NRK Meny
Normal

Boasson Hagen seiret i siste VM-test: – Edvald er i rute

I sitt siste ritt før VM braker løs i Bergen vant Edvald Boasson Hagen den åttende etappen av Tour of Britain etter at han gikk solo to kilometer før mål.

CYCLING-FRANCE/

VANT: Boasson Hagen vant siste etappe av Tour of Britain.

Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters

– Det er en Edvald Boasson Hagen som er i rute. Nå gjelder det bare å finpusse frem til mesterskapet, mener NRKs sykkelekspert, Ole Kristian Stoltenberg.

Boasson Hagen rykket fra feltet to kilometer før mål i kjent Edvald-stil. Norges kanskje største medaljehåp i Bergen så ut til å stivne de siste 200 meterne, men klarte akkurat å holde hele veien inn til etappeseier.

– Det var en bra taktikk og jeg hadde planlagt dette på forhånd, sier Boasson Hagen til NRK etter seieren.

Nordmannen tok dermed sesongens tiende seier nøyaktig to uker før VM-fellesstarten i Bergen.

Kristoff like bak

Like bak Boasson Hagen kjempet Alexander Kristoff om andreplassen. Kristoff gjorde en solid spurt og endte til slutt på en tredjeplass.

Dermed var det med norske øyne en meget oppløftende siste test før VM i Bergen med to av våre største medaljehåp på pallplass.

– Vi har to gode kort i både meg og Edvald, sier Kristoff til NRK

Ole Kristian Stoltenberg mener også at både Kristoff og Boasson Hagen er medaljekandidater to uker før en verdensmester skal kåres.

– Formmessig peker Edvald seg mest ut, men jeg vil ikke avskrive Kristoff. Han er en luring og kan komme seg opp de tøffe bakkene.

Andreplass sammenlagt

Dagens sterke etappeseier gjør at Boasson Hagen også bykset opp i sammendraget. Der endte han på andreplass kun åtte sekunder bak sammenlagtvinner Lars Boom.

Også på gårsdagens etappe prøvde Boasson Hagen å gå solo i avslutningen, men da ble han hentet inn av hovedfeltet.

– Det er definitivt en Edvald som er i form. Han er nære én gang også gjør han det dagen etter. Det er litt typisk Edvald, sier Stoltenberg om måten Boasson Hagen vant på.

Mye nesten

For det har vært mye nesten for Boasson Hagen i årets utgave av Tour of Britain. Før dagens etappe sto nordmannen med to andreplasser og én seier som ble annullert etter at han ble disket på den andre etappen.

I siste forsøk før VM kunne altså rudsbygdingen på kjent vis strekke begge armene i været etter målgang.

– Det føles bra nå. Det var gøy å kunne ta en seier før VM, oppsummerer Boasson Hagen.

Siste nytt

 • Canada slått av Tyskland

  Canadas hockeylag nådde ikke finalen i OL etter et sensasjonelt nederlag for Tyskland i semifinalen fredag. Tyskland vant 4-3 og møter OUR i finalen søndag. Bronsekampen mellom Canada og Tsjekkia spilles lørdag.

  Tyskland hockey
  Foto: Jung Yeon-je / AFP
 • Kristoff nummer åtte etter velt

  Alexander Kristoff fikk en tung fredag i Abu Dhabi Tour. Syklisten endte på åttendeplass på den 3. etappen av rittet etter at han endte i asfalten 45 kilometer før målgang. Tyske Phil Bauhaus knep seieren. Kristoffer Halvorsen ble nummer 13, mens Sven Erik Bystrøm trillet inn som nummer 38.

  Alexander Kristoff
  Foto: Giuseppe Cacace / AFP
 • OUR klare for hockeyfinale

  De russiske hockeyherrene er klar for OL-finalen etter 3-0-seier over Tsjekkia i semifinalen. Nikita Gusev, Vladislav Gavrikov og Ilja Kovaltsjuk scoret målene for OUR.

  I finalen venter Canada eller Tyskland.

  Pyeongchang 2018 Winter Olympics
  Foto: Grigory Dukor / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin