NRK Meny
Normal

Boasson Hagen i medaljestriden?

Edvald Boasson Hagen er i knallform og godt motivert for den 49,8 km lange tempoen i Mendrisio, Sveits i morgen. Men er kapasiteten der til å snuse på en medalje?

Edvald Boasson Hagen
Foto: Martin Rickett / AP

Den skal sykle utrolig godt den som skal holde Fabian Cancellara, Bert Grabsch, Svein Tuft og de andre tempo-spesialistene borte fra pallen.

Sveitseren Cancellara er den store favoritten på hjemmebane. Han har vært fremragende på tempo gjennom hele sesongen.

Vinneren fra fjoråret, tyskeren Bert Grabsch, må absolutt regnes med igjen.

Svein Tuft fra Canada med norske aner kan kanskje være med i kampen om medalje igjen. I den kampen vil i aller høyeste grad britten Bradley Wiggins være. Wiggins har gullmedaljer både fra VM og OL på bane.

Svensken og sølv-vinneren fra Beijing, Gustav Larsson, liker seg også godt på tempo. Men har ikke vært helt på høyde så langt i sesongen. Blant outsiderne er også den unge tyskeren Tony Martin og Ignatas Konovalovas fra Litauen.

Skal Edvald sikre Norge medalje på tempoen, må han også forbi den sterke nederlenderen Lars Boom. Boom er verdensmester i U-23-klassen (som Hushovd i 1998).

Med andre ord er det svært vanskelig å klare en medalje i dette selskapet.

Edvald kjørte også tempoen i Varese-VM i fjor. Da havnet han på 21. plass. Det er den beste norske plasseringen av en norsk rytter siden enkeltstartene begynte i 1994.

Siste nytt

  • Overtar som tysk landslagssjef

    Martina Voss-Tecklenburg blir ny landslagssjef for Tysklands kvinnelandslag i fotball. 50-åringen har fått kontrakt til 2021. Voss-Tecklenburg har hatt stor suksess med det sveitsiske landslaget og er i ferd med å føre det til VM-sluttspill. Den jobben skal hun fullføre før hun i høst overtar Tyskland.

  • Gerrard kan bli Rangers-manager

    Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

    SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
    Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal