Boasson Hagen sjanseløs da Sagan endelig vant i verdensmestertrøya

Nordmannen klarte ikke ta en ny seier i rittet hvor han gikk til topps i 2009.

CYCLING-GENT-WEVELGEM

VANT: Peter Sagan imponerte og tok sin første seier i verdenscuptrøya søndag.

Foto: LUC CLAESSEN / Afp

Edvald Boasson Hagen klarte ikke henge med de aller beste helt inn under søndagens utgave av det belgiske endagsrittet Gent-Wevelgem.

– Laget kjørte veldig bra, og holdt meg foran i hele dag. De tettet en viktig luke, men det ble for tøft på slutten, og jeg var for langt bak da de fire i front støtet i Kemmelberg, sier Boasson Hagen til NRK etter målgang.

– Jeg hadde ikke beina som skulle til på slutten i dag, innrømmer han.

Endelig for Sagan

Seieren gikk til Peter Sagan som på meget overbevisende måte tok sin aller første seier i verdensmestertrøyen han skaffet seg i høst.

Edvald Boasson Hagen

HOLDT IKKE HELT INN: Edvald Boasson Hagen fikk det for tøft under søndagens utgave av Gent-Wevelgem.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Løpet var veldig hardt fordi det var sterk vind. Vi hadde full gass hele veien. I finalen angrep jeg med Fabian Cancellara i Kemmelberg. Vi jobbet sammen, og jeg er veldig glad for at jeg endelig vant med denne trøyen. Det er et viktig for meg, sier Sagan til arrangøren etter løpet.

Klarte ikke holde følge i Kemmelberg

Boasson Hagen, som vant rittet tilbake i 2009, har i dagene før løpet vært usikker på grunn av sykdom, men valgte likevel å starte. Det så lenge ut til å ha vært en god avgjørelse. Rudsbygdingen kjørte sterkt og lå helt i frront av hovedfeltet gjennom store deler av dagen.

– Jeg følte meg relativt bra, men var ikke helt på topp. Jeg var syk i forrige uke. Det henger litt igjen ennå, så forhåpentligvis er det enda bedre i neste uke, sier han.

For da de store kanonene, med Peter Sagan og Fabian Cancellara i spissen, angrep i Kemmelberg-stigningen 35 kilometer før mål klarte ikke nordmannen lenger å holde følge.

Sagan var sterkest på de siste kilometerne, og kunne juble for sin andre seier i rittet. Den første kom tilbake i 2013.

Boasson Hagen trillet i mål til en 18.plass.

Alexander Kristoff valgte ikke å stille til start på grunn av sykdom. Lagkamerat Sven Erik Bystrøm kjørte, men måtte bryte.

Søndag om en uke er det duket for Flandern rundt som Kristoff vant i fjor.

Rytter sendt til sykehus

Belgiske Antoine Demoitie ble påkjørt av en motorsykkel under sykkelklassikeren og sendt til sykehus med alvorlige skader.

Etter ulykken ble han umiddelbart fraktet til sykehuset i franske Lille i og med at ulykken skjedde på fransk side av grensen, like før rittet og rytterne kjørte inn i Belgia.

25-åringen kjører for Wanty Gobert-laget, og det er ikke opplyst om hvilke skader han pådro seg i kollisjonen.

CYCLING-GENT-WEVELGEM-BEL

VANT: Peter Sagan (t.h) angriper i Kemmelberg-stigningen og skaffer seg utgangspunktet for hans første seier med verdensmestertrøya.

Foto: DIRK WAEM / Afp

Siste nytt

 • Norge VM-åpner mot Russland

  Norge møter Russland i sin første kamp i neste års ishockey-VM i Slovakia. Kampen går i Bratislava 10. mai. To dager senere er Sverige motstander, mens Sveits venter 15. mai. På Norges nasjonaldag 17. mai er det kamp mot Østerrike, mens Italia står på menyen dagen etter. Norge avslutter gruppespillet mot Latvia 21. mai.

  Ishockey
  Foto: Geir Olsen Lillehammer NOR, Geir Olsen / NTB scanpix
 • Elofsson rammet av hjerneslag

  Den tidligere svenske langrennsstjernen Per Elofsson (41) forteller i et Instagram-innlegg at han ble rammet av et hjerneslag for tre uker siden. – Forsto at noe var alvorlig galt og har siden knapt kunnet gå på toalettet selv, skriver han.

  Elofsson
  Foto: Anders Wiklund/SCANPIX / NTB scanpix
 • Kamara scoret i Galaxy-seier

  Ola Kamara scoret et av målene da LA Galaxy slo Minnesota United FC 3-1 i Major League Soccer søndag kveld. Zlatan Ibrahimovic scoret det førte målet til Los Angeles-laget. Galaxy er nå bare én seier fra å sikre plassen i sluttspillet.

  Fotball-landskamp menn (privatlandskamp) Norge - Panama.
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag