- Hadde ikke dagen

Edvald Boasson Hagen var sjanseløs da hjemmefavoritt Fabian Cancellara utklasset konkurrentene i sykkel-VM.

Edvald Boasson Hagen
Foto: VINCENT JANNINK / AFP

Edvald Boasson Hagen åpnet sterkt, men endte til slutt på en skuffende 27. plass på tempoetappen i sykkel-VM. Han klarte dermed ikke å forsvare fjorårets 21. plass.

- Jeg kjente tidlig at jeg ikke hadde dagen. Ute på annen runde (av tre) begynte jeg å tenke på søndagens fellesstart, og jeg unngikk å tømme meg helt for krefter. Spesielt skuffet over innsatsen er jeg ikke. Det kommer flere verdensmesterskap, sa Edvald Boasson Hagen etter målgang.

Resultatliste (ekstern lenke)

Han endte hele 5 minutter og 28 sekunder bak den suverene vinneren Fabian Cancellara som brukte drøyt 57 minutter (57.55.74) på den 49,8 km lange løypa.

Hjemmefavoritten Cancellara utklasset konkurrentene på hjemmebane i Sveits og tok sin tredje VM-tittel i temposykling på fire år.

- Jeg takker fansen her på hjemmebane, sa Cancellara etter målgang.

LES: Se VM på NRK

LES: Norske medaljer i VM?

Han vant med 1 minutt og 27 sekunder foran svenske Gustav Larsson, som er lagkamerat med Cancellara på Saxo Bank-laget. Tyske Tony Martin tok bronse.

Sveitsiske Fabian Cancellara

Fabian Cancellara tok en soleklar seier på tempoetappen i VM.

Foto: CHRISTIAN HARTMANN / REUTERS

Lekte med konkurrentene

Cancellara lekte med konkurrentene og var i en klasse for seg fra start til mål. 28-åringen er den første siden starten i 1994 med tre VM-titler i temposykling, og sveitseren er også den eneste siden landsmannen Alex Zulle (1996) som vant en
tempotittel på hjemmebane. Supermannen kunne koste på seg jubel og armene i været langs hele oppløpssiden.

Engelske Bradley Wiggins lå ann til en bronsemedaljen men drøye ti minutter før mål fikk han problemer med sykkelen og kastet den fra seg i sinne. Dermed røyk medaljen for briten som etter hvert satte seg på sykkelen igjen og trillet i rolig tempo i mål.

Fellesstarten for proffene i VM går søndag. Der stiller Norge med ni ryttere til start, deriblant Boasson Hagen, Thor Hushovd og Kurt Asle Arvesen. Boasson Hagen var eneste nordmann til start i temporittet.

Video: Se intervjuet med Edvald Boasson Hagen her!

Video nsps_upload_2009_9_24_19_36_13_2435.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Hva synes DU om tempoetappen? Si din mening HER!

Siste nytt

 • City stilte med 35-årig debutant

  Ferrán Torres gjorde hattrick i Manchester Citys 4-3-seier borte mot Newcastle fredag. Torres scoret vinnermålet på en returball etter 66 minutter. City stilte med keeper Scott Carson, som spilte sin første kamp for de lyseblå. Oppgjøret var faktisk engelskmannens første Premier League-kamp siden 2011.

  Premier League - Newcastle United v Manchester City
  Foto: Scott Heppell / Reuters
 • Vellykket operasjon for Pedersen

  Skøyteprofilen Sverre Lunde Pedersen ble fredag kveld operert for to mindre brudd i venstrehånden og et brudd i høyre underarm.

  Det opplyser Norges Skøyteforbund i en pressemelding.

  Operasjonen ble gjennomført på Ullevål sykehus. Pedersen har også fått påvist et mindre brudd i kinnbeinet.

  28-åringen har i tillegg en rift i leveren. Han blir liggende på sykehus til videre observasjon. Skaden i leveren er fortsatt under kontroll og stabil.

  Osingen pådro seg skadene i en sykkelulykke ved Nesvatn i Fyresdal kommune i Vestfold og Telemark torsdag ettermiddag.

  Netherlands Speed Skating European Championships
  Foto: Peter Dejong / AP
 • Ventura raste nedover listene

  Kristoffer Ventura fikk PGA-turneringen i Texas ødelagt under første halvdel av fredagens runde. Det blir neppe helgespill på den norske golfproffen.

  Torsdag avsluttet Ventura forrykende med fem strake birdier og én eagle. Det tok ham opp til en delt 19.-plass. Dagen etter så han ut til å fortsette der han slapp, men etter birdien på først hull kom nedturene tett.

  De sju neste hullene ga hele fem bogeyer. Ventura kom aldri helt til hektene igjen etter marerittrekken. 26-åringen gikk fredagens runde to slag over par.

  Cutgrensen ligger an til å være på fem slag under par. Etter to runder er Ventura ett slag unna. Dermed går det mot nok en PGA-helg der han ikke er kvalifisert for videre spill. (NTB)

  Ventura-nedtur
  Foto: Gerald Herbert / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal