Boasson Hagen i medaljestriden?

Edvald Boasson Hagen er i knallform og godt motivert for den 49,8 km lange tempoen i Mendrisio, Sveits i morgen. Men er kapasiteten der til å snuse på en medalje?

Edvald Boasson Hagen
Foto: Martin Rickett / AP

Den skal sykle utrolig godt den som skal holde Fabian Cancellara, Bert Grabsch, Svein Tuft og de andre tempo-spesialistene borte fra pallen.

Sveitseren Cancellara er den store favoritten på hjemmebane. Han har vært fremragende på tempo gjennom hele sesongen.

Vinneren fra fjoråret, tyskeren Bert Grabsch, må absolutt regnes med igjen.

Svein Tuft fra Canada med norske aner kan kanskje være med i kampen om medalje igjen. I den kampen vil i aller høyeste grad britten Bradley Wiggins være. Wiggins har gullmedaljer både fra VM og OL på bane.

Svensken og sølv-vinneren fra Beijing, Gustav Larsson, liker seg også godt på tempo. Men har ikke vært helt på høyde så langt i sesongen. Blant outsiderne er også den unge tyskeren Tony Martin og Ignatas Konovalovas fra Litauen.

Skal Edvald sikre Norge medalje på tempoen, må han også forbi den sterke nederlenderen Lars Boom. Boom er verdensmester i U-23-klassen (som Hushovd i 1998).

Med andre ord er det svært vanskelig å klare en medalje i dette selskapet.

Edvald kjørte også tempoen i Varese-VM i fjor. Da havnet han på 21. plass. Det er den beste norske plasseringen av en norsk rytter siden enkeltstartene begynte i 1994.

Siste nytt

 • Fluorforbud vedtatt i FIS-styret

  Det internasjonale skiforbundet (FIS) vil gradvis fase inn et forbud mot fluorprodukter med mål om fullstendig nulltoleranse fra 2022/23-sesongen. Det ble vedtatt da styret i FIS holdt videomøte mandag.

  Allerede i fjor høst ble det besluttet at et fluorforbud skulle innføres i alle grener innen FIS, men styret ser at det kan bli vanskelig å ha en nullgrense allerede fra kommende sesong.

  I en pressemelding fra forbundet heter det at man skal teste ut en ny maskin for fluorkontroller gjennom sommeren, og at resultatene derfra skal være med på å sette en grense for hvor mye spor av fluor på skiene som skal være tillatt.

  Det vil innføres fluorkontroller i start- og målområdene i skirenn allerede fra november i år.

  Ski
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
 • Ingen positive koronatester

  Norges Fotballforbund konkluderer med at fase 1 av gjenstarten av toppfotballen har vært vellykket, men ber eliteserieklubbene vente med treningskamper.

  Det opplyser NFF i en pressemelding om den første evalueringsrapporten av den såkalte testpiloten for fotballen.

  – Treningskamper er en naturlig og viktig del av treningen inn mot sesongstart, og det er bred enighet i idrettsmedisinske miljøer om at treningskamper er viktig for å forebygge skader. NFF har likevel bedt klubbene vente med treningskamper de første to ukene, ettersom fellestreninger med kamp vil innebære noe reising, særlig for klubber helt nord i landet, sier elitedirektør Lise Klaveness i NFF.

  Eliteserien 2020
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Superligaen i England avsluttet

  De to øverste divisjonene i engelsk fotball for kvinner ble mandag avsluttet med umiddelbar virkning. Nå skal det diskuteres hvordan man skal avgjøre seriene.

  Englands fotballforbund (FA) skriver i en pressemelding at beslutningen om å avslutte sesongene i superligaen og mesterskapsserien er tatt i kvinnefotballens beste interesse.

  Dette skjer samtidig som at herrefotballen i Premier League prøver å få startet opp i juni.

  Britain Soccer Women's Super League
  Foto: John Walton / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal