NRK Meny
Normal

Boasson Hagen gikk i asfalten i kjempevelt

AMIENS / OSLO (NRK): Edvald Boasson Hagen (28) var én av over 30 ryttere som smalt i asfalten eller ble hindret i en massevelt rundt 25 kilometer før mål på den femte etappen i Tour de France.

50 ryttere gikk i bakken under dagens etappe i Tour de France

Over 30 ryttere gikk i bakken under dagens etappe i Tour de France. Bilder fra TV 2

Nordmannen var sjanseløs til å holde seg på sykkelen da rytterne foran ham gikk over ende i den voldsomme velten på såpeglatte veier.

28-åringen fikk bremset ned betraktelig, men rakk ikke å stoppe før han stupte over styret og havnet i gjengen med ryttere som allerede lå i asfalten.

Boasson Hagen ble heldigvis ikke skadet i uhellet - et uhell som så ut til å involvere godt over 30 ryttere.

– Krasjen skjedde på vei inn mot en sving. Det har vært såpeglatt i hele dag og folk har gått over ende over alt, sier Boasson Hagen til NRK.

– Det samlet seg opp en haug med ryttere på asfalten som jeg heldigvis havnet på toppen av, så jeg skadet meg ikke, legger 28-åringen til.

LES SAKEN: Storfavoritten er millimeter frå å få Touren øydelagd

Kristoff slapp unna

To dager etter Tour de France ble rammet av én av de verste veltene i etapperittets historie, var uhellet igjen ute.

Denne gang var imidlertid farten lavere og det virker som om syklistene kom fra massevelten i langt bedre hold enn hva som var tilfellet tirsdag.

MTN-Qhubeka-kaptein Boasson Hagen havnet et godt stykke bak hovedfeltet etter velten, men klarte å sykle seg opp igjen til teten og leverte en godkjent innspurt.

Dermed ble han nummer fem på etappen som André Greipel vant.

– Jeg brukte en del krefter på å komme opp igjen, forklarer Boasson Hagen.

Han måtte se seg slått av landsmann Alexander Kristoff (28), som ble nummer fire. Katjusja-kapteinen slapp unna massevelten, men minst tre av hans lagkamerater gikk over ende og havnet i bakleksen.

Ensom Katjusja-kaptein

Dermed ble Kristoff, som har vært forfulgt av uhell så langt i Tour de France, overlatt til seg selv i innspurten.

– Alle tre opptrekkerne mine gikk i bakken i den aller siste våte svingen. Det er jo typisk at de ikke skulle klare den.

– Jeg ble helt alene. Det var jo ikke så lett. Jeg måtte tidlig ut i vinden og hadde ikke freshe ben på oppløpet, sier Kristoff til NRK.

Han var ikke fornøyd med fjerdeplassen.

– Hadde jeg bare hatt en hjelperytter med meg på slutten, så kunne det gått bedre, sukker Katjusja-kapteinen overfor TV 2.

 • De største sammenlagtfavorittene Chris Froome, Alberto Contador, Nairo Quintana, Vincenzo Nibali og Tejay van Garderen satt alle langt foran i feltet og unngikk velten.
Kristoff nummer fire på dagens etappe og Boasson Hagen rett bak

Slik så det ut i spurten i onsdagens Tour de France-etappe. Bilder fra TV 2.

Siste nytt

 • Ronaldo nærmer seg 300-klubben

  Cristiano Ronaldo har for alvor funnet målformen i La Liga. Real Madrid-stjernen gjorde sitt åttende seriemål på under en måned i 5-3-seieren borte mot Betis. Ronaldo er nå tre mål unna å ha scoret 300. ganger i den spanske toppdivisjonen.

  Ronaldo
  Foto: Paul White / AP
 • Svendsen får gå mixed-stafett

  Laget som får gå mixed-stafetten i skiskyting ble klart søndag kveld norsk tid. Det er følger (i alfabetisk rekkefølge): Johannes Thingnes Bø, Tiril Kampenhaug Eckhoff, Marte Olsbu, Emil Hegle Svendsen.

  Morten og broren
  Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
 • Ny seier for Team Ulsrud

  I natt slo de Danmark før Team Ulsrud i ettermiddag knuste USA i den niende omgangen, med 8-5. Den muligheten fikk de etter en amerikansk kjempeblemme i 5. omgang. Med tre seiere er nå Norge på en delt fjerdeplass. Det er de fire beste som når en semifinale.

  OLYMPICS-2018-CURL-M-RR-USA-NOR/
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal