- Hadde ikke dagen

Edvald Boasson Hagen var sjanseløs da hjemmefavoritt Fabian Cancellara utklasset konkurrentene i sykkel-VM.

Edvald Boasson Hagen
Foto: VINCENT JANNINK / AFP

Edvald Boasson Hagen åpnet sterkt, men endte til slutt på en skuffende 27. plass på tempoetappen i sykkel-VM. Han klarte dermed ikke å forsvare fjorårets 21. plass.

- Jeg kjente tidlig at jeg ikke hadde dagen. Ute på annen runde (av tre) begynte jeg å tenke på søndagens fellesstart, og jeg unngikk å tømme meg helt for krefter. Spesielt skuffet over innsatsen er jeg ikke. Det kommer flere verdensmesterskap, sa Edvald Boasson Hagen etter målgang.

Resultatliste (ekstern lenke)

Han endte hele 5 minutter og 28 sekunder bak den suverene vinneren Fabian Cancellara som brukte drøyt 57 minutter (57.55.74) på den 49,8 km lange løypa.

Hjemmefavoritten Cancellara utklasset konkurrentene på hjemmebane i Sveits og tok sin tredje VM-tittel i temposykling på fire år.

- Jeg takker fansen her på hjemmebane, sa Cancellara etter målgang.

LES: Se VM på NRK

LES: Norske medaljer i VM?

Han vant med 1 minutt og 27 sekunder foran svenske Gustav Larsson, som er lagkamerat med Cancellara på Saxo Bank-laget. Tyske Tony Martin tok bronse.

Sveitsiske Fabian Cancellara

Fabian Cancellara tok en soleklar seier på tempoetappen i VM.

Foto: CHRISTIAN HARTMANN / REUTERS

Lekte med konkurrentene

Cancellara lekte med konkurrentene og var i en klasse for seg fra start til mål. 28-åringen er den første siden starten i 1994 med tre VM-titler i temposykling, og sveitseren er også den eneste siden landsmannen Alex Zulle (1996) som vant en
tempotittel på hjemmebane. Supermannen kunne koste på seg jubel og armene i været langs hele oppløpssiden.

Engelske Bradley Wiggins lå ann til en bronsemedaljen men drøye ti minutter før mål fikk han problemer med sykkelen og kastet den fra seg i sinne. Dermed røyk medaljen for briten som etter hvert satte seg på sykkelen igjen og trillet i rolig tempo i mål.

Fellesstarten for proffene i VM går søndag. Der stiller Norge med ni ryttere til start, deriblant Boasson Hagen, Thor Hushovd og Kurt Asle Arvesen. Boasson Hagen var eneste nordmann til start i temporittet.

Video: Se intervjuet med Edvald Boasson Hagen her!

Video nsps_upload_2009_9_24_19_36_13_2435.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Hva synes DU om tempoetappen? Si din mening HER!

Sportsnyheter

Trosset kritikken og slo Auklands «uslåelige» rekord - gikk over 520 km på ski

Når man trodde Anders Aukland hadde satt skapet på plass i «kilometerkrigen», bestemte 45-åringen Henrik Sollie seg for å slå rekorden. På 32 timer gikk Sollie over 520 km på ski. 45-åringen mener han hadde kontroll på kroppen hele veien.

Siste nytt

 • – Club Brügge seriemester i Belgia

  Styret i den belgiske ligaen anbefaler at resten av kampene denne sesongen skal avlyses. Det eneste som gjenstår er at anbefalingen godkjennes av generalforsamlingen, skriver Het Nieuwsblaad.

  Det betyr at Club Brügge blir seriemester. Ingen av de 16 lagene i toppdivisjonen rykker ned.

  Champions League - Group A - Club Brugge v Real Madrid
  Foto: Piroschka Van De Wouw / Reuters
 • Carlsen arrangerer nett-turnering

  Magnus Carlsen arrangerer sjakkturnering på nett med åtte av verdens beste spillere, skriver Play Magnus AS i en pressemelding.

  Turneringen er den første store eliteturneringen arrangert over internett. Vinnerpremien er på 250.000 amerikanske dollar, noe som tilsvarer ca. 2.5 millioner norske kroner. Den første turneringen starter 18. april, og vil bli sendt direkte på chess24.com.

  – Dette er et historisk øyeblikk for sjakk, sier Carlsen.

  Russia World Chess Rapid Champions
  Foto: Maria Emelianova / AP
 • Bayern-stjerne brøt virusregler

  Bayern München-profilen Jérôme Boateng må punge ut etter at han nylig brøt klubbens interne strenge smittevernregler.

  Boateng skal uten tillatelse fra klubben ha reist ut av München. Det er brudd på den tyske fotballgigantens interne restriksjoner under koronakrisen.

  Bayern bekrefter episoden og boten forsvarsprofilen er ilagt på sine nettsider.

  Tyske medier skriver at Boateng reiste ut av byen for å besøke sønnen sin. Sistnevnte hadde kommet lettere til skade i en trafikkulykke.

  – Jeg vet at det var en feil å ikke informere klubben om reisen min, men på det tidspunktet tenkte jeg kun på sønnen min. Han hadde det ikke bra, sier Boateng til avisen Bild.

  -
  Foto: Christof Stache / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal