Boasson Hagen forberedt på blodslit

Bradley Wiggins er endelig i gult, og søndag starter jobben med å forsvare sammenlagtledelsen i Tour de France. Edvald Boasson Hagen er klar for blodslit.

Edvald Boasson Hagen dro Team Sky inn i motbakkene og bidro til at lagkamerat Chris Froome vant etappen og Bradley Wiggins overtok den gule trøya.

Edvald Boasson Hagen var fornøyd etter gårsdagens etappe. Her forteller han også om hvordan det er å være på et lag som Team Sky, og hva han tenker om slitet som venter i rolllen som hjelperytter.

– Det blir det, men jeg er forberedt på det. Det er jobben min å hjelpe laget å beholde den gule trøya. Jeg er glad for å være med på det, sier Edvald Boasson Hagen til NRK.

Drømmelag

Det ble en jubeldag for Team Sky lørdag. Bradley Wiggins overtok den gule ledertrøya, Chris Froome vant etappen og får i tillegg ikle seg klatretrøya etter seieren. Det gir også grunn til å gratulere Boasson Hagen.

– Dette er en lagsport på mange måter, så det er lov det. Takk, sier nordmannen blidt.

Han nyter å være en del av Team Sky og sin rolle som hjelperytter.

– Det er veldig bra. Det har det vært helt siden jeg signerte. Å kjøre på et så bra lag er noe alle drømmer om, å være en del av det er enda bedre, sier Boasson Hagen.

Kupert etappe

Selv med rollen som hjelperytter, er det åpnet for at rudsbygdingen skulle få egne seierssjanser – men døren stenges så lenge planen til Sky-laget er å forsvare den gule ledertrøya.

Søndagens etappe ser ikke avskrekkende ut, men kan så absolutt by opp til dans likevel.

Den 157,5 kilometer korte etappen med sju kategoriserte stigninger (4-3-2-2-2-2-1) gir den perfekte anledning til å hente inn tapt tid for sammenlagtfavoritter som fikk det tungt lørdag.

– Langt til Paris

Sky-lagets maktdemonstrasjon på den sjuende etappen ødela drømmen om sammenlagtseier for flere seierskandidater i årets Tour-felt.

Kun sammenlagtleder Bradley Wiggins, fjorårsvinner Cadel Evans, Vincenzo Nibali, Rein Taaramäe, Denis Mentsjov og Chris Froome står i realiteten igjen i seierskampen.

Selv om Team Sky har sammenlagtlederen for øyeblikket, er sportsdirektør Sean Yates opptatt av at det er lenge igjen av rittet.

– Det ser bra ut, men det er langt til Paris. Vi må ta en dag av gangen og ha beina godt plantet på jorda, sier han til NRK.

– Det er ikke over før man er i Paris, det har vi sett før. Mye kan skje, på et øyeblikk kan alt være over. Vi må gjøre våre saker korrekt og på en profesjonell måte, sier Yates.

(Artikkelen forsetter under videovinduet.)

Team Skys sportsdirektør Sean Yates var særdeles fornøyd med etappeseier til Chris Froome og gul trøye til Bradley Wiggins. - "Men det er mange etapper igjen til Paris."

Sportsdirektøren i Team Sky, Sean Yates, er godt fornøyd med tingenes tilstand, men understreker at det er langt igjen til Paris.

Angrep?

Mens de ovennevnte har intensjoner om å spare kruttet til mandagens viktige 41,5 kilometer lange tempoetappe, får «taperne» hittil en sjanse til å ta inn tapt tid søndag.

Samuel Sánchez og Jurgen Van den Broeck er av rytterne som fikk problemer i går. De er henholdsvis 2.02 og 2.11 minutter bak ledende Wiggins.

Andre som kan finne på å angripe i dag er Janez Brajkoviz (3.04 minutter bak), Fränk Schleck (3.43), Levi Leipheimer (3.47), Michele Scarponi (4.38), Alejandro Valverde (4.50) Robert Gesink (6.57) og Thomas Voeckler (16.13).

Siste nytt

 • Videre til finalene

  Therese Johaug berget plassen akkurat i sprintprologen. Dermed er hun videre til utslagsrundene som starter 12.30.

  - Da kan Johaug trekke en lettelsens sukk. Vi slapp med skrekken, sier Post.

  Ane Appelkvist Stenseth var overlegen i prologen. Hun leverte dagens beste tid på 2:55.94, hele 4.10 sekunder foran svenske Maja Dahlqvist.

  - En eventyrlig bra prolog, sier Post.

  Tiril Udnes Weng leverte femte beste tid. Hedda Østberg Amundsen overrasket med å levere tiende beste tid.

  Lotta Udnes Weng, Anna Svendsen, Anne Kjersti Kalvå, Mathilde Myhrvold og Therese Johaug er også videre.

  Største overraskelsen var Heidi Weng som havnet på 67. plass.

  Ane Appelkvist Stenseth.
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • - Selvmorderisk

  Leger advarer sterkt løpere mot å stille til start i halvmaraton i Indias hovedstad New Delhi søndag.

  – Det vil være selvmorderisk for løpere å stille til start nå. Det er så høyt nivå av forurensing, og det er i tillegg risikoen for koronasmitte, sier Arvind Kumar i Lung Care Foundation til AFP.

  Verdensrekordholder Brigid Kosgei fra Kenya og etiopiske Andamlak Belihu er blant 49 eliteløpere som er påmeldt.

  New Delhi er kjent som den mest forurensede hovedstaden i verden. India har heller ikke kontroll på koronasituasjonen, med mer enn 500.000 tilfeller registrert bare i New Delhi.

  Luftforurensing i New Delhi
  Foto: Prakash Singh / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal