NRK Meny
Normal

- Flere etapper som passer meg bra

Edvald Boasson Hagen får kjøre for egne sjanser i årets utgave av Giro d'Italia.

Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen håper på etappeseier i årets Giro d'Italia.

Foto: Lauten, Daniel Sannum / NTB scanpix

Edvald Boasson Hagen debuterte i Giro d'Italia for fem år siden, og da vant han likegodt den 7. etappen. Siden den gang har han ikke kjørt rittet, men i år håper han på nye triumfer.

– Det er noen etapper i løpet av de første ukene som passer meg bra. Jeg har ikke sagt at akkurat den og den etappen skal jeg ha, men det er flere som passer meg bra, der det er kupert og gode sjanser for at et brudd kan gå inn, sier Boasson Hagen til NRK.no.

– Det blir veldig spennende å kjøre denne giroen, for det åpner for mange muligheter for min egen del.

Ingen sammenlagtfavoritter

Siden laget hans, Team Sky, lar Chris Froome og Bradley Wiggins spare på kruttet til Tour de France, er Boasson Hagen blant de rytterne laget har størst forventninger til.

– Vi kjører for flere enkeltetapper, og da kjører vi for den som har den beste dagen, eller den løypene passer best for. Jeg håper jeg får noen bra resultater i løpet av Giroen, det er det som er målet mitt, forteller han.

Massasje og hvile

Boasson Hagen kom til Italia tirsdag, og forteller at han er i god rute før Giro d'Italia starter med lagtempo på fredag.

- Jeg har fått trent bra siden vårklassikerne og ikke hatt noen problemer. Jeg skal være i god form, men det vil vi snart finne ut, når vi starter på fredag.

Fram mot rittet fredag er det først og fremst hvile som gjelder.

– Det blir tre lange uker, så det er godt med de kreftene man kan få. Vi skal kjøre litt sammen med laget, siden vi starter med lagtempo fredag. Ellers er det bare å slappe av og få massasje. Gjøre minst mulig, forteller han.

Siste nytt

 • Graabak sliter – dropper samling

  Tidligere OL-vinner Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold med kombinertlandslaget og reist hjem for å finne ut hva som er galt, ifølge Adresseavisen.

  Jørgen Graabak
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Olic tilbake for Kroatia

  Tidligere stjernespiss Ivica Olic er tilbake i Kroatias landslag. Han blir assistent for den nye landslagssjefen Zlatko Dalic. – Det er en ære å være del av Kroatias landslag igjen, denne gang i en annerledes rolle, sier Olic til forbundets nettsted.

  UEFA-CUP
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Dømt for promillekjøring

  Nord-Irlands landslagssjef Michael O'Neill er fratatt førerkortet i 16 måneder og idømt en bot på 1300 pund for promillekjøring. O'Neill ble stoppet i utkanten av Edinburgh i september. Han blåste rødt, og hadde promille på tre ganger tillatt nivå.

  VM-kvalfiseringskamp i fotball, Norge - Nord-Irland (1-0).
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Europa League: Zenit - Rosenborg