Boasson Hagen: – Jeg mistet punchen

Edvald Boasson Hagen har lagt om treningen totalt etter fem år i Team Sky. Torsdag debuterer han for MTN-Qhubeka.

Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen er optimistisk foran sesongstarten med sørafrikanske MTN-Qhubeka.

Edvald Boasson Hagen

NRK traff Edvald Boasson Hagen i Mallorca, før debuten for NTB-Qhubeka.

– Jeg har gått tilbake til hva jeg har gjort tidligere år, sier Edvald Boasson Hagen til NRK.

Etter fem sesonger i britiske Team Sky - der de siste ikke gikk helt som rudsbygdingen hadde håpet - signerte han for sørafrikanske MTN-Qhubeka foran 2015-sesongen. Torsdag sykler Boasson Hagen sitt første løp for nylaget, i et endagsritt på Mallorca.

– Da får jeg testet ut litt form. Jeg har trent mye mer styrke i år, gått en del på ski og gjort litt alternativ trening. Samtidig har jeg ikke vært så mye på sykkelen, forteller han.

– Kan ikke skylde på noe

Edvald Boasson Hagen tok to etappeseiere i Tour de France i 2011 og sølv i VM i landeveisritt i 2012. 2013 og 2014 ble imidlertid ikke like festlige år for den norske sykkelstjernen.

– Jeg kan ikke skylde på noenting, men i Sky har ikke fokuset vært det samme. Nå var det på tide å gå tilbake og teste det som har fungert for meg før, forklarer 27-åringen.

– Jeg føler jeg mistet litt av punchen, men at jeg nå blir sterkere og bedre på sykkelen. Jeg håper jeg er på vei tilbake i god gammel form. Vi får se hvordan det blir når vi begynner med konkurranse.

MTN-Qhubeka

Edvald Boasson Hagen og lagkameratene i MTN-Qhubeka ute på treningstur på Mallora.

Håper på Tour de France

Sammen med lagkameratene på det sørafrikanske laget har han fått tre dager på sykkelen med langturer, intervaller, lagtempo og spurttrening før sesongdebuten på Mallorca. Boasson Hagen har fått en sentral plass som leder på laget.

Blant lagkameratene er Serge Pauwels (31). Han var også på Team Sky da Boasson Hagen tok to etappeseiere i Tour de France. Se intervju med belgieren i video:

De var lagkamerater da Edvald Boasson Hagen tok to etappeseiere i Tour de France i 2011. Serge Pauwels tror den gamle lagkameraten fortsatt ikke har nådd potensialet sitt-

– Det er ikke store forskjellen på Sky og MTN-Qhubeka. Det er veldig proft her. Jeg er fornøyd med både støtteapparat, lagkamerater og utstyr, forteller han.

Etter endagsrittet torsdag kommer Tour of Qatar og Tour of Oman i februar. Senere i vårsesongen skal Boasson Hagen delta i klassikerne i Belgia, samt sykkelløpet Milan-San Remo.

Siste nytt

 • Sjokktap for Real Madrid

  Real Madrid gjekk på ein smell i Champions League kampen mot CSKA Moskva onsdag kveld. Laget tape heile 3–0 heime på Santiago Bernabéu. Islandske Arnor Sigurdsson punkterte kampen for gjestane då han sette inn det tredje målet etter 73 minutt.

  Arnor Sigurdsson
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Klæbo involvert i påkjørsel

  Johannes Høsflot Klæbo var involvert i en trafikkulykke på Byåsen i Trondheim onsdag, skriver VG. Ifølge politiet skal det ha vært mindre personskader etter ulykken.

  – Det er ingen dramatikk i dette. Men vi vil heller ikke legge skjul på at det er Johannes som er involvert, sier far og manager, Håkon Klæbo til VG.

  Verdenscup langrenn
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Jansrud beste norske på trening

  Kjetil Jansrud var raskest av de norske på utfortreningen i Val Gardena onsdag. Han kjørte ned til en sjuende plass, 1,02 sekunder bak Travis Ganong, som hadde best tid.

  Aksel Lund Svindal tapte tid til de beste og havnet sist av de norske. Han passerte målstreken hele 3,10 sekunder bak og endte til slutt som nummer 45.

  Jansrud best i Lake Louise
  Foto: Frank Gunn / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
VM svømming kortbane
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Vinterstudio
NRK Sport Live: V-cup skiskyting
V-cup skiskyting: Sprint kvinner