NRK Meny
Normal

Boasson Hagen ferdig i Sky

Edvald Boasson Hagen kommer ikke til å forlenge kontrakten med Team Sky. Han vil nå kjøre for egne sjanser i et nytt lag.

Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen er ferdig i Team Sky.

Foto: Lauten, Daniel Sannum / NTB scanpix

Hungerholdt

Birger Hungerholdt sier at flere lag er aktuelle som ny arbeidsgiver for Edvald Boasson Hagen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Saken oppdateres!

– Det er greit å prøve noe nytt, sier Edvald Boasson Hagen til Procycling.no, som først omtalte saken.

27-åringen har bestemt seg for å avslutte samarbeidet med Team Sky, som han har kontrakt med ut året. Boasson Hagen sier det var et vanskelig valg.

– Jeg var nødt til å tenke nøye over dette nå når kontrakten var i ferd med å gå ut. Det har gått fram og tilbake, og jeg kunne like gjerne ha endt opp med å ta noen år til hos Sky. Det har vært veldig bra, sier han.

Vil kjøre for egne sjanser

Boasson Hagen sykler for tiden Eneco Tour, hvor han er hjelperytter for Geraint Thomas. Tidligere har han hatt samme rolle for Tour de France-vinnerne Bradley Wiggins og Chris Froome. Den tilværelsen er imidlertid syklisten litt lei av, og nå ønsker han å kjøre for egne sjanser.

– Det er viktig å finne et lag jeg tror jeg kan få muligheter i og å kjøre for egne sjanser. Et bra støtteapparat, utstyr og ryttere er også viktig. Det må være et prosjekt jeg tror på, sier han.

Sportdirektør i Sky Kurt Asle Arvesen sier at laget prøvde å beholde Boasson Hagen.

– Det er utrolig synd for oss, men jeg har forståelse for det. Vi håpte i det lengste at han skulle bli, men det er helt sikkert fornuftig av han å prøve noe nytt, sier han til NRK.no.

Arvesen tror rydsbygdningen vil få gode muligheter til å utnytte potensiale sitt i et annet lag.

– Det er riktig at han har vært hjelperytter i Sky, men det er fordi vi satser på sammendraget i Tour de France og andre løp. Kommer han til rett lag nå, kan han vinne mange sykkelløp, mener Arvesen.

Flere lag interessert

Tinkoff-Saxo, Astana, MTN Qhubeka og Orica GreenEDGE er blant lagene som har blitt nevnt som en ny destinasjon for 27-åringen. Boassons Hagens manager, Birger Hungerholdt, sier at de foreløpig holder mulighetene åpne.

– Det er fortsatt fem-seks lag som er mulige. Vi har ikke tatt noen endelig avgjørelse ennå. Lagene er inne i en periode hvor de regner på hvor mange nye ryttere de kan hente og hvor store navn de har råd til. Det er også usikkerhet rundt hvilke lag som fortsetter og forskjellige sammenslåinger, sier Hungerholdt.

NRKs sykkelekspert, Dag Erik Pedersen, tror en overgang til det danske laget Tinkoff-Saxo kan være et lurt valg av Boasson Hagen.

– Jeg tror det kan være et bra valg. De har Peter Sagan, som er en glimrende klassikerrytter og en spurter som ligner på Boasson Hagen i karakter. Jeg tror en allianse mellom dem kunne være spennende. De kan bygge hverandre opp og hjelpe hverandre til å bli enda bedre, sier Pedersen.

Siste nytt

 • Graabak går ut først

  Det norske laget har et veldig godt utgangspunkt før langrennet etter at hopprennet ble avlyst. Jørgen Graabak går ut først, mens Jarl Magnus Riiber skal ta ryggen til lagkameraten. Luis Lehnert går ut som nummer tre, mens Jan Schmid også er i teten med 7. beste utgangspunkt.

  Graabak
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Solberg inn i VM-troppen

  Det er ingen sykdom i den norske VM-troppen før VM-finalen, men Thorir Hergeirsson velger likevel å ta med tre keepere og gi Silje Solberg en plass på benken, skriver NTB. Alle tre keeperne, Katrine Lunde, Kari Aalvik Grimsbø og Solberg, har trent som normalt før finalen.

  Solberg
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Hvas til ny finale i svømme-EM

  Tomoe Zenimoto Hvas (17) er i posisjon til å ta en ny EM-medalje i svømming etter å ha tatt seg videre til finale på favorittøvelsen 200 meter butterfly. Hvas tok andreplassen i sitt heat med tiden 1.53,61, skriver NTB.

   Tomoe Zenimoto Hvas
  Foto: SVT

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup skiskyting: Fellesstart menn
V-cup skiskyting: Fellesstart menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup hopp: Kvinner
V-cup hopp: Hopp kvinner
EM svømming
VM håndball kvinner: Finale Frankrike - Norge
VM håndball kvinner: Finale Frankrike - Norge
Sport i dag
EM svømming