Edvald Boasson Hagen kjørte alene i mål!

Edvald Boasson Hagen var tydelig forbannet etter det surespurttapet mot Thor Hushovd tirsdag. Onsdag knuste han konkurrentene og kjørte alene i mål.

Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen tok sin andre etappeseier for året onsdag.

Foto: Laurent Rebours / Ap

Thomas Voeckler

Thomas Voeckler beholder den gule trøya etter onsdagens etappe. Om franskmannen klarer å beholde den helt til Paris vil det være en sensasjon.

Foto: DENIS BALIBOUSE / Reuters

Trykk F5/oppdater for å laste inn siden på nytt.

Siste: 17.15: Thomas Voeckler beholder den gule trøya, han

17.09: Thor Hushovd triller rolig i mål med det som er igjen av hovedfeltet. Forøvrig tok Bauke Mollema og Sandy Casar plassene bak Edvald.

17.01: Contador stikker fra Andy Schleck og de øvrige rivalene, men blir hentet like før mål, og klarer dermed ikke å vinne noe særlig med sekunder.

16.59: Thomas Voeckler kjører knallsterkt nedover, men forsvinner ut på den samme parkeringsplassen som Hivert. Han taper dermed mye terreng i kampen om sammenlagtseieren.

16.55: Edvald Boasson Hagen krysser mållinja til sin andre, og Norges fjerde, etappeseier i årets Tour de France. Han vinner med 40 sekunder!

16.53: ÉN KILOMETER IGJEN! EDVALD KJØRER ALENE TIL MÅL!

16.51: Mye komikk i utforkjøringen i dag - Hivert forsvinner likegjerne inn på en parkeringsplass ved siden av veien, mens Thomas Voeckler er en halvmeter fra å forsvinne ut i skogen.

16.49: Fem kilometer igjen, Edvald taper ingenting!

16.47: To ryttere jager Edvald, men en dårlig sving av Jonathan Hivert sørget for nærkontakt med skogkanten. Dermed er det bare Bauke Mollema igjen.

16.45: Nordmannen er over toppen og kjører alene ned mot mål! I Hovedfeltet har Contador angrepet, men uten å få luke.

16.41: Edvald Boasson Hagen har nå 25 sekunder ned til forfølgerne. Utrolig!

16.38: EDVALD STIKKER! Nordmannen slår om og parkerer Chavanel! Han får kjapt en stor luke ned til de andre.

16.36: Sylvain Chavanel stikker med en gang gruppa tar igjen spanjolen, og får etterhvert følge av én mann: Edvald Boasson Hagen!

16.32: Dmitrij Fofonov forsøker å rykke fra resten av utbrytergruppa, men kommer ikke skikkelig løs før han hentes inn igjen.

16.28: Perez Moreno ser stiv ut idet han tar fatt på etappens siste stigning.

16.26: Rytterne nærmer seg bunnen av bakken, og Edvalds gruppe har minsket Perez Morenos forsprang til 44 sekunder.

16.06: Perez Moreno har økt forspranget halvveis ned utforkjøringen, og er nå 1,20 foran gruppa til Edvald.

15.43: På tampen av klatringen slår Ruben Perez Moreno til. Han skaffer seg en luke ned til Edvalds gruppe - men ikke mer enn at det skal være mulig å ta igjen i utforkjøringen.

15.19: Rytterne har tatt fatt på dagens tøffeste klatring - 2035 meter høye Sestrieres. Ingen tegn til at noen prøver å sprenge utbrytergruppen, som nå har 4,40 ned til en jagende trio, som igjen har 1,47 til hovedfeltet.

14.52: Ingen ser ut til å angripe opp den første andrekategoristigningen. Edvald og co. har nå 7,14 ned til hovedfeltet. Etter dette fjellet venter en bratt utforkjøring, før de skal ta fatt på dagens eneste førstekategoriserte klatring.

14.28: Bruddet fortsetter å øke ledelsen. Halvveis opp etappens andre tredjekategoriserte stigning har de 5,40 til hovedfeltet.

13.57: Etter 62 kilometer har Edvalds gruppe en ledelse på 3,05 ned til hovedfeltet.

13.53: Edvald Boasson Hagen klarte ikke sitte lenge i hovedfeltet. Nå har han, sammen med 13 andre ryttere, gått i et nytt brudd. Dette ser langt mer lovende ut, de har nå over to minutters ledelse.

13.36: Det varte ikke så fryktelig lenge for Edvald og co. Feltet er nå samlet igjen, 45 kilometer ut i etappen.

13.04: Edvald er med i bryddet! De ti rytterne, som er 40 sekunder foran ved 20 kilometer, består av Linus Gerdemann, Luis-Leon Sanchez, Remy Di Gregorio, Rui Faria da Costa, Geraint Thomas, Sandy Casar, Danilo Hondo, Tejay van Garderen, Thomas de Gendt - og Edvald Boasson Hagen.

** Timannsbruddet har en ledelse på 14 sekunder etter en mil på setet.

** Etappen er nå så smått i gang. Ti ryttere har gått rett i brudd!

Knallhard etappe

Rytterne skal over hele fem kategoriserte stigninger, med førstekategoriserte Sestrieres (2035 m) som den antatt tøffeste. De øvrige fjellene er andre- og tredjekategoristigninger.

Les mer om Tour de France:

Sammenlagtkonkurransen i årets Tour de France er fortsatt vidåpen, men flere og flere peker nå ut australske Cadel Evans som den største favoritten.

- Det er jevnt nå mellom Evans og Contador. Truer du meg til å sette pengene på noen nå, så tror jeg at jeg velger Cadel Evans, sier Steffen Kjærgaard, sportssjef i Norges Cykleforbund til NRK.

Målgang for etappen er i italienske Pinerolo - den eneste ikke-franske vertsbyen i år. Byen ligger i Torino-provinsen, og huset forøvrig curlingkonkurransen i vinter-OL i 2006. Det er første gang Tour de France legges om Pinerolo.

Siste nytt

 • Bernardo-volley i City-seier

  Et volleyskudd fra øverste hylle signert Bernardo Silva ble vinnermålet da Manchester City vant 2-1 over Aston Villa og holdt tritt med serieleder Chelsea.

  City dominerte bortekampen fra start og ledet 2-0 ved pause før Ollie Watkins skapte ny spenning med et reduseringsmål. En utligning maktet ikke Steven Gerrards menn å få inn, og dermed tok tettrioen i Premier League tre poeng hver.

  Chelsea vant i likhet med City 2-1 på bortebane (mot Watford), mens Liverpool seiret 4-1 i byderbyet mot Everton. Chelsea topper tabellen ett poeng foran City og to foran Liverpool.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Salah i toppform – 4-1 i byderbyet

  Premier Leagues toppscorer Mohamed Salah leverte to mål da Liverpool banket Everton 4-1 i byderbyet onsdag.

  Med «kun» ett mål på de tre foregående kampene var Salah tilbake og scoret sitt 12. og 13. mål for sesongen. Han har fire mål ned til Jamie Vardy på toppscorerlista i Premier League for øyeblikket.

  Jordan Henderson og Diogo Jota satte de to andre Liverpool-scoringene, mens Demarai Gray satte Evertons ene.

  Både Chelsea og Manchester City gjorde jobben, så det betyr at de rødkledde stadig er to poeng bak Chelsea og på tredjeplass. Den nevnte trioen har nå sju poeng ned til neste lag (West Ham) på tabellen.

  Mohamed Salah
  Foto: PAUL ELLIS / AFP
 • Watford skapte trøbbel for Chelsea

  Chelsea slet seg til 2-1-seier i Premier League-kampen mot Watford etter at oppgjøret ble midlertidig stanset på grunn av en hendelse på tribunen.

  Kampen ble stoppet på stillingen 0-0 i det 13. minutt på grunn av at en tilskuer fikk akutte helseproblemer. Spillerne ble sendt i garderoben. Etter omkring 30 minutter ble kampen satt i gang igjen.

  Etter det sendte Mason Mount Chelsea i føringen, men Emmanuel Dennis utlignet like før pause. Hakim Ziyech ble matchvinner for Chelsea snaut 20 minutter før slutt i det som ble en kamp utenom det vanlige i Watford.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Mike Egerton / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal