Boasson Hagen jaktes av styrtrik investor

Sykkeltalentet fra Rudsbygd har vekket interesse hos en rekke lag. Nå vil Astana Pro Team kapre nordmannen.

Boasson Hagen har syklet for Team Sky i fire år. Nå kan han være aktuell for Astana Pro Team

Edvald Boasson Hagen har syklet for Team Sky i fire år. Nå kan han være aktuell for Astana Pro Team.

Foto: Lauten, Daniel Sannum / NTB scanpix

Edvald Boasson Hagen har tilhørt Team Sky i fire år. Nå er han på utgående kontrakt med det britiske sykkellaget, og tilbudene fra nye lag står i kø for 27-åringen.

Boasson Hagens manager, Birger Hungerholdt, bekrefter til procycling.no at han har vært i dialog med flere lag.

– Jeg har vært i kontakt med flere lag, men ønsker ikke å si noe om hvilke. Det er 50/50 om han fortsetter i Sky, eller ikke, sa Hungerholdt til procycling.no.

Tok personlig kontakt

Det kasakhstanske sykkellaget Astana Pro Team har nå meldt sin interesse for Boasson Hagen. Det kan virke som om den norske syklisten står høyt på ønskelista til det suksessfulle laget.

Alexandre Vinokourov, som fikk med seg OL-gull hjem fra London i 2012, har tatt personlig kontakt med Boasson Hagens management.

Mektig investorgruppe

Astana samarbeider med en kasakhstansk investorgruppe, Kazakh Business Consortium, og har tidligere hentet store sykkeltalenter som Vincenzo Nibali og Fabio Aru til laget.

Etter å ha lagt opp som proffsyklist etter OL i 2012 ble Vinokourov del av administrasjonen i Astana. Nå har han altså sett seg ut et potensielt tilskudd til laget.

Laget hadde en sterk sesong i 2012. I tillegg til OL-gullet fra Vinokourov vant Maxim Iglinskij Liège-Bastogne-Liège og Enrico Gasparotto tok seieren i Amstel Gold Race.

Lader opp til Tour de France

Forrige uke meldte NRK at Boasson Hagen måtte bryte det italienske sykkelrittet Giro d'Italia etter smerter i ribbeina og ryggen.

Etter å ha avsluttet rittet i Italia sa syklisten at han ikke kunne risikere noe ved å fortsette rittet.

– Det er trist at jeg må bryte, men jeg kan ikke risikere at skadene blir verre og ødelegger for en lenger periode, sa han til cyclingweekly.com.

Sportsdirektør i Sky, Gabriel Rasch, har tidligere uttalt at den norske syklisten er med i lagets bruttotropp til Tour de Frances.

Det franske rittet sykles mellom 5. juli og 27. juli.

Siste nytt

 • Idrettspar blir TV-eksperter

  Den tidligere snøbrettkjøreren Silje Norendal og ishockeyspilleren Alexander Bonsaksen er ansatt som TV-eksperter hos Viaplay. Det opplyser Nent Group i en pressemelding onsdag.

  Norendal skal ha en rolle under sendinger fra konkurranser i friski og snowboard. Hun både være reporter, programleder, ekspert og sidekommentator.

  Norendals samboer Alexander Bonsaksen skal på sin side være ekspertkommentator i ishockey. Bonsaksen er hofteoperert og ville selv deltatt i mesterskapet om han var skadefri.

  X Games Oslo 2018: Big Air
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Avis: Zlatan kan miste EM-åpningen

  Zlatan Ibrahimovic sliter med en kneskade. Ifølge italienske Gazzetta dello Sport kan svensken komme til å gå glipp av åpningskampen i sommerens EM-sluttspill.

  På en pressekonferanse tirsdag opplyste Milan-trener Stefano Pioli at klubbens svenske målmaskin ikke er aktuell for spill denne uken. Han håpet samtidig at Ibrahimovic kunne bli klarert for spill til den siste seriekampen mot Atalanta i neste uke.

  Svensken fikk en vridning i kneet i storkampen mot Juventus søndag og måtte forlate banen.

  Onsdag skriver Gazzetta dello Sport at svensken kan bli borte fra banen noe lengre. Avisen oppgir ingen åpne kilder til opplysningene, men hevder å kjenne til at skadeoppholdet kan bli på minst tre uker.

  Milan møter Torino i Serie A onsdag, og søndag er Cagliari motstander.

  Sverige innleder EM mot Spania 14. juni. (NTB)

  Sweden Soccer Ibrahimovic
  Foto: Jonas Ekstromer / AP
 • Norske padlere til semifinale

  Lars Magne Ullvang og Maria Virik er begge klare for semifinale i den europeiske OL-kvalifiseringen i padling i Ungarn.

  Ullvang var i aksjon på K1 1000 meter og tok tredjeplassen i sitt innledende heat onsdag. Det ga plass i semifinalen senere på dagen.

  I K1 500 meter for kvinner padlet Maria Virik inn til annenplassen i sitt heat.. Hun var 1,10 sekunder bak vinneren, og også hun må ut i semifinale.

  NM-Veka 2020
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal