NRK Meny
Normal

Boasson Hagen imponerte i Tour of Oman

Edvald Boasson Hagen hadde mest krefter i motbakkene og syklet inn til seier i Tour of Oman onsdag. Nordmannen overtok også sammenlagtledelsen i rittet.

Edvald Boasson Hagen

SEIER: Edvald Boasson Hagen vant 2. etappe av Tour of Oman.

Foto: ERIC FEFERBERG / Afp

– Jeg visste at jeg var i god form. Og det er deilig å få seier i en fellesstart og ikke bare på en tempo, slik som i Qatar, sier Boasson Hagen til TV 2.

Dermed følger nordmannen opp tirsdagens gode 4. plass i sykkelrittet. Boasson Hagen vant også en etappe i Tour of Qatar i forrige uke.

Den 162 kilometer lange etappen fra Omantel hovedkontor til Quriyat ble avsluttet i bratt motbakke. Der imponerte Boasson Hagen voldsomt.

Laster Twitter-innhold

– Hva har skjedd?

Når NRK ringer trener Fredrik Mohn er han ikke klar over at den norske sykkelrytteren har vunnet etappen.

– Hva har skjedd? Det har jeg ikke fått med meg. Det måtte jo bli sånn, sier han.

– Nå må jeg få lov til å lese hva som har skjedd her. Dette ser jo veldig kjekt ut, ler treneren.

Jobbet godt

Ifølge NTB kom et seks mann stort brudd av gårde tidlig på etappen. Rytterne hadde på det meste over fire minutter tilbake til hovedfeltet.

I siste halvdel av etappen ble frontgruppen halvert, slik at bare Jesper Asselman, Alexander Kamp og Pierre-Luc Perichon ble sittende igjen i teten.

Med to mil igjen hadde uansett hovedfeltet innhentet utbryterne, og inn i den siste bakken delte feltet seg i flere mindre grupper.

Foran jobbet Edvald Boasson Hagens lagkamerater godt for å sette nordmannen i en god posisjon.

Ingen kunne følge Boasson

Det betalte seg. På de siste meterne var det ingen som kunne følge nordmannen.

Vincenzo Nibali ble nummer to, mens den belgiske klassikerspesialisten Greg Van Avermaet tok tredjeplassen.

– Da jeg snakket med han i går kveld sa han at han hadde lyst til å vinne, men han var spent på avslutningen fordi den var hardere enn den i går. Den er jo dobbelt så lang og i tillegg er den bratt, sier Mohn.

Treneren er likevel ikke overrasket over at Boasson Hagen vinner etapper med tøffe avslutninger.

– Det er akkurat sånne etapper han skal være god i. Han er ikke noen fjellgeit, men han skal være god i etapper som er litt for harde for en ren spurt.

Ikke overrasket

Boasson Hagen har hatt en knallsterk sesongstart i år. Da NRK snakket med nordmannen nylig fortalte han at han følte seg sterkere enn i fjorårssesongen.

– Jeg føler at jeg er blitt sterkere enn jeg var på samme tid i fjor, sa han.

De norske rytterne som deltar i Tour of Oman er Kristoff og Sven Erik Bystrøm (Katjusja), Boasson Hagen (Dimension Data) og Vegard Breen (Fortuneo).

Bystrøm ble nest beste nordmann på 18. plass.

Siste nytt

 • Lance Armstrong inngår forlik

  Lance Armstrong inngår forlik på 5 millioner dollar for å unngå rettssak i mai, der han ville ha risikert å måtte betale 100 millioner dollar til myndighetene. Det melder amerikanske medier sent torsdag kveld norsk tid, skriver NTB.

  Lance Armstrong
  Foto: Thao Nguyen / AP
 • Chelsea nærmer seg Tottenham

  Chelsea slo Burnley 2-1 på bortebane, og med tre poeng knappet de inn på Tottenham og den viktige fjerdeplassen. Med fire kamper igjen har Chelsea fem poeng opp til byrivalen. Kampen mellom Leicester og Southampton endte 0-0.

  FBL-ENG-PR-BURNLEY-CHELSEA
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier. Rosenborg slo Trygg/Lade 4-2.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal