo på fredag.

– Jeg har fått trent bra siden vårklassikerne og ikke hatt noen problemer. Jeg skal være i god form, men det vil vi snart finne ut når vi starter på fredag.
Fram mot rittet fredag er det først og fremst hvile som gjelder, sier han.

– Det blir tre lange uker, så det er godt med de kreftene man kan få. Vi skal kjøre litt sammen med laget, siden vi starter med lagtempo fredag. Ellers er det bare å slappe av og få massasje. Gjøre minst mulig, forteller han.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM Bryting