Hopp til innhold

– Jeg har aldri sett så mye på sykling på tv

I dag startet Tour de France uten en skadet Edvald Boasson Hagen. Han kommer til å trene i stedet for å følge med på tv.

Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen står ikke ved startstreken når Tour de France begynner i dag. Han synes det er litt surt at han ikke kan være med.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Jeg kommer kanskje til å se noen etapper og oppsummeringer, men jeg kommer ikke til å sitte spikra, sier Boasson Hagen som innrømmer at han aldri har sett noe særlig på sykling på tv.

For kort tid siden ble det klart at syklisten fra Rudsbygd i Lillehammer ikke kunne være med på sykkelrittet i Frankrike på grunn av skade.

– Det er klart det litt surt. Jeg skulle veldig gjerne ha vært med når det er det som har vært målet. Men av og til går ikke alt som planlagt, så da er det bare å fokusere på det som kommer etter Tour de France og få en god sesongavslutning.

Boasson Hagen har frem til nå syklet på laget Sky. På spørsmål om han kommer til å fortsette på dette laget fremover, har han ikke noe klart svar.

– Jeg har vært i kontakt med flere lag, men ingen ting er klart ennå. Uansett har jeg kontrakt med Sky ut året. Jeg trives veldig godt på Sky, så vi får se hva det blir til.

I august regner Boasson Hagen med å være tilbake på sykkelen igjen i Polen rundt. Mot slutten av sesongen håper han å være tilbake i toppform. Ellers må han innrømme at det er deilig å ha en frisommer også.

– Nå skal jeg være hjemme i sommer. Det har jeg ikke vært på mange år, så det blir jo egentlig ganske deilig.

Siste nytt

 • Eiking like utenfor topp ti på Mallorca

  Odd Christian Eiking kjørte inn til en ellevteplass i det spanske éndagsrittet Trofeo Serra de Tramuntana på Mallorca lørdag.

  Rittet ble vunnet av belgiske Kobe Goossens, mens Eiking kom inn ett minutt og 26 sekunder bak. August Jensen ble nummer 44.

  På den andre siden av verden, i Australia, ble det andre rittet i kvinnens verdenstour, Cadel Evans Great Ocean Road Race, syklet natt til lørdag. Der ble Coop-Hitec-syklisten Mari Hole Mohr beste norske rytter på en 23. plass. Lagvenninnen i det norske laget, Josie Nelson, ble nummer fire i rittet.

  Herrenes utgave av det Cadel Evans-rittet sykles natt til søndag, hvor Sven Erik Bystrøm er eneste norske deltaker.

  Eiking
  Foto: Jorge Guerrero / AFP
 • Southampton, Bristol City, Leicester og Leeds videre i FA-cupen

  Southampton, Bristol City, Leicester og Leeds er alle klare for femte runde i FA-cupen, etter å ha gått seierende ut av lørdagens oppgjør.

  Mohamed Elyounoussi spilte hele kampen for Southampton, hvor franske Romain Perraud ble matchvinner da han scoret begge Southamptons mål i 2-1-seieren hjemme over Blackpool i FA-cupen lørdag, skriver NTB.

  Bristol City vant 3-0 over West Bromwich på hjemmebane.

  Tidligere lørdag gikk også Leicester og Leeds videre i FA-cupen. De slo ut henholdsvis Walsall (1-0-seier) og Accrington Stanley (3-1).

  I London sikret Fulham omkamp mot Sunderland, som spiller i den engelske mesterskapsserien, etter å ha ligget under i store deler av kampen. Tom Cairney satte inn 1-1-målet for Premier League-klubben.

  Det blir også omkamp i oppgjørene Ipswich – Burnley (0-0), Sheffield Wednesday – Fleetwood Town (1-1), Luton Town – Grimsby Town (2-2) og Blackburn – Birmingham (2-2).

  Klokken 19.00 tar Preston North End imot Tottenham og klokken 21.00 møter Manchester United Reading.

  southampton
  Foto: TONY OBRIEN / Reuters
 • Far og sønn Solberg forsvarte Race of Champions-tittelen

  For andre år på rad gikk Petter og Oliver Solberg seirende ut av lagkonkurransen i det prestisjetunge Race of Champions. Far og sønn slo et felt fullt av motorsportstjerner på snø og is ved Piteå havsbad i Sverige.

  Deriblant rallystjernen Thierry Neuville og Formel 2-mester Felipe Drugovich. De ble slått 3–1 i finaleheatene.

  – Det var fantastisk å vinne nasjonscupen i ROC igjen, og særlig å slå Thierry i det avgjørende heatet. Han var min lagkamerat i WRC i fjor, og jeg er ikke vant til å slå ham, så det var veldig gøy, sa Oliver Solberg ifølge arrangørens nettsted.

  Til de svenske hjemmetilhengernes store fortvilelse ble Mattias Ekström og Johan Kristoffersson slått ut av Team Norway i semifinalen. Ekström slo Petter Solberg med ett tusendels sekund i ett av heatene, men det holdt ikke til finalebillett.

  De tyske Formel 1-førerne Sebastian Vettel og Mick Schumacher tapte også semifinalen mot Neuville og Drugovich.

  Far og sønn
  Foto: Bradley Collyer / Pa Photos / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Slik husker vi Pelé 01:30
Neste