– Vi kjempet mot smerten hele veien

Edvald Boasson Hagen og Team Sky kjørte inn til VM-bronse da QuickStep forsvarte lagtempo-gullet med under ett sekunds margin.

Boasson

Her står Edvald Boasson Hagen (midten) på podiet med VM-bronsen rundt halsen.

Foto: Fabrizio Giovannozzi / Ap

– Vi hadde som mål å klare podiet, og det klarte vi akkurat. Det var veldig tøft, og vi kjempet mot smerten hele veien, sier den nybakte bronsevinneren i et intervju vist på Viasat 4.

Siden Thor Hushovd og Alexander Kristoff begge ble vraket av sine profflag til lagtempoen, var det kun Edvald Boasson Hagen som kunne sørge for norsk jubel i Italia.

Sky-laget viste tidlig at de ville kjempe for medalje, men Boasson Hagen og lagkameratene klarte aldri å true temporytterne i Orica GreenEdge og Omega Pharma QuickStep.

Hårfint VM-gull

De regjerende verdensmesterne kjempet desperat mot klokka i innspurten, og til slutt snek de seg foran med knappest mulig margin:

88 hundredeler!

Dermed endte Team Sky på bronseplass - 22,62 sekunder bak QuickStep.

– Det er godt å ha en god start. Det er en medalje for Sky og vi har et mikset team. Jeg har i hvert fall vært en del av det, sier Boasson Hagen til Viasat 4.

Nordmannen kjørte sammen med Tour de France-vinner Chris Froome, Richie Porte, Kanstantsin Siutsou, Geraint Thomas og Vasil Kiryienka.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen tok VM-medalje på første forsøk sammen med Team Sky søndag.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Det blir spennende

BMC Racing Team kjempet lenge om bronsen, men Thor Hushovds arbeidsgiver måtte til slutt ta til takke med 4.-plassen.

Onsdag skal de mannlige rytterne bryne seg på individuell tempo.

Der er Fabian Cancellara og Bradley Wiggins store favoritter.

Søndag om én uke skal Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug og Thor Hushovd kjempe om Norge-seier på fellesstarten.

Sistnevnte endte på 4.-plass i Grand Prix d'Isbergues søndag.

– Det er godt å høre at han er i rute. Det blir spennende neste uke, sier Boasson Hagen.

Siste nytt

 • Manchester City lekte seg

  Manchester City hadde ingen problemer med å ta med seg tre poeng hjem fra mesterligamøtet med Sjakhtjor Donetsk tirsdag. De engelske serielederne vant 3-0.Dermed leder Manchester City gruppe F med seks poeng etter tre kamper.

  David Silva
  Foto: Thomas Kienzle / AFP
 • To kjappe da Bayern München vant

  Bayern München tok et steg nærmere utslagsrundene i mesterligaen da AEK ble slått 2-0 i Hellas tirsdag. Javi Martínez og Robert Lewandowski scoret to mål på to minutter da de tyske mestrene tok tre nye mesterligapoeng mot AEK.

  Robert Lewandowski
  Foto: Ralph Orlowski / Reuters
 • Sesongens første hjemmetap for VIF

  Anført av en storspillende Henrik Holm tok Stavanger en sterk borteseier med 3-1 over Vålerenga og påførte oslolaget sesongens første hjemmetap. Med seieren tok Stavanger seg forbi Vålerenga og inntok 2.-plassen.

  Stavanger Oilers, Dennis Sveum, Kristian Forsberg til høgre
  Foto: Tore Asheim / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal