Boasson Hagen vant på hjemmebane: – Viser at jeg har blitt bedre på klatring

LILLEHAMMER (NRK.no): Edvald Boasson Hagen føler etappeseieren i Tour of Norway viser at han har fått igjen for all klatretreningen i det siste, men innrømmer at han fortsatt har litt å gå på i spurting.

Edvald Boasson Hagen tok hjem seieren i hjemtraktene lørdag. Målgang i Tour of Norway var i Lillehammer og mannen fra Gausdal kom først over mål. Se intervjuet med Hagen etter målgang her.

SE INTERVJU: Edvald Boasson Hagen gikk i mål i ensom majestet under den nest siste etappen av Tour of Norway.

– Jeg har fokusert mye på bakker før denne sesongen, og seieren i dag tyder vel på at det har fungert og at jeg har blitt bedre på det, sier Edvald Boasson Hagen til NRK.

Han vant suverent den nest siste etappen av Tour of Norway foran sitt eget hjemmepublikum på Lillehammer. Etappen består av en del bakker og klatrepartier.

Vil vinne sammenlagt

Den 195 kilometer lange etappen startet i Brumunddal og endte opp i noen av løypene hvor Boasson Hagen startet sykkelkarrieren. Han er fra Rudsbygd et lite stykke utenfor Lillehammer sentrum.

Det var i den siste harde bakken og i utforkjøringene ned mot Mjøsa han stakk fra konkurrentene. Bakkene sendte samtidig den forrige sammenlagtlederen Alexander Kristoff et stykke ned på resultatlisten. Han har sin styrke i spurt.

– Jeg håper å vinne sammenlagt, og ser jeg har fått et godt forsprang på Alex nå. Samtidig er det mange andre gode her, sier Boasson Hagen.

– Må bli bedre på spurting

Sky-rytteren skal igjen ha hjelperytterrolle i årets Tour de France, enten for Chris Froome eller Bradley Wiggins. Da trenger han å være i toppslag både i de bratte og flate partiene.

– Formen er bra, og det visste jeg egentlig fra før. Det jeg sliter litt med er spurtingen, så det får jeg trene litt mer på, forteller Boasson Hagen.

25-åringen var med i en gruppe som stakk tidlig, før de nesten ble tatt igjen av feltet. Boasson Hagen gikk i et nytt brudd og var til slutt helt alene i front.

– Det var målet mitt å vinne her på Lillehammer. Jeg har ladet opp til det. Det er rått når det er så mange folk her og ser på i tillegg, sier Boasson Hagen, mens publikum taktfast roper navnet hans i bakgrunnen.

Dermed starter Boasson Hagen i den gule ledertrøya under morgendagens avslutningsetappe, som går fra Gjøvik til Hønefoss.

Siste nytt

 • Den norske VM-troppen komplett

  Sondre Turvoll Fossli og Martin Løwstrøm Nyenget får rollen som hjemmesittende reserver for det norske langrennslandslaget under Seefeld-VM.

  Det opplyser Norges Skiforbund mandag kveld.

  Med Fossli og Nyenget er den norske VM-troppen komplett.

  Sondre Turvoll Fossli
  Foto: NRK
 • Disse går skiskytter-VM

  Norges Skiskytterforbund offentliggjorde i dag kvinnene som drar til VM i Østersund. Det er Marte Olsbu Røiseland, Tiril Eckhoff, Ingrid Landmark Tandrevold, Synnøve Solemdal og Thekla Brun-Lie.

  Celia Aymonier, Tiril Eckhoff
  Foto: Rick Bowmer / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal