Boasson Hagen gikk i asfalten i kjempevelt

AMIENS / OSLO (NRK): Edvald Boasson Hagen (28) var én av over 30 ryttere som smalt i asfalten eller ble hindret i en massevelt rundt 25 kilometer før mål på den femte etappen i Tour de France.

50 ryttere gikk i bakken under dagens etappe i Tour de France

Over 30 ryttere gikk i bakken under dagens etappe i Tour de France. Bilder fra TV 2

Nordmannen var sjanseløs til å holde seg på sykkelen da rytterne foran ham gikk over ende i den voldsomme velten på såpeglatte veier.

28-åringen fikk bremset ned betraktelig, men rakk ikke å stoppe før han stupte over styret og havnet i gjengen med ryttere som allerede lå i asfalten.

Boasson Hagen ble heldigvis ikke skadet i uhellet - et uhell som så ut til å involvere godt over 30 ryttere.

– Krasjen skjedde på vei inn mot en sving. Det har vært såpeglatt i hele dag og folk har gått over ende over alt, sier Boasson Hagen til NRK.

– Det samlet seg opp en haug med ryttere på asfalten som jeg heldigvis havnet på toppen av, så jeg skadet meg ikke, legger 28-åringen til.

LES SAKEN: Storfavoritten er millimeter frå å få Touren øydelagd

Kristoff slapp unna

To dager etter Tour de France ble rammet av én av de verste veltene i etapperittets historie, var uhellet igjen ute.

Denne gang var imidlertid farten lavere og det virker som om syklistene kom fra massevelten i langt bedre hold enn hva som var tilfellet tirsdag.

MTN-Qhubeka-kaptein Boasson Hagen havnet et godt stykke bak hovedfeltet etter velten, men klarte å sykle seg opp igjen til teten og leverte en godkjent innspurt.

Dermed ble han nummer fem på etappen som André Greipel vant.

– Jeg brukte en del krefter på å komme opp igjen, forklarer Boasson Hagen.

Han måtte se seg slått av landsmann Alexander Kristoff (28), som ble nummer fire. Katjusja-kapteinen slapp unna massevelten, men minst tre av hans lagkamerater gikk over ende og havnet i bakleksen.

Ensom Katjusja-kaptein

Dermed ble Kristoff, som har vært forfulgt av uhell så langt i Tour de France, overlatt til seg selv i innspurten.

– Alle tre opptrekkerne mine gikk i bakken i den aller siste våte svingen. Det er jo typisk at de ikke skulle klare den.

– Jeg ble helt alene. Det var jo ikke så lett. Jeg måtte tidlig ut i vinden og hadde ikke freshe ben på oppløpet, sier Kristoff til NRK.

Han var ikke fornøyd med fjerdeplassen.

– Hadde jeg bare hatt en hjelperytter med meg på slutten, så kunne det gått bedre, sukker Katjusja-kapteinen overfor TV 2.

 • De største sammenlagtfavorittene Chris Froome, Alberto Contador, Nairo Quintana, Vincenzo Nibali og Tejay van Garderen satt alle langt foran i feltet og unngikk velten.
Kristoff nummer fire på dagens etappe og Boasson Hagen rett bak

Slik så det ut i spurten i onsdagens Tour de France-etappe. Bilder fra TV 2.

Siste nytt

 • Idretten ber om nye 500 millioner

  Kulturdepartementet har så langt satt av én milliard kroner for å dekke de inntektstapene idretten har lidd under koronakrisen, men nå ber idrettspresident Berit Kjøll om 500 millioner ekstra. Det innebærer blant annet et ønske om å kompensere et bredere spekter av inntekter, blant annet bingo- og basarinntekter. I tillegg vil NIF flytte startdatoen for kompensasjonsordningen fra 12. mars til 5. mars.

  Kjøll
  Foto: Terje Pedersen
 • «Norske» Alkmaar klager til Uefa

  AZ Alkmaar nekter å godta at Ajax går direkte inn i høstens mesterliga. Klubben til Jonas Svensson, Fredrik Midtsjø og Håkon Evjen ber nå Uefa om hjelp, skriver NTB. Årsaken er at kun målforskjellen skilte Alkmaar og Ajax, men førstnevnte vant begge oppgjørene innbyrdes. Det var ni serierunder igjen da serien ble kansellert.

  Midtsjø
  Foto: Ronald Zak / AP
 • Kings lagkamerat koronasmittet

  Joshua Kings lagkamerat og Bournemouth-målvakt Aaron Ramsdale har testet positivt for koronaviruset, opplyser klubben. Han mener selv å ha blitt smittet etter en handletur, skriver NTB.

  aPE05JOaJB8
  Foto: Jon Super / Jon Super

Sendeplan

Kl. Program Kanal