Boasson Hagen om lagkameraten: – Helt rått!

MENDE/OSLO (NRK): Stephen Cummings var sterkest på slutten og sørget for MTN-Qhubekas første Tour de France-seier.

CYCLING-FRA-TDF2015-LINE

ETTERLENGTET: Britiske Stephen Cummings kunne juble etter å ha sørget for en historisk triumf.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

– Det er helt rått, men jeg er ikke overrasket. Jeg visste at om han kom seg med i brudd, så ville det være store muligheter for en seier, sier Edvald Boasson Hagen om sin lag- og romkamerat til NRK.

Edvald Boasson Hagen var tydelig veldig glad på lagkompisens vegne.

– Vi hadde en plan om at han skulle være med i bruddet. Og han har selv sagt at om han kommer seg i brudd så skal han vinne.

Dette er MTN-Qhubekas aller første Grand Tour-seier, og det på selveste Nelson Mandela Day.

– Dette var veldig viktig for laget! Og det er absolutt gøy at vi klarer å vinne med Steve, fortsetter Boasson Hagen.

Edvald Boasson Hagen og treneren

GLAD: Edvald Boasson Hagen kunne glede seg over en etappeseier til lagkameraten.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Han fortjener absolutt den seieren her

Et stort brudd gikk tidlig på etappen og opparbeidet seg sakte –, men sikkert en solid ledelse på feltet. På vei inn i andrekategoristigningen Côte de Sauveterre lå hele 20 mann samlet i tet – seks minutter foran hovedfeltet.

Forfølgerne slet med å ta innpå teten etter det tidlige bruddet, som sprakk opp mot slutten.

På vei inn mot målgang i Mende var det Ag2r-rytteren Romain Bardet som ledet, men Cummings og Thibaut Pinot tok innpå, og de tre kom over den siste toppen nesten sammen. Men på det korte oppløpet var Cummings helt klart sterkest og sikret seieren.

– Han er rå. Jeg er veldig glad på han vegne, og han fortjener så absolutt den seieren her, sier Boasson Hagen.

Hard dag for de norske

Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff fikk det tøft på lørdagens etappe. Men det var heller ikke forventet at de to nordmennene skulle henge med på dagens kuperte etappe.

– Det kunne vært mye bedre. Jeg hadde absolutt en tøff dag, sier Edvald Boasson Hagen om sin egen innsats på den 14. etappen.

Den norske duoen har på papiret kun to muligheter igjen til å vinne en etappe etter massespurt – søndagens 15. etappe fra Mende til Valence og den siste etappen med målgang på Champs-Élysées.

Boasson Hagen forteller at han blir motivert av Cummins' seier i dag.

– Jeg tror fortsatt det er mulig å vinne en etappeseier under årets Tour. Det beviser jo Steve her i dag. Så jeg har ikke gitt opp, avslutter 28-åringen.

Sportsnyheter

Imponert Lagerbäck etter Berges første ligamål: – Vi får håpe de tar det med seg til landslaget

Sander Berge leverte mål og målgivende for Sheffield United hjemme mot Tottenham. Nå håper landslagssjef Lars Lagerbäck de norske ungguttene tar med seg storspillet til landslaget.

Siste nytt

 • – Uforståelig for Fotball-Norge

  Fotballpresident Terje Svendsen er ikke fornøyd med svaret regjeringen har gitt på deres forespørsel om å starte opp med breddefotball for spillere over 20 år.

  Det blir nemlig ingen ytterligere åpning av breddefotballen før tidligst i august.

  – Danmark åpnet for hele bredden allerede 7. juni. Derfor er det uforståelig for hele Fotball-Norge at regjeringen ikke kan åpne for trening allerede nå, sier Svendsen til Fotball.no.

  Terje Svendsen
  Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen
 • Nominert som månedens manager

  Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær er blant fire kandidater som kan bli kåret til månedens manager i juni i Premier League.

  Nordmannen kjemper mot Frank Lampard (Chelsea), Steve Bruce (Newcastle) og Nuno Espírito Santo (Wolverhampton). Prisen deles ut kommende uke.

  ​​​​​​​Nominasjonene baserer seg på resultatene etter restarten 17. juni, samt kampene i mars før koronapandemien satte en midlertidig stopper for engelsk fotball

  I perioden har Solskjær ledet Manchester United til seire over byrival City, Sheffield United og Brighton, samt uavgjortresultater mot Everton og Tottenham.

  Ole Gunnar Solskjær
  Foto: Audun Braastad / Audun Braastad
 • Reiten nominert til årets spiller

  Guro Reiten har spilt på et stabilt høyt nivå for Chelsea i FAs Women's Super League denne sesongen. Nå har 25-åringen blitt nominert til årets spiller av det engelske fotballforbundet.

  Sesong ble avsluttet før den var ferdigspilt på grunn av koronautbruddet, men Chelsea ble kåret til seriemester basert på poengsnitt.

  Det betyr at Reiten kunne feire seriegull med Maren Mjelde og Maria Thorisdottir som også spiller for den engelske hovedstadsklubben.

  Guro Reiten
  Foto: PAUL CHILDS

Sendeplan

Kl. Program Kanal