Boasson Hagen med ny etappeseier: – Deilig

Edvald Boasson Hagen måtte virkelig kjempe, men etter et superrykk tok han sin andre strake seier i Tour des Fjords.

Tour of Norway 2017

I FORM: Edvald Boasson Hagen har vist styrke med to strake seiere i Tour des Fjords.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Da det gjensto 3,5 kilometer satte Edvald Boasson Hagen i gang et rykk det virkelig var saft i. Nordmannen uttalte på forhånd at han ville helst komme alene på slutten av dagens etappe, og det greide han etter iherdig innsats på de tre siste kilometerene.

Sammen med August Jensen tok han opp jakten på Torkil Veyhe, som lenge hadde vært i brudd og prøvde å gå solo. Det ble en spennende jakt, for først da det gjensto rundt 200 meter til mål greide Hagen å komme seg foran Veyhe.

– Var ikke mer enn akkurat

Dermed har Hagen to seiere på rappen i det norske rittet. Hagen vant også gårsdagens etappe.

Selv var han aller mest opptatt av å takke laget etter seieren.

– Det var deilig. Det var ikke mer enn akkurat. Laget kjørte utrolig bra, det var perfekt sånn som vi kjørte. Jeg skulle klinke til på toppen, og heldigvis fikk jeg luke nok, sier Hagen til TV 2.

Veyhe, som er fra Færøyene, måtte slukøret se Hagen fosse forbi ham like før mål - etter at han selv hadde kjempet for å holde feltet bak seg i kilometer etter kilometer.

– Dessverre kom de for raskt bakfra. Men jeg er veldig glad for en andreplass, sier Veyhe til TV 2.

Avgjøres søndag

Boasson Hagen plukket også tre viktige bonussekunder da han var raskest i den første innlagte spurten i Tananger etter drøyt 30 kilometer. Han er nummer to sammenlagt etter fire av fem etapper. Med lørdagens seier er han fem sekunder bak Dries Van Gestel.

Lørdagens etappe var 162 kilometer lang med start i Stavanger og mål i Sandnes.

Tour des Fjords avsluttes i Stavanger søndag.

Siste nytt

 • Salt Lake City får søke om OL

  Salt Lake City har fått grønt lys frå den amerikanske OL-komiteen til å søke om å vere vertskap for vinter-OL. Byen var vertsby for OL i 2002. Søknaden vil truleg gjelde 2030, men det er også ope for å søke om vinter-OL 2026.

 • Russland mot Frankrike i EM-finalen

  Storfavoritten Russland hadde få problemer med Romania i EM-semifinalen i kvinnehåndball fredag. Russerne vant 28-22. I finalen venter hjemmenasjonen Frankrike, som slo Nederland 27-21 i sin semifinale.

  Handball - Women's EHF Euro 2018 - Semi Final - Russia v Romania
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Kåret til Afrikas beste spiller

  Liverpool-profilen Mohamed Salah er for andre året på rad kåret til Afrikas beste fotballspiller av britiske BBC. 26-åringen slo Medhi Benatia, Kalidou Koulibaly, Thomas Partey og lagkamerat Sadio Mané i kampen om prisen.

  Foto: Francois Mori / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal