Foreldrene: – Nå begynner det å gå opp for oss hvor stor han er

Edvald Boasson Hagen sørget for nok en flaggdag i Rudsbygd, og foreldrene Signe Boasson og Odd Erik Hagen har funnet frem sjampanjen etter etappeseieren.

Video Edvald feires også hjemme i Rudsbygda

Edvald feires hjemme i Rudsbygd.

– Er det ikke artig?! Tårene renner på meg. Det er altså så artig å se guttungen sin sykle inn og vinne en etappe, og at han fikk oppreisning fra i går. Det er helt enormt, sier Odd Erik Hagen, faren til Edvald Boasson Hagen, til nrk.no.

Sammen med kona Signe Boasson, Edvalds mor, har han på TV hjemme i Rudsbygd sett sønnen Edvald vinne sin andre etappeseier i årets utgave av Tour de France.

– Det var så spennende, utrolig spennende. Da han rykket i siste bakken og jeg så at han ikke ble spist opp, visste jeg ingen kunne ta ham igjen. Utfor er han frytkelig god, sier Signe Boasson.

Les også: Edvalds ultimate revansj

– Nå begynner vi å forstå hvor stor han er

De to var i Frankrike og opplevde stemningen da sønnen tok sin første etappeseier, men feiringen blir ikke dårligere selv om de nå er tilbake i Rudsbygd.

– Nå spretter vi sjampanjen, sier de to i kor.

Etter sin første etappeseier har interessen rundt sønnen eksplodert. Han var nær etappeseier i går, og har imponert mange under årets Tour de France.

– Nå begynner det å gå opp for oss hvor stor han er. Vi har ikke skjønt det før nå, erkjenner faren.

Gratulasjonene strømmer inn på telefonen til Signe Boasson.

– Telefonen ringer i ett sett og det plinger inn med meldinger, sier hun.

Og allerede før etappeseieren var i boks, begynte gratulasjonene å komme fra naboene.

CYCLING-FRA-TDF2011-LINE 117614545

Edvald Boasson Hagen jubler for sin andre etappeseier i Tour de France.

Foto: PASCAL PAVANI / Afp

– Naboene ringte og hengte opp flagget litt før han var i mål, og jeg sa det var for tidlig. Men han klarte det. Det er ubeskrivelig, sier Hagen.

Storebror fikk ikke sett innspurten

Storebror Stian Boasson Hagen fikk ikke med seg slutten av dagens etappe.

– Jeg landet nettopp i Notodden med helikopter, men jeg skjønte jo at noe hadde skjedd når det var 50 ubesvarte anrop og vanvittig med meldinger på telefonen når jeg landet, sier han, som går på skole for å bli helikopterpilot.

Han har vanskelig for å beskrive hvordan det oppleves å ha en lillebror som lykkes så godt på sykkelsetet.

– Dette var vanvittig gøy. Det er større enn både jeg og de fleste aner. Jeg var der i fjor og fikk en smakebit på hvor stort det egentlig er. Det er en veldig hard idrett, og Edvalds prestasjoner er ganske så utrolig, sier han.

Slik var etappen: Nrk.no fulgte den 17. etappen av Tour de France

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Edvald Boasson Hagen, Odd Erik Hagen og Signe Boasson

Odd Erik Hagen og Signe Boasson var i Frankrike da sønnen vant sin første Tour de France-etappe.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Ga broren motivasjon

Allerede i går kveld merket eldstemann Boasson Hagen at lillebror hadde store planer for dagens etappe.

– Jeg snakket med ham i går kveld, og han var ikke fornøyd da. Han var lite tilfreds og revansjesugen, sier Boasson Hagen.

– Edvald hadde virkelig lyst til å være øverst på pallen. Jeg sa til ham «Second place is the first losser», og han liker ikke å bli minnet på sånne ting, sier den kommende helikopterpiloten lattermildt.

– Man må vite hvilke knapper man skal trykke på for å motivere litt.

Siste nytt

 • Hevder Glimt får 56 mill. for Hauge

  Ifølge italienske nettsteder betaler Milan rundt 56 millioner norske kroner for Bodø/Glimts Jens Petter Hauge (20), melder NTB. Sempremilan skriver at Milan mener alvor og at Hauge kan bli presentert allerede tirsdag etter å ha gjennomgått den medisinske testen. Hauges agent skal ha hatt møter med Milan i de siste dagene.

  Nettstedet Calciomercato var den første til å melde at Milan var villig til å betale fire millioner euro for nordmannen, og at de senere høynet dette budet til fem millioner pund.

  Sistnevnte nettsted mener at overgangen vil gå i orden om ikke noe ekstraordinært skjer. Overgangen vil skje umiddelbart, og ikke i januar etter at den norske sesongen er over.

  G7kCJ4VLmGk
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Komfortabel Liverpool-triumf

  Fullstendig mot spillets gang ga Alexandre Lacazette Arsenal ledelsen på Anfield etter 25 minutters spill. Men Liverpool slo raskt tilbake og snudde kampen ved scoringer av Sadio Mané etter 28 minutter og Andrew Robertson etter 34 minutter. Tre minutter før full tid satte Diogo Jota inn 3-1 i sin debut. Dermed står Liverpool med full pott etter tre ligarunder.

 • Sterk Villa-seier

  Jack Grealish, Conor Hourihane og Tyrone Mings scoret målene da Aston Villa meget komfortabelt slo Fulham 3-0 mandag kveld. Villa står dermed med seks poeng og null baklengsmål etter to kamper, og har fått en strålende start på Premier League-sesongen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal