NRK Meny
Normal

Boasson Hagen om lagkameraten: – Helt rått!

MENDE/OSLO (NRK): Stephen Cummings var sterkest på slutten og sørget for MTN-Qhubekas første Tour de France-seier.

CYCLING-FRA-TDF2015-LINE

ETTERLENGTET: Britiske Stephen Cummings kunne juble etter å ha sørget for en historisk triumf.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

– Det er helt rått, men jeg er ikke overrasket. Jeg visste at om han kom seg med i brudd, så ville det være store muligheter for en seier, sier Edvald Boasson Hagen om sin lag- og romkamerat til NRK.

Edvald Boasson Hagen var tydelig veldig glad på lagkompisens vegne.

– Vi hadde en plan om at han skulle være med i bruddet. Og han har selv sagt at om han kommer seg i brudd så skal han vinne.

Dette er MTN-Qhubekas aller første Grand Tour-seier, og det på selveste Nelson Mandela Day.

– Dette var veldig viktig for laget! Og det er absolutt gøy at vi klarer å vinne med Steve, fortsetter Boasson Hagen.

Edvald Boasson Hagen og treneren

GLAD: Edvald Boasson Hagen kunne glede seg over en etappeseier til lagkameraten.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Han fortjener absolutt den seieren her

Et stort brudd gikk tidlig på etappen og opparbeidet seg sakte –, men sikkert en solid ledelse på feltet. På vei inn i andrekategoristigningen Côte de Sauveterre lå hele 20 mann samlet i tet – seks minutter foran hovedfeltet.

Forfølgerne slet med å ta innpå teten etter det tidlige bruddet, som sprakk opp mot slutten.

På vei inn mot målgang i Mende var det Ag2r-rytteren Romain Bardet som ledet, men Cummings og Thibaut Pinot tok innpå, og de tre kom over den siste toppen nesten sammen. Men på det korte oppløpet var Cummings helt klart sterkest og sikret seieren.

– Han er rå. Jeg er veldig glad på han vegne, og han fortjener så absolutt den seieren her, sier Boasson Hagen.

Hard dag for de norske

Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff fikk det tøft på lørdagens etappe. Men det var heller ikke forventet at de to nordmennene skulle henge med på dagens kuperte etappe.

– Det kunne vært mye bedre. Jeg hadde absolutt en tøff dag, sier Edvald Boasson Hagen om sin egen innsats på den 14. etappen.

Den norske duoen har på papiret kun to muligheter igjen til å vinne en etappe etter massespurt – søndagens 15. etappe fra Mende til Valence og den siste etappen med målgang på Champs-Élysées.

Boasson Hagen forteller at han blir motivert av Cummins' seier i dag.

– Jeg tror fortsatt det er mulig å vinne en etappeseier under årets Tour. Det beviser jo Steve her i dag. Så jeg har ikke gitt opp, avslutter 28-åringen.

Siste nytt

 • Fourcade vant verdenscupen

  Martin Fourcade tok sammenlagtseieren i verdenscupen, med ti treff og et godt skiløp i Tjumen. Johannes Thingnes Bø hadde en helsvart dag på jobb og måtte se både sammenlagtseieren og sprintcupen ryke. Han ble imidlertid beste norske på en 14. plass.

  Verdenscup skiskyting i Holmenkollen. Jaktstart menn.
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Giggs opna med storsiger

  Ryan Giggs opna sin karriere som landslagssjef for Wales med 6-0 i bortekampen mot Kina i dag. Gareth Bale scora tre av Wales' mål, hans første hattrick på landslaget. Han er oppe i 29 landslagsmål, eitt meir enn legenden Ian Rush. Sigeren er Wales' største på 22 år, og Kina-manger Marcello Lippis største landslagstap nokosinne.

  Ryan Giggs
  Foto: - / AFP
 • - Har spela sin siste United-kamp

  Den amerikanske tv-kanalen ESPN melder at Zlatan Ibrahimovic har spela sin siste kamp for Manchester United. Kjelder ESPN har vore i kontakt med, seier at svensken er i ferd med å diskutere in kontrakt med LA Galaxy. Zlatan har ikkje spela for United sidan han slo opp sin kneskade 2. juledag.

  Zlatan
  Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
VM kunstløp: Friløp par
VM kunstløp: Friløp par