Boasson Hagen med ny etappeseier: – Deilig

Edvald Boasson Hagen måtte virkelig kjempe, men etter et superrykk tok han sin andre strake seier i Tour des Fjords.

Tour of Norway 2017

I FORM: Edvald Boasson Hagen har vist styrke med to strake seiere i Tour des Fjords.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Da det gjensto 3,5 kilometer satte Edvald Boasson Hagen i gang et rykk det virkelig var saft i. Nordmannen uttalte på forhånd at han ville helst komme alene på slutten av dagens etappe, og det greide han etter iherdig innsats på de tre siste kilometerene.

Sammen med August Jensen tok han opp jakten på Torkil Veyhe, som lenge hadde vært i brudd og prøvde å gå solo. Det ble en spennende jakt, for først da det gjensto rundt 200 meter til mål greide Hagen å komme seg foran Veyhe.

– Var ikke mer enn akkurat

Dermed har Hagen to seiere på rappen i det norske rittet. Hagen vant også gårsdagens etappe.

Selv var han aller mest opptatt av å takke laget etter seieren.

– Det var deilig. Det var ikke mer enn akkurat. Laget kjørte utrolig bra, det var perfekt sånn som vi kjørte. Jeg skulle klinke til på toppen, og heldigvis fikk jeg luke nok, sier Hagen til TV 2.

Veyhe, som er fra Færøyene, måtte slukøret se Hagen fosse forbi ham like før mål - etter at han selv hadde kjempet for å holde feltet bak seg i kilometer etter kilometer.

– Dessverre kom de for raskt bakfra. Men jeg er veldig glad for en andreplass, sier Veyhe til TV 2.

Avgjøres søndag

Boasson Hagen plukket også tre viktige bonussekunder da han var raskest i den første innlagte spurten i Tananger etter drøyt 30 kilometer. Han er nummer to sammenlagt etter fire av fem etapper. Med lørdagens seier er han fem sekunder bak Dries Van Gestel.

Lørdagens etappe var 162 kilometer lang med start i Stavanger og mål i Sandnes.

Tour des Fjords avsluttes i Stavanger søndag.

Siste nytt

 • United-bot for forsinket frammøte

  UEFA har ilagt Manchester United en bot på 15.000 euro (140.000 kroner) fordi laget kom 45 minutter for sent til mesterligakampen mot Valencia.

  Mesterliga-reglementet foreskriver at lagene skal være på plass 75 minutter før kampen.

  Manchester United
  Foto: Jon Super / AP
 • Syk Ingebrigtsen dropper løp

  Jakob Ingebrigtsen stiller ikke til starte i det 10 km lange gateløpet Hytteplanmila lørdag. Gjert Ingebrigtsen bekrefter fredag overfor NRK at europamesteren på 1500 og 5000 meter sliter med forkjølelse. Derimot stiller brødrene Henrik og Filip til start. Søndag reiser alle tre til Flagstaff, Arizona, på høydesamling.

  Jakob Ingebrigtsen i Ostrava
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK
 • Håndballens superstjerne mister VM

  Ifølge avisen L'Equipe ser Nikola Karabatic ut til å miste håndball-VM i januar. Den franske storavisen mener å vite at Karabatic skal opereres i foten fredag og blir borte fra spill i fire måneder. Dette kan føre til at PSG-spilleren ikke kommer til å spille i mesterskapet i Danmark og Tyskland 10. til 27. januar.

  HANDBALL-GOLDEN-LEAGUE-FRA-NOR
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag