Boasson Hagen går for etappeseier

Edvald Boasson Hagen går for etappeseier i Giro d'Italia.

Edvald Boasson Hagen
Foto: ERIC LALMAND / AFP

21-åringen, som ble nummer to i går, har fått klarsignal av ledelsen til å prøve seg.

- De har sagt at jeg skal prøve å få en mulighet til å prøve å vinne en etappeseier iløpet av Giroen. Jeg håper på å få den, og tror at jeg skal lunne klare det, sier han til NRK.

Les: Ove Eriksen om Giro d'Italia

Ta seg av lagkameratene

Men først må han ta seg av lagkameratene.

- Vi har to mann langt oppe i sammendraget. Når Mark Cavendish henger med til mål, er det han vi kjører for i spurten, sier han.

Les: Profiler i Giro d'Italia

For det er laget som betyr alt for Boasson Hagen. For øyeblikket er det svensken Thomas Løvkvist som ligger på andreplass i sammendraget bare fem sekunder bak lederen Danilo De Luca.

- Skal prøve

Men om ikke så alt for lenge venter det kanskje en etappeseier på nordmannen, for innsatsen så langt i Giroen har imponert ledelsen i Team Colombia.

- Jeg er godt fornøyd med en andreplass, men jeg skal prøve, hvis jeg får sjansen igjen, sier han.

Siste nytt

 • EM ryker for Island

  Tyrkias fotballandslag fikk det ene poenget de trengte mot Island, og sendte både seg selv og Frankrike til EM sommeren 2020. 0-0 holdt ikke til videre avansement for Island, som var nødt til å vinne for å ta seg videre.

  Euro 2020 Qualifier - Group H - Turkey v Iceland
  Foto: Murad Sezer / Reuters
 • Christiansen med ny nordisk rekord

  I dag startet NM i kortbanesvømming i Stavanger. Henrik Christiansen ble norgesmester og satte ny nordisk rekord på 800 meter fri på tida 7.33.28. Tomoe Zenimoto Hvas vant 50 meter butterfly og ble første nordmann under 23 sekunder på tida 22.90. Malene Rypestøl satte ny norsk rekord på tida 4.09.97 da hun ble norgesmester på kvinnenes 400 meter fri.

  SIM-VM 2019
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix
 • Værtrøbbel for Hovland i Mexico

  PGA-turneringen i Playa del Carmen er allerede utsatt i flere timer grunnet dårlig vær. Turneringen skulle ha startet kl. 13 norsk tid, men fortsatt er det ingen som er i gang med spillingen i Mexico. Viktor Hovland og landsmannen Kristoffer Ventura skulle begge ha gått ut kl. 18.50 norsk tid.

  4SRQBqZqmEU
  Foto: Jared C. Tilton/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal