Boasson Hagen gikk i asfalten i kjempevelt

AMIENS / OSLO (NRK): Edvald Boasson Hagen (28) var én av over 30 ryttere som smalt i asfalten eller ble hindret i en massevelt rundt 25 kilometer før mål på den femte etappen i Tour de France.

50 ryttere gikk i bakken under dagens etappe i Tour de France

Over 30 ryttere gikk i bakken under dagens etappe i Tour de France. Bilder fra TV 2

Nordmannen var sjanseløs til å holde seg på sykkelen da rytterne foran ham gikk over ende i den voldsomme velten på såpeglatte veier.

28-åringen fikk bremset ned betraktelig, men rakk ikke å stoppe før han stupte over styret og havnet i gjengen med ryttere som allerede lå i asfalten.

Boasson Hagen ble heldigvis ikke skadet i uhellet - et uhell som så ut til å involvere godt over 30 ryttere.

– Krasjen skjedde på vei inn mot en sving. Det har vært såpeglatt i hele dag og folk har gått over ende over alt, sier Boasson Hagen til NRK.

– Det samlet seg opp en haug med ryttere på asfalten som jeg heldigvis havnet på toppen av, så jeg skadet meg ikke, legger 28-åringen til.

LES SAKEN: Storfavoritten er millimeter frå å få Touren øydelagd

Kristoff slapp unna

To dager etter Tour de France ble rammet av én av de verste veltene i etapperittets historie, var uhellet igjen ute.

Denne gang var imidlertid farten lavere og det virker som om syklistene kom fra massevelten i langt bedre hold enn hva som var tilfellet tirsdag.

MTN-Qhubeka-kaptein Boasson Hagen havnet et godt stykke bak hovedfeltet etter velten, men klarte å sykle seg opp igjen til teten og leverte en godkjent innspurt.

Dermed ble han nummer fem på etappen som André Greipel vant.

– Jeg brukte en del krefter på å komme opp igjen, forklarer Boasson Hagen.

Han måtte se seg slått av landsmann Alexander Kristoff (28), som ble nummer fire. Katjusja-kapteinen slapp unna massevelten, men minst tre av hans lagkamerater gikk over ende og havnet i bakleksen.

Ensom Katjusja-kaptein

Dermed ble Kristoff, som har vært forfulgt av uhell så langt i Tour de France, overlatt til seg selv i innspurten.

– Alle tre opptrekkerne mine gikk i bakken i den aller siste våte svingen. Det er jo typisk at de ikke skulle klare den.

– Jeg ble helt alene. Det var jo ikke så lett. Jeg måtte tidlig ut i vinden og hadde ikke freshe ben på oppløpet, sier Kristoff til NRK.

Han var ikke fornøyd med fjerdeplassen.

– Hadde jeg bare hatt en hjelperytter med meg på slutten, så kunne det gått bedre, sukker Katjusja-kapteinen overfor TV 2.

 • De største sammenlagtfavorittene Chris Froome, Alberto Contador, Nairo Quintana, Vincenzo Nibali og Tejay van Garderen satt alle langt foran i feltet og unngikk velten.
Kristoff nummer fire på dagens etappe og Boasson Hagen rett bak

Slik så det ut i spurten i onsdagens Tour de France-etappe. Bilder fra TV 2.

Siste nytt

 • Sveits med full kontroll mot Tyrkia

  Tyrkia går ut av mesterskapet med tre tap og kun én scoring etter å ha tapt 1-3 mot Sveits.

  Haris Seferovic sørget for pangstart for sveitserne, mens Xherdan Shaqiri doblet ledelsen for rødtrøyene.

  Irfan Kahveci sørget for redusering og Tyrkias første mål i årets EM. Men Sveits var klart best, og Shaqiri punkterte kampen da han scoret sitt andre for kvelden.

  Sveits havner på tredjeplass i gruppa, og dermed må de vente på resten av kampene for å finne ut om de kommer videre til åttedelsfinalen.

 • LSK-oppturen fortsetter

  Thomas Lehne Olsen var tungen på vektskålen med sine to mål da Lillestrøm tok tre sterke poeng mot Tromsø i Eliteserien søndag. Kampen endte 2-1.

  Lillestrøm fikk en pangstart og tok ledelsen etter bare et drøyt minutts spill. Igoh Ogbu headet på tvers i feltet og fant Thomas Lehne Olsen, som på akrobatisk vis brassesparket ballen i mål fra ti-elleve meter.

  – At han i det hele tatt har frekkhet til å prøve på det der, det er helt rått. Et helt sykt mål, sa Discovery-ekspert Eline Torneus.

  Lagene var like langt etter 26 minutter. Unggutten August Mikkelsen skjøt et frispark via muren og i mål til 1-1.

  Like etter pause gikk LSK opp i 2-1, etter en bisarr scoring. Tromsø-målvakt Jacob Karlstrøm bommet fullstendig på et utspark, og skjøt ballen i leggen til forsvarsspiller Felix Winther og i beina på LSKs Ifeanyi Mathew.

  Mathew sentret til Lehne Olsen, som hadde få problemer med å sette ballen i mål. Det var hans fjerde mål denne sesongen.

  Det ble også det siste målet i kampen. Dermed vant LSK 2-1.

  Tapet gjør at Tromsø står med en uavgjort og to tap på Alfheim så langt denne sesongen. For Lillestrøm sin del var det den først seieren på bortebane denne sesongen. (NTB)

  QqatmAra7qw
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
 • Kristiansund-nedtur

  Etter fem kamper uten tap fikk Kristiansund en kalddusj borte mot Haugesund i Eliteserien søndag. Haugesund vant oppgjøret 3-0.

  Etter to tap i sesongåpningen har Kristiansund vist at de mener alvor i årets eliteseriesesong. Søndag ble det imidlertid bråstopp. Tapet var klubbens første siden 12. mai.

  XVLlMeP0Kpc
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal