NRK Meny
Normal

Hagen avfeier kritikken – men vet fortsatt ikke om han kjører Tour de France

Edvald Boasson Hagen (26) fått mange kritiske spørsmål etter en vårsesong uten de store resultatene. Selv bryr han seg ikke om hva som blir sagt, men innrømmer at han ikke vet hvilke ritt han skal sykle ut sesongen.

Edvald Boasson Hagen trener i Maridalen

Edvald Boasson Hagen avfeier kritikken som har blitt rettet mot han denne sesongen. – Jeg har ikke stagnert, sier 26-åringen til NRK.

Hagen

Hagen endte på 21. plass i Paris-Roubaix forrige helg.

Foto: Lauten, Daniel Sannum / NTB scanpix

– Det er mange som har meninger og det får de bare ha. Jeg får ikke gjort noe annet enn å gjøre mitt beste. Jeg føler meg ganske sterk, men har ikke hatt resultater, sier Edvald Boasson Hagen til NRK.

– Mange mener du stagnerer i Sky, er du enig det?

– Jeg har vel ikke stagnert, jeg har hatt jevne sesonger, men ikke vunnet like mye. Jeg har kjørt høyere klasse på de løpa jeg har kjørt, så da blir det vanskeligere å vinne.

NRK møter den sindige rytteren på en treningstur i Maridalen. Han er en kort tur hjemme i Norge mellom to ritthelger.

Han legger heller ikke skjul på at hjelperytterrollen han har fått til tider ikke gjør det enkelt å vinne like mye.

– Pluss at jeg har vært hjelper i Tour de France og sånn, og da blir det vanskeligere å ta seire, sier Hagen om sin egen rolle i laget som har hatt de to siste sesongers Tour de France-vinnere.

Hjelperytter i Amstel Gold Race også

Og den rollen får han i søndagens Amstel Gold Race også. Amstel Gold Race er den første av Ardenner-klassikerne. Løpet har 34 bakker og er kjent som et hardt og langt løp på over 250 kilometer.

– Jeg er ikke kaptein der, det er Geraint Thomas som er hovedmannen. Men er jeg der og får sjansen så tar jeg den, forklarer rudsbygdingen.

Edvald Boasson Hagen er sugen på å prestere etter en sesong som ikke har levert de største prestasjonene, og oppsummerer egen sesong til NRK.

– Det har vært greit, det har ikke vært toppresultater bortsett fra en tredjeplass, men man blir ikke husket for toppresultater. Sesongen er veldig lang så det er mye å gjøre enda.

Hagen kom på tredjeplass i Omloop Het Nieuwsblad og har en andreplass fra et ritt på Mallorca i februar. Totalt har han syklet over 4400 kilometer konkurranse i årets sesong fordelt på 23 konkurransedager.

Usikker på om det blir deltagelse i Italia og Frankrike rundt

– Forhåpentligvis kjører jeg Giroen, hvis jeg blir tatt med der. Deretter er det Tour de France som er målet. Jeg har bedre grunnlag for å komme med i år enn tidligere, så jeg vet ikke helt hva de sier til det, sier Hagen til NRK om de videre planene i sesongen.

26-åringen sikter til at han har hatt en sesongoppgjøring og vårsesong helt uten skader og andre plager.

Forrige gang Hagen kjørte Giro d'Italia var for fem åre siden. Der vant han en individuell etappe som gikk til Chiavenna og en lagtempoetappe med laget Columbia sammen med blant andre Mark Cavendish.

Den gangen kom han avgårde i et femmannsbrudd og spurtslo Robert Hunter, Pavel Brutt, David Vigano og Alessandro Bertolini.

Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen vant en etappe forrige gang han delto i Italia Rundt, nå håper han å få kjøre rittet igjen denne sesongen.

Foto: DAMIEN MEYER / AFP

Siste nytt

 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG
 • Rooney-scoring i nytt Everton-tap

  Wayne Rooney scoret søndag karrierens 12. Premier League-mål mot Arsenal, men Everton ble likevel sendt under nedrykksstreken med 2-5-tap på Goodison Park. Arsenal er på sin side oppe på 16 poeng, ni poeng bak serieleder Manchester City.

  Wayne Rooney
  Foto: Oli Scarff / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal