Boasson Hagen i medaljestriden?

Edvald Boasson Hagen er i knallform og godt motivert for den 49,8 km lange tempoen i Mendrisio, Sveits i morgen. Men er kapasiteten der til å snuse på en medalje?

Edvald Boasson Hagen
Foto: Martin Rickett / AP

Den skal sykle utrolig godt den som skal holde Fabian Cancellara, Bert Grabsch, Svein Tuft og de andre tempo-spesialistene borte fra pallen.

Sveitseren Cancellara er den store favoritten på hjemmebane. Han har vært fremragende på tempo gjennom hele sesongen.

Vinneren fra fjoråret, tyskeren Bert Grabsch, må absolutt regnes med igjen.

Svein Tuft fra Canada med norske aner kan kanskje være med i kampen om medalje igjen. I den kampen vil i aller høyeste grad britten Bradley Wiggins være. Wiggins har gullmedaljer både fra VM og OL på bane.

Svensken og sølv-vinneren fra Beijing, Gustav Larsson, liker seg også godt på tempo. Men har ikke vært helt på høyde så langt i sesongen. Blant outsiderne er også den unge tyskeren Tony Martin og Ignatas Konovalovas fra Litauen.

Skal Edvald sikre Norge medalje på tempoen, må han også forbi den sterke nederlenderen Lars Boom. Boom er verdensmester i U-23-klassen (som Hushovd i 1998).

Med andre ord er det svært vanskelig å klare en medalje i dette selskapet.

Edvald kjørte også tempoen i Varese-VM i fjor. Da havnet han på 21. plass. Det er den beste norske plasseringen av en norsk rytter siden enkeltstartene begynte i 1994.

Siste nytt

 • Får svar fra helsedirektøren onsdag

  Idrettspresident Berit Kjøll har bedt om en straksavklaring fra helsedirektøren om stenging av forskjellige anlegg og aktiviteter. Onsdag får hun svar.

  – Vi gjør en vurdering av dette akkurat nå. Vi har vært i dialog med Berit Kjøll i dag, og så vil vi i løpet av morgendagen komme med en anbefaling når det gjelder idrett, sa helsedirektør Bjørn Guldvog på spørsmål fra NRK under tirsdagens pressekonferanse.

  41pK-zrGQoU
  Foto: Lise Åserud / Lise Åserud
 • Ingen fotball for Haaland før mai

  Bundesligaklubbene godtok tirsdag anbefalingen om å utsette den tyske seriefotballen til 30. april som følge av koronaviruset. Det ble bestemt i et møte mellom klubbene i 1.- og 2. Bundesliga. Den tyske ligaen ble stanset 13. mars.

  Erling Braut Haaland
  Foto: Leon Kuegeler / Reuters
 • Viking trekker permitteringer

  Onsdag starter Viking opp treningen igjen. Permitteringene er trukket tilbake. Etter to uker uten fellestreninger kan trener Bjarne Berntsen samle troppene igjen, melder Stavanger Aftenblad.

  – Dette er en veldig god løsning for alle. For en arbeidsgiver er det veldig positivt å kunne trekke tilbake varslede permitteringer. Så får vi gjøre det så godt vi kan når det gjelder treningene, sier Berntsen, som kan planlegge treningene, men ikke selv være aktiv på feltet etter de siste retningslinjene som er kommet fra Norsk Toppfotball. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2019: Viking - Rosenborg
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal