Boasson Hagen tror på Giro-suksess

Edvald Boasson Hagen skal sykle sitt første store etapperitt i årets Giro d'Italia. Og han har fått et stort ansvar.

Edvald Boasson Hagen
Foto: ERIC LALMAND / AFP

Den norske 21-åringen skal først og fremst lære. Selv spår han triumfer for sitt lag Columbia.

- Vi har et sterkt lag på tempo, vi har mange nasjonale mestre i laget, og vi har ikke minst Mark Cavendish i spurtoppgjør. Ikke mange er kjappere enn ham, sier Boasson Hagen til NRK.

Nettradio: - Vi har et sterkt lag

- Får vi ham i riktig posisjon før målstreken, kan det gå riktig bra, legger Boasson Hagen. Han kan selv komme til å få en sentral oppgave der.

- Min oppgave er å passe på at Mark er der, og eventuelt dra opp spurten, slik at han får det best mulig.

Feirer 17. mai?

Sykkeltalentet fra Lillehammer drømmer også om gode resultater for sin egen del. På selveste 17. mai fyller han 22 år. Kanskje han kan feire dagen med en etappeseier?

- Etappen den dagen er en 163 km flat show-etappe i Milano, og det passer ikke meg så godt. Men kanskje en dag rundt den 17. hadde vært fint. Det hadde iallfall vært fint å kunne feire på den måten, sier Boasson Hagen.

Giro d'Italia starter lørdag og varer i tre uker.

Siste nytt

 • Nå må Norge satse på Nations Leauge

  Nå har Norge kun én mulighet til å kvalifisere seg til EM - Nations Leauge. Sverige er klare for sommerens sluttspill etter 2-0-seier borte mot Romania.

  Scoringer av spisssparet Marcus Berg og Robin Quaison i den første omgangen var nok til å sikre Sverige EM-billett.

  De har nå 18 poeng med en kamp igjen av kvalifiseringen. Det er hjemme mot Færøyene tirsdag. Hverken Romania eller Norge, som begge har 14 poeng, kan ta igjen svenskene nå. Selv om Norge hadde få problemer med å slå Færøyene, har de ikke lenger mulighet til å ta seg videre via kvalifiseringen.

  Det hadde vært mulig dersom de hadde fått en hel del hjelp av de svakeste lagene i gruppen, men fredag ble det klart at det er Sverige og Spania som går videre fra Norges gruppe. (NTB)

  Sverige
  Foto: Vadim Ghirda / AP
 • Fall på lagsprinten ødela for Norge

  Ingenting stemte for Norge i verdenscupåpningen i Minsk. Både individuelt og lagmessig var det få lyspunkter.

  På lagsprinten ødela fallet til Henrik Fagerli Rukke sjansene til Norge. De fullførte ikke lagsprinten som Nederland vant foran Kina og Canada.

  Heller ikke på 5000 meteren fikk nordmennene det til å stemme. Sverre Lunde Pedersen ble nummer 14 av 16 på 5000 meteren med 6.30.00. (NTB)

  Pyeongchang 2018 Winter Olympics
  Foto: DAMIR SAGOLJ / Reuters
 • Finland til EM for første gang

  For aller første gang skal Finland delta i et fotballsluttspill i fotball etter at Liechtenstein ble slått 3–0 fredag kveld. For selv om Italia allerede før fredagens kamper hadde vunnet gruppe J, er det nå ingen tvil: Finland blir nummer to og kvalifiserer seg dermed til Europamesterskapet i fotball i 2020.

  IenRMr-P4fk
  Foto: Martti Kainulainen

Sendeplan

Kl. Program Kanal