NRK Meny
Normal

Boasson Hagen jakter revansje: – Kan ikke være like ivrig

Edvald Boasson Hagen presset kroppen for hardt under forrige Paris–Roubaix og var til slutt sjanseløs i spurten. Det er en erfaring han vil dra nytte av i årets ritt.

Edvald Boasson Hagen

I TET: Edvald Boasson Hagen ledet an i bruddet under fjorårets Paris–Roubaix. Det kostet for mye krefter.

Foto: KENZO TRIBOUILLARD / Afp

– Forhåpentligvis har jeg lært av det og kan ikke være like ivrig, sier Edvald Boasson Hagen om klassikerrittet Paris–Roubaix.

For i fjor så det ut som nordmannen gjorde alt rett. Han kom seg av gårde i tetgruppa, var med på støtene og ledet an, men i spurten inne på velodromen var han rett og slett sjanseløs. Nå legger han en litt annen taktikk for å revansjere femteplassen.

– Man må spare krefter, men man kan ikke spare seg ut av gruppa heller. Da sitter man igjen for langt bak, så det er alltid en vurdering, forteller Boasson Hagen til NRK.

 • Hør Paris–Roubaix på NRK Sport søndag fra klokken 13.30 og på P1 fra klokken 15.03.

– Målet er å komme inn på velodromen i første gruppe, og forhåpentligvis er jeg sterk nok til å spurte. I fjor var jeg med på mange støt på slutten, som gjorde at jeg tapte og ikke hadde krefter igjen, fortsetter Dimension Data-rytteren.

France Cycling Paris Roubaix

BAK: Australske Mathew Hayman var sterkest inne på velodromen i Roubaix forrige sesong. Boasson Hagen syklet inn til femteplass.

Foto: Michel Spingler / Ap

– Helt i kjelleren

29-åringen presset likevel kroppen så hardt, at han selv ble overrasket.

– Har du vært så sliten som da før?

– Det er i hvert fall på topp tre-lista. Jeg var helt i kjelleren og hadde ingen krefter. Noen kilometer før velodromen merket jeg at det ville bli tøft, men jeg klarte å henge på, selv om jeg ikke taklet fartsøkningen. Jeg var veldig sliten, men det er utrolig hvor mye man klarer å presse kroppen.

– Jeg hadde et jevnt tempo, men man må jo gjerne øke farten for å spurte og det hadde jeg ingen sjanse til å gjøre, slår han fast.

Proffsyklisten har slitt med å hevde seg i toppen så langt denne sesongen. Det var også en del av planen, siden han startet fjorårssesongen nesten for bra.

– Da var jeg i slag tidlig. Jeg har ingen toppresultater i år ennå, men jeg er på god vei og har steget hele vårsesongen. Det er bra, og jeg venter store resultater. Flandern rundt (forrige helg red.anm.) og Paris–Roubaix er hovedmålet denne våren, forklarer Boasson Hagen.

Siste nytt

 • AC Milan vant anken i CAS

  Den italienske storklubben ble utestengt fra Europaligaen av UEFA, for å ha brutt reglene for økonomisk fair play (FFP). AC Milan anket til CAS, som nå ber UEFA finne en annen straff. De anser det som for strengt å nekte «Rossoneri» spill i Europa.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Antonio Calanni / AP
 • Times: Conte saksøker Chelsea

  Antonio Conte har bestemt seg for å gå rettens vei etter at han fikk sparken som Chelsea-manager, melder den britiske avisen The Times.

  Conte krever å få kompensasjon for skaden han mener klubben har påført hans karriere. 48-åringen mener den sene sparkingen har fratatt ham sjansen til å bli ansatt i andre storklubber.

  Antonio Conte
  Foto: David Klein / Reuters
 • Uavgjort for United

  Manchester United spela 1-1 mot meksikanske Club America i Arizona i natt. Det var Uniteds første oppkøyringskamp før sesongstart om tre veker.

  Juan Mata scora Uniteds utlikningsmål 12 minutt før slutt, etter at Club America hadde teke leiinga.

  Juan Mata
  Foto: Christian Petersen / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France: 13. etappe
Tour de France: 13. etappe
X Games Minneapolis
Sport i dag
Friidrett: Diamond League fra Monaco
Friidrett: Diamond League, Monaco
Friidrett: Diamond League fra Monaco
X Games: Skateboard, street
X Games Minneapolis -- Menn BMX Street Finale | Dave Mirra's BMX Park beste triks
X Games Minneapolis -- Menn Motorcross Quaterpipe High Air Finale | Menn BMX Big Air Finale | Menn Motorcross Freestyle Finale