NRK Meny
Normal

Boasson Hagen jakter revansje: – Kan ikke være like ivrig

Edvald Boasson Hagen presset kroppen for hardt under forrige Paris–Roubaix og var til slutt sjanseløs i spurten. Det er en erfaring han vil dra nytte av i årets ritt.

Edvald Boasson Hagen

I TET: Edvald Boasson Hagen ledet an i bruddet under fjorårets Paris–Roubaix. Det kostet for mye krefter.

Foto: KENZO TRIBOUILLARD / Afp

– Forhåpentligvis har jeg lært av det og kan ikke være like ivrig, sier Edvald Boasson Hagen om klassikerrittet Paris–Roubaix.

For i fjor så det ut som nordmannen gjorde alt rett. Han kom seg av gårde i tetgruppa, var med på støtene og ledet an, men i spurten inne på velodromen var han rett og slett sjanseløs. Nå legger han en litt annen taktikk for å revansjere femteplassen.

– Man må spare krefter, men man kan ikke spare seg ut av gruppa heller. Da sitter man igjen for langt bak, så det er alltid en vurdering, forteller Boasson Hagen til NRK.

 • Hør Paris–Roubaix på NRK Sport søndag fra klokken 13.30 og på P1 fra klokken 15.03.

– Målet er å komme inn på velodromen i første gruppe, og forhåpentligvis er jeg sterk nok til å spurte. I fjor var jeg med på mange støt på slutten, som gjorde at jeg tapte og ikke hadde krefter igjen, fortsetter Dimension Data-rytteren.

France Cycling Paris Roubaix

BAK: Australske Mathew Hayman var sterkest inne på velodromen i Roubaix forrige sesong. Boasson Hagen syklet inn til femteplass.

Foto: Michel Spingler / Ap

– Helt i kjelleren

29-åringen presset likevel kroppen så hardt, at han selv ble overrasket.

– Har du vært så sliten som da før?

– Det er i hvert fall på topp tre-lista. Jeg var helt i kjelleren og hadde ingen krefter. Noen kilometer før velodromen merket jeg at det ville bli tøft, men jeg klarte å henge på, selv om jeg ikke taklet fartsøkningen. Jeg var veldig sliten, men det er utrolig hvor mye man klarer å presse kroppen.

– Jeg hadde et jevnt tempo, men man må jo gjerne øke farten for å spurte og det hadde jeg ingen sjanse til å gjøre, slår han fast.

Proffsyklisten har slitt med å hevde seg i toppen så langt denne sesongen. Det var også en del av planen, siden han startet fjorårssesongen nesten for bra.

– Da var jeg i slag tidlig. Jeg har ingen toppresultater i år ennå, men jeg er på god vei og har steget hele vårsesongen. Det er bra, og jeg venter store resultater. Flandern rundt (forrige helg red.anm.) og Paris–Roubaix er hovedmålet denne våren, forklarer Boasson Hagen.

Siste nytt

 • Seier for Sagosen og PSG

  Sander Sagosens klubb Paris-Saint Germain leverte en glimrende 1. omgang og vant den første kvartfinalen i mesterligaen over polske Kielce 34-28. Til pause ledet laget hele 22-10. Sagosen noterte seg med to scoringer.

  HANDBALL-FRA-D1-MONTPELLIER-PARIS
  Foto: SYLVAIN THOMAS / AFP
 • Tap for ishockeylandslaget

  Etter gårsdagens seier for det norske ishockeylandslaget mot Sveits slo i dag sveitserne tilbake og vant 3–0.

  Neste helg vil det norske laget spille to kamper mot Hviterussland som en siste oppkjøring til VM i Danmark i mai.

  Switzerland Hockey
  Foto: Samuel Golay / AP
 • Tredje strake remis for Carlsen

  Magnus Carlsen spilte sin tredje strake remis i Shamkir-turneringen i sjakk i Aserbajdsjan.

  Han møtte hjemmehåpet Rauf Mamedov med svarte brikker lørdag.

  I morgen møter Carlsen Timour Radjabov i turneringen som avsluttes neste helg.

  Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal