Irritert Bø: – Håper det ikke blir sånn i VM

HOCHFILZEN/OSLO (NRK): Det hjalp ikke at Tarjei Bø (27) gikk sesongens beste løp. 27-åringen mener det var umulig å vinne med det startnummeret han fikk.

Tarjei Bø

SE VIDEO: Med startnummer 101 sikret Tarjei Bø tredjeplass med to fulle hus i Hochfilzen fredag. Med et tidligere startnummer mener han selv at han kunne kjempet om seieren. Se video av andre skyting her.

– Jeg ville jo helst starte først, men der var det fult opp av andre nordmenn, som valgte før meg, så da ble det sånn i dag dessverre. Jeg tror jeg kanskje tapte seieren på puljevalget.

BITHLON-WORLD-MEN

DET GODE SELSKAP: Tarjei Bø gikk inn til tredjeplass på sprinten, bare slått av Simon Schempp (midten) og Martin Fourcade.

Foto: JOE KLAMAR / Afp

Årsaken er at det ble dårligere gli utover i løpet.

– Det var et kjempeløp, et av mine beste kanskje. Det var superfart i sporet, men jeg tapte litt på glien, forteller Tarjei Bø til NRK.

De ti beste løperne i verdenscupen får alltid velge først når startnumrene skal fordeles. For å skape litt rettferdighet kan én nasjon likevel ikke ha mer enn tre løpere i hver pulje. På Norges lag valgte naturlig nok både Bjørndalen, Svendsen og lillebror Bø første startpulje fredag.

Det gikk utover Tarjei Bø som før rennet dårligere plassert i verdenscupen enn de tre (han lå på 10. plass.)

Nå vil Bø at systemet endres, om ikke annet, så i hvert fall før vikitge konkurranser.

– Det er kjipt at det skal være sånn. Vi får håpe det ikke blir sånn i VM, sier han til NRK.

Beste nordmann likevel

Til slutt var det likevel storebror Bø som ble best av de norske.

Tarjei Bø

GOD FORM: Akkurat som i Östersund viste Tarjei Bø at han er i god form på torsdagens sprint i Hochfilzen. Han gikk fort, men mener selv et sent startnummer ødela vinnersjansene.

Foto: Kerstin Joensson / Ap

For med startnummer 101 skjøt han to fulle hus. 27-åringen slo russiske Anton Sjipulin i kampen om den siste pallplassen - og ble nummer tre - bak Simon Schempp og Martin Fourcade.

Schempp vant med 18,9 sekunder på Bø, og 9, sekunder på Martin Fourcade.

Tyskeren fulgte dermed opp en ellevill tysk dag i Hochfilzen etter at det ble tredobbelt tysk blant kvinnene tidligere fredag.

– Jæ****g misfornøyd

Emil Hegle Svendsen ble nest beste nordmann. Med én bom på liggende, var han snaue 38 sekunder bak Schempp i mål. Det holdt til 10. plass.

– Jeg er jæ****g misfornøyd med at jeg ikke klarer følge Schempp i løypa her. Det er litt skuffende, for jeg hadde håpet det skulle være litt bedre nå, sier Svendsen til NRK og oppsummerer løpet:

– Stang ut

Johannes Tingnes Bø måtte også nøye seg med ni av ti treff og 14. plass, mens Ole Einar Bjørndalen fulgte to plasser bak.

– Det var stang ut for både meg og Emil. Jeg hadde kjempet i toppen med en bom mindre i dag. Nå håper vi på Tarjei, sa Thingnes Bø etter sin målgang.

Vil slå tilbake

I morgen er det jaktstart i Hochfilzen.

– Det fungerer bedre og bedre på skytinga i dag, og skyter jeg 18, 19 eller 20 treff i morgen, kan jeg være med, sier Svendsen.

Tarjei Bø hadde startnummer 101 på sprinten i Hochfilzen i ettermiddag. Reporter: Gjermund Midtbø, foto/redigering: Pernille Emilie Solås .

SE SAKEN: Se tv-reportasjen om Tarjei Bø som mener startnummeret ødela vinnersjansene.

Siste nytt

 • Snudde til etterlengtet seier

  Southampton har vært Premier Leagues svakeste lag i 2021, men fikk en liten opptur ved å vende til 3-1-seier over Crystal Palace i tirsdagens hengekamp.

  Christian Benteke sendte gjestene i ledelsen etter bare to minutter, men to mål fra Danny Ings og ett fra Che Adams sendte Southampton opp på 14.-plass på tabellen. Laget hadde bare tatt 11 poeng i 2021.

  Ings og Minamino
  Foto: ANDREW BOYERS / Reuters
 • Foss mistet den hvite trøya

  Tobias Foss falt i sammendraget på den fjerde etappen av Giro d`Italia. Nordmannen lå som nummer to i sammendraget, kun 16 sekunder bak italienske Filippo Ganna før etappen, men fikk det tungt inn i den siste bakken for dagen.

  23-åringen seilet akterut etter å ha beskyttet lagets kaptein George Bennett hele dagen. I mål var nordmannen rett over tre minutter bak etappevinner Joe Dombrowski.

  Dermed ligger Foss på en 31. plass i sammendraget etter fire etapper. Samtidig seilet italienske Alessandro De Marchi inn i den rosa ledertrøyen etter at han ble nummer to på etappen.

  Italy Giro Cycling
  Foto: Fabio Ferrari / AP
 • Helomvending rundt Bråtveit

  Tirsdag meldte VG at målvakten Per Kristian Bråtveit (25) kan bli Brann-keeper før overgangsvinduet stenger onsdag kveld. Djurgåden bekrefter interessen fra Bergen overfor avisen.

  Det er derimot ikke opp til Stockholms-klubben å bestemme det, men nederlandske Groningen. Bråtveit ble lånt ut til klubben og avtalen varer fram til 30. juni.

  Og tirsdag ettermiddag kom beskjeden om Groningen ikke vil slippe keeperen, melder VG.

  Landslaget trener før kampen mot Sverige.
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal