NRK Meny
Normal

Boasson Hagen: – Ingen utfordring å passe på Vincenzo Nibali

Edvald Boasson Hagen vet at Vincenzo Nibali er ute etter å tukte Team Sky i kampen om den gule trøya, uten at det får nordmannen til å frykte Nibali på dagens etappe.

CYCLING-FRA-TDF2012-LEADERS

Vincenzi Nibali står overfor en umulig oppgave om planen er å skape ny spenning i kampen om den gule ledertrøya. Det mener NRKs sykkelkommentatorer Jann Post og Ove Eriksen.

Foto: JOEL SAGET / Afp

14039523

Edvald Boasson Hagen frykter ikke Nibali.

Foto: Pete Goding / Pa Photos

– Vi må passe på Nibali i dag. Det ser vi ikke på som en stor utfordring, sa den norske Sky-syklisten til NRK rett før start på dagens fjelletappe i Tour de France.

Vincenzo Nibali ligger på tredjeplass i sammendraget, bak Edvald Boasson Hagens lagkamerater Chris Froome og Bradley Wiggins.

Dagens fjelletappe i Tour de France er Nibalis aller siste sjanse til å stikke kjepper i hjulene for Sky-duoen.

- Hva skal du og Team Sky gjøre for at Nibali ikke skal stikke fra dere?

– Vi får bare kjøre som tidligere. Vi må føle på om Nibali har planer om å støte, forklarer Boasson Hagen.

NRKs sykkelkommentator Jann Post tror i likhet med Boasson Hagen at Nibali er sjanseløs på å vinne særlig med tid i sammendraget.

Nibali-magi?

Jann Post

Jann Post vil se Vincenzo Nibali angripe Sky-laget.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

– Det er ikke mulig å trylle, men Nibali er nødt til å prøve på det umulige i dag, sier Post.

Han viser til at «haien» fra Sicilia må ta inn de to minuttene og 23 sekundene han ligger bak Bradley Wiggins i sammendraget.

I tillegg må Nibali skaffe seg et forsprang inn mot den avgjørende tempoetappen som går av stabelen lørdag.

– Nibali er over to minutter bak, og han er nærmere to minutter dårligere på den siste tempoetappen. I dag må han ta inn minst tre minutter, og det skal ikke være mulig, sier Post.

Wiggins må svikte

Tour de France-historien viser at treukersrittet alltid blir avgjort på de tøffeste fjelletappene eller på tempoetappene.

I og med at Wiggins slo Nibali med to minutter og syv sekunder på den første tempoen, og elleve sekunder på den innledende prologen, er det liten tvil om at Nibali må sette sin lit til sine klatreegenskaper.

Men Wiggins er strålende også når det går oppover. Derfor er Nibali avhengig av at Wiggins svikter helt på dagens etappe.

– Nibali er avhengig en svært dårlig dag for Wiggins. Men da er Chris Froome der, hjelperytteren som ligger 18 sekunder foran Nibali i sammendraget og som er klart bedre på tempo. Nibali må finne på noe lurt, forklarer Post.

Artikkelen fortsetter under bildet

tdf trio

Nibali er nødt til å gjøre som på bildet: Angripe Bradley Wiggins og Chris Froome.

Foto: STEPHANE MAHE / Reuters

Han får støtte av sin kommentatorkollega i NRK, Ove Eriksen. Sistnevnte mener Wiggins og Froome er altfor sterke til at Nibali skal få en betydelig luke.

– Den Sky-duoen svarer hver gang. De leder med mye, og kan ha is i magen. Om Nibali får 20 sekunder, kan de sakte men sikkert sykle seg opp i ryggen på ham igjen, forklarer Eriksen.

Jokeren Basso

Ove Eriksen

Ove Eriksen.

Foto: Falch, Knut / Scanpix

For at Bradley Wiggins skal svikte på dagens etappe, trenger Nibali enorm hjelp fra både egne lagkamerater og andre sammenlagtkandidater.

– Nibalis hjelperytter Ivan Basso må rett og slett ha en fantastisk dag for å kunne hjelpe til. Han har skuffet så langt, men må bidra til å slite ut Sky-laget, sier Ove Eriksen.

I tillegg er det en fordel om gode sammenlagtryttere som Jurgen van den Broeck og Cadel Evans rykker i tur og orden for å legge press på Team Sky.

Ifølge Jann Post er det også nødvendig at Liquigas sender to-tre ryttere i brudd, slik at de kan ligge foran i løypa og vente på Nibali når han setter inn støtet.

– Nibali må angripe over det nest siste fjellet, og bruke sine egenskaper i utforkjøringen til å få luke, sier Post.

– Innen den tid bør han ha tatt igjen noen hjelperyttere som har vært i brudd, slik at de kan hjelpe ham inn og opp i det siste fjellet, avslutter sykkelkommentatoren.

Siste nytt

 • Son må i militære

  Tottenham må trolig unnvære sin sørkoreanske kantspiller Son Heung-min (25) i starten av Premier League i slutten av august. Årsaken er verneplikt-innkalling. Alle mannlige sørkoreanere er pålagt en 21 måneders tjeneste før man fyller 27 år.

   Son Heung-Min
  Foto: Nigel French / AP
 • Kommunen sa nei til Lørenskog

  Formannskapet i Lørenskog sa i går kveld samrøystes nei til å støtte Lørenskog Ishockeyklubb.

  Klubben hadde bedt om 916.000 kr, som dei må ha innan 3. mai for å unngå konkurs.

  Lørenskog Ishockey
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • Boston tok siste kvartfinaleplassen

  Boston slo Toronto 7-4 i natt og tok den siste kvartfinaleplassen i NHL-sluttspelet.

  Kvartfinalene: Pittsburgh - Washington, San Jose - Vegas, Winnipeg - Nashville og Boston - Tampa Bay.

  Alle kvartfinalene blir spela som best av sju kampar.

  Boston Bruins
  Foto: Greg M. Cooper / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag