Hopp til innhold

– Jeg har aldri sett så mye på sykling på tv

I dag startet Tour de France uten en skadet Edvald Boasson Hagen. Han kommer til å trene i stedet for å følge med på tv.

Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen står ikke ved startstreken når Tour de France begynner i dag. Han synes det er litt surt at han ikke kan være med.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Jeg kommer kanskje til å se noen etapper og oppsummeringer, men jeg kommer ikke til å sitte spikra, sier Boasson Hagen som innrømmer at han aldri har sett noe særlig på sykling på tv.

For kort tid siden ble det klart at syklisten fra Rudsbygd i Lillehammer ikke kunne være med på sykkelrittet i Frankrike på grunn av skade.

– Det er klart det litt surt. Jeg skulle veldig gjerne ha vært med når det er det som har vært målet. Men av og til går ikke alt som planlagt, så da er det bare å fokusere på det som kommer etter Tour de France og få en god sesongavslutning.

Boasson Hagen har frem til nå syklet på laget Sky. På spørsmål om han kommer til å fortsette på dette laget fremover, har han ikke noe klart svar.

– Jeg har vært i kontakt med flere lag, men ingen ting er klart ennå. Uansett har jeg kontrakt med Sky ut året. Jeg trives veldig godt på Sky, så vi får se hva det blir til.

I august regner Boasson Hagen med å være tilbake på sykkelen igjen i Polen rundt. Mot slutten av sesongen håper han å være tilbake i toppform. Ellers må han innrømme at det er deilig å ha en frisommer også.

– Nå skal jeg være hjemme i sommer. Det har jeg ikke vært på mange år, så det blir jo egentlig ganske deilig.

Sportsnyheter

Pål Golberg

Golberg forbanna etter norsk fiaskodag: – Jeg blir felt

Pål Golberg spurtet inn til en sterk 4.-plass etter fall i herrenes sprintfinale. Nordmannen mener den italienske sensasjonen Simone Mocellini burde vært disket.

Siste nytt

 • Går til søksmål mot Carlsen – nå kan de møtes i VM

  Hans Niemann stiller i VM i lyn- og hurtigsjakk, som starter 26. desember i Almaty, Kasakhstan. Det kommer frem i deltagerlisten som ble publisert fredag.

  Både Magnus Carlsen og Niemanns navn står på listen.

  Niemann har saksøkt blant andre Carlsen for store skader på hans rykte og karriere, etter Carlsen kom med juksanklager mot Niemann i september.

  Han krever minst 100 millioner dollar. Summen tilsvarer 1,07 milliarder kroner etter dagens kurs.

  Carlsen har nektet å spille mot Niemann, og nå kan de to altså møtes i VM. Med 34 runder er sjansen betydelig.

  Sist de møttes tapte nordmannen med vilje.

  – Dette blir utvilsomt et stort tema i romjula, som også kan avgjøre om Magnus klarer gull. Hvis de to møtes er spørsmålet om Magnus igjen taper med vilje – og dermed gir bort gullet. Svaret får vi neppe før de eventuelt sitter overfor hverandre, sier NRKs ekspert Torstein Bae.

  Lyn- og hurtigsjakk-VM spilles fra 26. til 30. desember. Turneringen sendes på NRK.

  Hans Niemann
  Foto: TIM VIZER / AFP
 • To strake for Saltvik Pedersen

  Paraalpinist Jesper Saltvik Pedersen (23) har fått en kjempestart på verdenscupsesongen. Fredag fulgte han opp torsdagens triumf i storslalåm med en solid seier i slalåm for sittende.

  Saltvik Pedersen vant i St. Moritz i Sveits fredag med 1,93 sekunder ned til italienske René De Silvestro. Franskmannen Victor Pierrel ble nummer tre.

  Nordmannens argeste konkurrent i verdenscupen, Jeroen Kampschreur, kjørte ut i andre omgang.

  Saltvik Pedersen har regjert i alpinttoppen lenge. I fjor tok han hele fire gull i Paralympics i Beijing, og han tok tre gull og to sølv i para-VM i snøsport på hjemmebane på Lillehammer før det.

  Saltvik Pedersen på pallen.
  Foto: Norges Skiforbund / NTB
 • Idrettspresidenten skuffet over manglende pengeløft til toppidretten

  Idrettspresident Berit Kjøll sier hun er forbauset over at regjeringen ikke hadde mer penger til toppidretten i tildelingen av midler til Norges idrettsforbund.

  Regjeringen gir 810 millioner fra overskuddet til Norsk Tipping til Norges idrettsforbund (NIF). Det er 35 millioner kroner mer enn ved forrige tildeling. Tilskuddet går blant annet til sentraladministrasjonen, idrettskretser, særforbund og toppidrett, samt til aktivitetsmidler innrettet mot barn og ungdom.

  I sin spillemiddelsøknad varslet idrettsforbundet at det var nødvendig med et pengeløft for norsk toppidrett. Det har man ikke fått gjennomslag for.

  – Jeg er overrasket over at regjeringen ikke fant rom for å støtte særforbundenes og Olympiatoppens satsinger på toppidrett, samt behovet for å øke Olympiatoppens utøverstipender som har ligget på samme nivå i tolv år, sier idrettspresident Berit Kjøll.

  Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen stusser over Kjølls uttalelser om toppidrett-satsingen:

  – Det stemmer at vi prioriterer penger til breddeidretten fremfor å bruke alle de ekstra spillemidlene på sentralleddet som NIF ba om. Men det er likevel rart å høre idrettspresidenten trekke fram toppidretten som sin største bekymring.

  Ministeren legger til at idrettsforbundet står fritt til å øke både antall og størrelse på utøverstipendene.

  (NTB)

  Kjøll og Trettebergstuen
  Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste