Boasson Hagen tror på Giro-suksess

Edvald Boasson Hagen skal sykle sitt første store etapperitt i årets Giro d'Italia. Og han har fått et stort ansvar.

Edvald Boasson Hagen
Foto: ERIC LALMAND / AFP

Den norske 21-åringen skal først og fremst lære. Selv spår han triumfer for sitt lag Columbia.

- Vi har et sterkt lag på tempo, vi har mange nasjonale mestre i laget, og vi har ikke minst Mark Cavendish i spurtoppgjør. Ikke mange er kjappere enn ham, sier Boasson Hagen til NRK.

Nettradio: - Vi har et sterkt lag

- Får vi ham i riktig posisjon før målstreken, kan det gå riktig bra, legger Boasson Hagen. Han kan selv komme til å få en sentral oppgave der.

- Min oppgave er å passe på at Mark er der, og eventuelt dra opp spurten, slik at han får det best mulig.

Feirer 17. mai?

Sykkeltalentet fra Lillehammer drømmer også om gode resultater for sin egen del. På selveste 17. mai fyller han 22 år. Kanskje han kan feire dagen med en etappeseier?

- Etappen den dagen er en 163 km flat show-etappe i Milano, og det passer ikke meg så godt. Men kanskje en dag rundt den 17. hadde vært fint. Det hadde iallfall vært fint å kunne feire på den måten, sier Boasson Hagen.

Giro d'Italia starter lørdag og varer i tre uker.

Siste nytt

 • Vant gull i karate under ungdoms-OL

  Annika Sælid (17) fra Sentrum Kampsportklubb i Sarpsborg vant torsdag gull i kvinnenes +59-kilosklasse under ungdoms-OL i Buenos Aires.

  Hun vant alle sine tre innledende gruppekamper.

  Annika Sælid
  Foto: Pøbel Film
 • Jacob Noer scora to i sterk siger

  Lillehammer Ishockey tok ein sterk siger over Manglerud Star torsdag. Fjorårets «Get Rookie of the Year» Jacob Lundell Noer scora to av Lillehammers mål.

  NM Ishockey 4. Semifinale: Lillehammer - Sparta (5-1)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Kloster Aasen skal vurdere søkere

  Det norske IOC-medlemmet Kristin Kloster Aasen har fått plass i evalueringskomiteen som skal vurdere kandidatene til vinter-OL i 2026. Calgary i Canada, italienske Milano/Cortina d'Ampezzo og Stockholm i Sverige er søkerbyene.

  Visepresident i Norges Idrettsforbund Kristin Kloster Aasen under et åpent møte i idrettsstyret på Olympiatoppen torsdag ettermiddag.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal