NRK Meny
Normal

Boasson Hagen stivnet: – Var redd de i tet skulle holde helt inn

Edvald Boasson Hagen brukte mye krefter på å innhente bruddet, og klarte ikke å trekke Mark Cavendish skikkelig inn i spurten. Sky-sjefen var likevel fornøyd etter etappen.

Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen måtte bruke mye krefter på å innhente bruddet den siste kilometeren.

Foto: Lauten, Daniel Sannum / NTB scanpix

André Greipel

André Greipel tok sin andre etappeseier på to dager.

Foto: PASCAL PAVANI / Afp

Team Sky

- Det viktigste er å få Bradley Wiggins helskinnet i mål, sier Sky-sjef Dave Brailsford. Etter gårsdagens smell, hadde heller ikke sjefen forventninger om etappeseier til Cavendish.

Foto: PASCAL PAVANI / Afp
Tyler Farrar

Tyler Farrar var innblandet i velt i går, og var forbannet etter ny velt i dag.

Foto: Joel Saget / Ap
Peter Sagan

Peter Sagan var av rytterne som ble hindret i velten få kilometer fra mål.

Foto: BOGDAN CRISTEL / Reuters
Fire i brudd, 5. etappe

Disse fire lå i brudd store deler av dagens etappe. De ble innhentet i siste sekund.

Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
– Jeg måtte ta sjansen på å gå, og håpet det var andre som kunne hjelpe til. I etter tid ser jeg at jeg kunne vært kaldere og ventet med å gå, men jeg turte ikke. Jeg var redd for at de i tet skulle gå helt inn, sier Edvald Boasson Hagen til NRK etter etappen.

Ikke mer krefter

En kilometer fra mål rykket Jan Ghyselinck fra de tre rytterne han hadde ligget i brudd med hele dagen. Han ble hentet inn av hovedfeltet i siste sekund, men det kostet mye krefter for blant andre Boasson Hagen.

– Jeg håpet det var noen bak som kunne hjelpe til, men da jeg snudde meg var det bare Mark igjen, sier den norske Sky-rytteren.

Han hadde ikke krefter igjen til å trekke Mark Cavendish skikkelig frem i spurtkampen, og André Greipel kunne strekke armene i været for sin andre etappeseier på like mange dager.

Sky-sjefen fornøyd

Selv om opptrekket heller ikke i dag satt som det skulle for Team Sky, vil ikke lagsjefen Dave Brailsford være enig i at taktikken ikke fungerte.

– Det kommer litt an på hvordan du ser det. Jeg mener taktikken var helt perfekt. Det viktigste er å få Bradley Wiggins i mål like hel, uten at han er innblandet i velt og pådrar seg skader. Edvald gjorde det han skulle, og det er ikke noe å utsette, sier han til NRK.

Brailsford hadde heller ingen forventninger om at Cavendish skulle ta sin andre etappeseier i Touren for året.

– Etter krasjen i går, kan vi ikke forvente at han er med og kjemper om seieren. Det sitter i ham og han bærer preg av det i dag, sier sjefen.

Cavendish var rask med en oppdatering på sin Twitter-konto etter etappen.

– Forsøkte å legge meg litt bak med en kilometer igjen for opptrekk. Det fungerte ikke, jeg ble et for stort forsprang å innhente, skriver briten.

Forbannet Farrar

Siste del av dagens etappe bestod av flere småsvinger og innsnevring av veibanen. Også i dag gikk det et velt, denne gang med 2,6 kilometer igjen.

– Vi satt heldigvis godt plassert på den andre siden av feltet, sier Boasson Hagen.

Også etappevinner Greipel var nære ved å gå i bakken ved velten.

– Jeg vant igjen, puh! Innspurten var litt hektisk. Jeg var like bak krasjet på slutten. Det er en av hardeste spurtene jeg noensinne har gjort, sier Greipel.

Tyskeren vant foran Matt Goss, Juan Jose Haedo, Samuel Dumoulin og Cavendish.

Tyler Farrar var forbannet etter velten. Etter etappen var han på vei inn i lagbussen til Argos-Shimano, for en alvorsprat med Tom Veelers. Han ble stoppet av lagets støtteappart, og forlot området med sammebitte tenner.

Fire i brudd

Sammen med Ghyselinck, var det Matthieu Ladagnous, Julien Simon og Pablo Urtasun Perez som gikk i brudd på etappen.

Cofidis' sportsdirektør Stephane Auge fortalte 40 kilometer fra mål at utbrytergruppa skulle kjøre på 70 prosent frem til det gjenstod 25-20 kilometer. Da skulle det kjøres full fart i et forsøk på å holde inn til mål.

Slik gikk det akkurat ikke.

Siste nytt

 • Barcelona har luke

  Barcelona cruiset inn til 4-0-seier hjemme mot Deportivo La Coruña søndag. Luis Suárez og Paulinho ble begge tomålsscorere for den spanske La Liga-lederen. De leder med seks poeng på Atletico Madrid.

  Luis Suárez
  Foto: Stanley Chou / Getty Images
 • Fossum i ellevill Bundesliga-kamp

  Iver Fossum startet sin første kamp siden 21. oktober, og spilte samtlige minutter for Hannover i 4-4-festen mot Leverkusen i Bundesliga. Julian Korb sikret poengdeling sju minutter før slutt.

  Foto: Peter Steffen / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Uttak landslagstroppen til håndball-EM for menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm, menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm menn