NRK Meny
Normal

Boasson Hagen ferdig i Sky

Edvald Boasson Hagen kommer ikke til å forlenge kontrakten med Team Sky. Han vil nå kjøre for egne sjanser i et nytt lag.

Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen er ferdig i Team Sky.

Foto: Lauten, Daniel Sannum / NTB scanpix

Hungerholdt

Birger Hungerholdt sier at flere lag er aktuelle som ny arbeidsgiver for Edvald Boasson Hagen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Saken oppdateres!

– Det er greit å prøve noe nytt, sier Edvald Boasson Hagen til Procycling.no, som først omtalte saken.

27-åringen har bestemt seg for å avslutte samarbeidet med Team Sky, som han har kontrakt med ut året. Boasson Hagen sier det var et vanskelig valg.

– Jeg var nødt til å tenke nøye over dette nå når kontrakten var i ferd med å gå ut. Det har gått fram og tilbake, og jeg kunne like gjerne ha endt opp med å ta noen år til hos Sky. Det har vært veldig bra, sier han.

Vil kjøre for egne sjanser

Boasson Hagen sykler for tiden Eneco Tour, hvor han er hjelperytter for Geraint Thomas. Tidligere har han hatt samme rolle for Tour de France-vinnerne Bradley Wiggins og Chris Froome. Den tilværelsen er imidlertid syklisten litt lei av, og nå ønsker han å kjøre for egne sjanser.

– Det er viktig å finne et lag jeg tror jeg kan få muligheter i og å kjøre for egne sjanser. Et bra støtteapparat, utstyr og ryttere er også viktig. Det må være et prosjekt jeg tror på, sier han.

Sportdirektør i Sky Kurt Asle Arvesen sier at laget prøvde å beholde Boasson Hagen.

– Det er utrolig synd for oss, men jeg har forståelse for det. Vi håpte i det lengste at han skulle bli, men det er helt sikkert fornuftig av han å prøve noe nytt, sier han til NRK.no.

Arvesen tror rydsbygdningen vil få gode muligheter til å utnytte potensiale sitt i et annet lag.

– Det er riktig at han har vært hjelperytter i Sky, men det er fordi vi satser på sammendraget i Tour de France og andre løp. Kommer han til rett lag nå, kan han vinne mange sykkelløp, mener Arvesen.

Flere lag interessert

Tinkoff-Saxo, Astana, MTN Qhubeka og Orica GreenEDGE er blant lagene som har blitt nevnt som en ny destinasjon for 27-åringen. Boassons Hagens manager, Birger Hungerholdt, sier at de foreløpig holder mulighetene åpne.

– Det er fortsatt fem-seks lag som er mulige. Vi har ikke tatt noen endelig avgjørelse ennå. Lagene er inne i en periode hvor de regner på hvor mange nye ryttere de kan hente og hvor store navn de har råd til. Det er også usikkerhet rundt hvilke lag som fortsetter og forskjellige sammenslåinger, sier Hungerholdt.

NRKs sykkelekspert, Dag Erik Pedersen, tror en overgang til det danske laget Tinkoff-Saxo kan være et lurt valg av Boasson Hagen.

– Jeg tror det kan være et bra valg. De har Peter Sagan, som er en glimrende klassikerrytter og en spurter som ligner på Boasson Hagen i karakter. Jeg tror en allianse mellom dem kunne være spennende. De kan bygge hverandre opp og hjelpe hverandre til å bli enda bedre, sier Pedersen.

Siste nytt

 • Røa reddet ett poeng

  Røa havnet under 0–2 mot Arna-Bjørnar, men leverte en mesterlig sluttspurt og berget 2–2.

  På overtid kunne de tatt seieren, men Røas Ina Helen Levorsen Skaug satte straffesparket utenfor.

  Geir Nordby
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Fratatt to poeng etter sesongslutt

  Det italienske fotballforbundet har bestemt at Bari mister to poeng som følge av økonomisk rot. De faller ned fra sjette- til syvendeplass i Serie B, skriver NTB.

  Det gjør at klubben mister hjemmebanefordel i opprykkskvalifiseringen mot Cittadella.

 • Brølte for seier etter 46 poeng

  LeBron James leverte en kamp av de sjeldne med 46 poeng i nattens kamp i NBA-sluttspillet. Han bidro sterkt til at Cleveland Cavaliers slo Boston Celtics 109-99, og utlignet til 3–3 i kamper.

  Den avgjørende kamp syv spilles natt til mandag.

  LeBron James
  Foto: David Richard / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien fotball kvinner: Røa - Arna-Bjørnar
Toppserien: Røa - Arna-Bjørnar
Toppserien: Superhelg
Toppserien: Kolbotn - Klepp
Toppserien fotball kvinner: Kolbotn - Klepp
4-4-2 med Schau og Aune
Toppserien: Superhelg
Toppserien: Stabæk - Sandviken
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune