Hopp til innhold

- Hadde ikke dagen

Edvald Boasson Hagen var sjanseløs da hjemmefavoritt Fabian Cancellara utklasset konkurrentene i sykkel-VM.

Edvald Boasson Hagen
Foto: VINCENT JANNINK / AFP

Edvald Boasson Hagen åpnet sterkt, men endte til slutt på en skuffende 27. plass på tempoetappen i sykkel-VM. Han klarte dermed ikke å forsvare fjorårets 21. plass.

- Jeg kjente tidlig at jeg ikke hadde dagen. Ute på annen runde (av tre) begynte jeg å tenke på søndagens fellesstart, og jeg unngikk å tømme meg helt for krefter. Spesielt skuffet over innsatsen er jeg ikke. Det kommer flere verdensmesterskap, sa Edvald Boasson Hagen etter målgang.

Resultatliste (ekstern lenke)

Han endte hele 5 minutter og 28 sekunder bak den suverene vinneren Fabian Cancellara som brukte drøyt 57 minutter (57.55.74) på den 49,8 km lange løypa.

Hjemmefavoritten Cancellara utklasset konkurrentene på hjemmebane i Sveits og tok sin tredje VM-tittel i temposykling på fire år.

- Jeg takker fansen her på hjemmebane, sa Cancellara etter målgang.

LES: Se VM på NRK

LES: Norske medaljer i VM?

Han vant med 1 minutt og 27 sekunder foran svenske Gustav Larsson, som er lagkamerat med Cancellara på Saxo Bank-laget. Tyske Tony Martin tok bronse.

Sveitsiske Fabian Cancellara

Fabian Cancellara tok en soleklar seier på tempoetappen i VM.

Foto: CHRISTIAN HARTMANN / REUTERS

Lekte med konkurrentene

Cancellara lekte med konkurrentene og var i en klasse for seg fra start til mål. 28-åringen er den første siden starten i 1994 med tre VM-titler i temposykling, og sveitseren er også den eneste siden landsmannen Alex Zulle (1996) som vant en
tempotittel på hjemmebane. Supermannen kunne koste på seg jubel og armene i været langs hele oppløpssiden.

Engelske Bradley Wiggins lå ann til en bronsemedaljen men drøye ti minutter før mål fikk han problemer med sykkelen og kastet den fra seg i sinne. Dermed røyk medaljen for briten som etter hvert satte seg på sykkelen igjen og trillet i rolig tempo i mål.

Fellesstarten for proffene i VM går søndag. Der stiller Norge med ni ryttere til start, deriblant Boasson Hagen, Thor Hushovd og Kurt Asle Arvesen. Boasson Hagen var eneste nordmann til start i temporittet.

Video: Se intervjuet med Edvald Boasson Hagen her!

Video nsps_upload_2009_9_24_19_36_13_2435.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Hva synes DU om tempoetappen? Si din mening HER!

Siste nytt

 • Heat klare for finalen i NBA-sluttspillet

  Finalen i NBA-sluttspillet skal spilles mellom Denver Nuggets og Miami Heat. Det ble klart etter at Heat natt til tirsdag slo Boston Celtics 103-84 borte i Boston i avdelingsfinalen blant lagene fra øst.

  Heat vant de første tre kampene i best av syv-serien, men så utlignet altså Celtics til 3-3, blant etter to seirer i Miami. Men på det fjerde forsøket gikk det omsider for Heat, blant annet takket være Jimmy Butler. 33-åringen ble kampens mestscorende med 28 poeng.

  I finalen møter de vinneren fra avdeling vest, Denver Nuggets. Anført av Nikola Jokic og Jamal Murray vant de avdelingsfinalen mot Los Angeles Lakers 4-0 i kamper. Nuggets har dermed hatt en uke uten kamper, men for Heat går det videre slag i slag. Første kamp i finalen er i Denver natt til torsdag, norsk tid.

  NBA: Miami Heat Jimmy Butler
  Foto: David Butler II / Reuters
 • Golden Knights til Stanley Cup-finalen med storseier

  Florida Panthers har fått sin motstander i Stanley Cup-finalen etter at Vegas Golden Knights utklasset Dallas Stars hele 6-0 og tok sammenlagtseieren.

  Sluttspillkampen i den nordamerikanske ishockeyligaen NHL ble spilt i Dallas mandag kveld. Med resultatet har Vegas Golden Knights fire seirer, mot Stars' to, og dermed blir den sjuende semifinalekampen overflødig.

  Allerede etter første periode ledet bortelaget 3-0. Statistikken fra kampen viser at bortelaget var klart mest effektivt – Stars hadde 23 skudd på mål uten å få pucken i nettet én eneste gang, mens Golden Knights på 29 skudd på mål fikk en betydelig bedre uttelling.

  Svenske William Karlsson ble toppscorer for laget fra Las Vegas, med to mål.

  Florida Panthers slo Carolina Hurricane 4-0 i kamper i avdelingsfinalen i øst.

  Vegas Golden Knights starter med hjemmekamp i finaleserien, som også spilles best av sju kamper. Den første kampen spilles lørdag 3. juni. (NTB)

  Vegas Golden Knights v Dallas Stars - Game Six
  Foto: STEPH CHAMBERS / AFP
 • Djokovic lett videre i Roland-Garros – får kritikk for politisk budskap

  Novak Djokovic tok seg enkelt videre til 2. runde i Roland-Garros, men etterpå handlet det meste om det politiske budskapet han skrev på en kameralinse.

  Etter å ha vunnet 6-3, 6-2, 7-6 (7-1) over amerikanske Aleksandar Kovacevic skulle serberen signere en kameralinse slik tradisjonen er. Han skrev i stedet «Kosovo er hjertet av Serbia. Stopp volden».

  Kosovo erklærte sin uavhengighet i 2008, men er fortsatt ikke anerkjent av Serbia. De siste dagene har det vært voldshendelser nord i landet etter at kosovoalbanske ordførere er innsatt i kommuner med serbisk befolkningsflertall.

  Nato-soldater fra de fredsbevarende styrkene er blant de sårede i opptøyene.

  Djokovic snakket etter kampen i Paris med serbiske journalister om det han skrev på kameralinsen.

  – Jeg er ikke politiker, og jeg akter ikke å involvere meg i politisk debatt, men som serber får jeg vondt av det som skjer i Kosovo. Våre folk blir skjøvet ut. Dette er det minste jeg kunne gjøre. Som offentlig person føler jeg et ansvar for å støtte våre folk og hele Serbia, sa han ifølge medieoppslag i Serbia.

  – Jeg hører at jeg får mye kritikk i sosiale medier. Jeg vet ikke om noen vil straffe meg, men jeg ville gjort det igjen. Jeg er mot krig og konflikt av alle slag. (NTB)

  France Tennis French Open
  Foto: Jean-Francois Badias / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste