NRK Meny
Normal

Boasson Hagen sjanseløs da Sagan endelig vant i verdensmestertrøya

Nordmannen klarte ikke ta en ny seier i rittet hvor han gikk til topps i 2009.

CYCLING-GENT-WEVELGEM

VANT: Peter Sagan imponerte og tok sin første seier i verdenscuptrøya søndag.

Foto: LUC CLAESSEN / Afp

Edvald Boasson Hagen klarte ikke henge med de aller beste helt inn under søndagens utgave av det belgiske endagsrittet Gent-Wevelgem.

– Laget kjørte veldig bra, og holdt meg foran i hele dag. De tettet en viktig luke, men det ble for tøft på slutten, og jeg var for langt bak da de fire i front støtet i Kemmelberg, sier Boasson Hagen til NRK etter målgang.

– Jeg hadde ikke beina som skulle til på slutten i dag, innrømmer han.

Endelig for Sagan

Seieren gikk til Peter Sagan som på meget overbevisende måte tok sin aller første seier i verdensmestertrøyen han skaffet seg i høst.

Edvald Boasson Hagen

HOLDT IKKE HELT INN: Edvald Boasson Hagen fikk det for tøft under søndagens utgave av Gent-Wevelgem.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Løpet var veldig hardt fordi det var sterk vind. Vi hadde full gass hele veien. I finalen angrep jeg med Fabian Cancellara i Kemmelberg. Vi jobbet sammen, og jeg er veldig glad for at jeg endelig vant med denne trøyen. Det er et viktig for meg, sier Sagan til arrangøren etter løpet.

Klarte ikke holde følge i Kemmelberg

Boasson Hagen, som vant rittet tilbake i 2009, har i dagene før løpet vært usikker på grunn av sykdom, men valgte likevel å starte. Det så lenge ut til å ha vært en god avgjørelse. Rudsbygdingen kjørte sterkt og lå helt i frront av hovedfeltet gjennom store deler av dagen.

– Jeg følte meg relativt bra, men var ikke helt på topp. Jeg var syk i forrige uke. Det henger litt igjen ennå, så forhåpentligvis er det enda bedre i neste uke, sier han.

For da de store kanonene, med Peter Sagan og Fabian Cancellara i spissen, angrep i Kemmelberg-stigningen 35 kilometer før mål klarte ikke nordmannen lenger å holde følge.

Sagan var sterkest på de siste kilometerne, og kunne juble for sin andre seier i rittet. Den første kom tilbake i 2013.

Boasson Hagen trillet i mål til en 18.plass.

Alexander Kristoff valgte ikke å stille til start på grunn av sykdom. Lagkamerat Sven Erik Bystrøm kjørte, men måtte bryte.

Søndag om en uke er det duket for Flandern rundt som Kristoff vant i fjor.

Rytter sendt til sykehus

Belgiske Antoine Demoitie ble påkjørt av en motorsykkel under sykkelklassikeren og sendt til sykehus med alvorlige skader.

Etter ulykken ble han umiddelbart fraktet til sykehuset i franske Lille i og med at ulykken skjedde på fransk side av grensen, like før rittet og rytterne kjørte inn i Belgia.

25-åringen kjører for Wanty Gobert-laget, og det er ikke opplyst om hvilke skader han pådro seg i kollisjonen.

CYCLING-GENT-WEVELGEM-BEL

VANT: Peter Sagan (t.h) angriper i Kemmelberg-stigningen og skaffer seg utgangspunktet for hans første seier med verdensmestertrøya.

Foto: DIRK WAEM / Afp

Siste nytt

 • – Lukter trolig på mentolsalve

  Flere TV-seere la merke til at de russiske spillerne luktet på noe i spillertunellen før andre omgang. I NRKs VM-studio forklarte ekspert Carl Erik Torp hva de trolig luktet på:

  – Det er sannsynligvis en mentolsalve som de lukter på for å åpne litt luftveier og kvikne litt ekstra til. Dette har vi sett ofte med forskjellige idrettsutøvere, sier Torp.

  VM-studio fra Kontraskjæret.
 • West Ham sikret seg franske Diop

  West Ham har signert den franske midtstopperen Issa Diop. 21-åringen hentes fra Toulouse og har signert en femårskontrakt. Premier League-klubben har ikke oppgitt overgangssummen, men ifølge britiske medier er den rundt 22 millioner pund (238 millioner kroner).

   Issa Diop
  Foto: Regis Duvignau / Reuters
 • Salah starter mot Russland

  Ifølge Egypts lagoppstilling er Mohamed Salah i startoppstillingen til Egypts kamp mot Russland i kveld. Liverpool-spilleren har vært ute med en skulderskade, og spilte ikke da Egypt tapte 0-1 for Uruguay.

  Foto: Dmitri Lovetsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal