Hopp til innhold

Irritert Bø: – Håper det ikke blir sånn i VM

HOCHFILZEN/OSLO (NRK): Det hjalp ikke at Tarjei Bø (27) gikk sesongens beste løp. 27-åringen mener det var umulig å vinne med det startnummeret han fikk.

Tarjei Bø

SE VIDEO: Med startnummer 101 sikret Tarjei Bø tredjeplass med to fulle hus i Hochfilzen fredag. Med et tidligere startnummer mener han selv at han kunne kjempet om seieren. Se video av andre skyting her.

– Jeg ville jo helst starte først, men der var det fult opp av andre nordmenn, som valgte før meg, så da ble det sånn i dag dessverre. Jeg tror jeg kanskje tapte seieren på puljevalget.

BITHLON-WORLD-MEN

DET GODE SELSKAP: Tarjei Bø gikk inn til tredjeplass på sprinten, bare slått av Simon Schempp (midten) og Martin Fourcade.

Foto: JOE KLAMAR / Afp

Årsaken er at det ble dårligere gli utover i løpet.

– Det var et kjempeløp, et av mine beste kanskje. Det var superfart i sporet, men jeg tapte litt på glien, forteller Tarjei Bø til NRK.

De ti beste løperne i verdenscupen får alltid velge først når startnumrene skal fordeles. For å skape litt rettferdighet kan én nasjon likevel ikke ha mer enn tre løpere i hver pulje. På Norges lag valgte naturlig nok både Bjørndalen, Svendsen og lillebror Bø første startpulje fredag.

Det gikk utover Tarjei Bø som før rennet dårligere plassert i verdenscupen enn de tre (han lå på 10. plass.)

Nå vil Bø at systemet endres, om ikke annet, så i hvert fall før vikitge konkurranser.

– Det er kjipt at det skal være sånn. Vi får håpe det ikke blir sånn i VM, sier han til NRK.

Beste nordmann likevel

Til slutt var det likevel storebror Bø som ble best av de norske.

Tarjei Bø

GOD FORM: Akkurat som i Östersund viste Tarjei Bø at han er i god form på torsdagens sprint i Hochfilzen. Han gikk fort, men mener selv et sent startnummer ødela vinnersjansene.

Foto: Kerstin Joensson / Ap

For med startnummer 101 skjøt han to fulle hus. 27-åringen slo russiske Anton Sjipulin i kampen om den siste pallplassen - og ble nummer tre - bak Simon Schempp og Martin Fourcade.

Schempp vant med 18,9 sekunder på Bø, og 9, sekunder på Martin Fourcade.

Tyskeren fulgte dermed opp en ellevill tysk dag i Hochfilzen etter at det ble tredobbelt tysk blant kvinnene tidligere fredag.

– Jæ****g misfornøyd

Emil Hegle Svendsen ble nest beste nordmann. Med én bom på liggende, var han snaue 38 sekunder bak Schempp i mål. Det holdt til 10. plass.

– Jeg er jæ****g misfornøyd med at jeg ikke klarer følge Schempp i løypa her. Det er litt skuffende, for jeg hadde håpet det skulle være litt bedre nå, sier Svendsen til NRK og oppsummerer løpet:

– Stang ut

Johannes Tingnes Bø måtte også nøye seg med ni av ti treff og 14. plass, mens Ole Einar Bjørndalen fulgte to plasser bak.

– Det var stang ut for både meg og Emil. Jeg hadde kjempet i toppen med en bom mindre i dag. Nå håper vi på Tarjei, sa Thingnes Bø etter sin målgang.

Vil slå tilbake

I morgen er det jaktstart i Hochfilzen.

– Det fungerer bedre og bedre på skytinga i dag, og skyter jeg 18, 19 eller 20 treff i morgen, kan jeg være med, sier Svendsen.

Tarjei Bø hadde startnummer 101 på sprinten i Hochfilzen i ettermiddag. Reporter: Gjermund Midtbø, foto/redigering: Pernille Emilie Solås .

SE SAKEN: Se tv-reportasjen om Tarjei Bø som mener startnummeret ødela vinnersjansene.

Siste nytt

 • Ny nordmann i Jumbo-Visma

  Jonas Kind Høydahl (17) blir den femte nordmannen i sykkelprofflaget Jumbo-Visma. Han er sønn av den tidligere terrengsyklisten Rune Høydahl.

  Rune Høydahl vant i sin tid flere verdenscupseirer og vant også Birkebeinerrittet sju ganger. Han var i åtte sesonger en del av det nederlandske laget Giant.

  Sønnen Jonas skal være en del av Jumbo Vismas utviklingslag, skriver Eurosport. Den nederlandske proffklubben er en av de aller største i sykkelsporten.

  – I starten visste jeg ikke om at de hadde tatt kontakt med pappa engang. Det var først én måned før jeg skulle ned på en samling med laget at jeg fikk vite at Jumbo-Visma var interessert. Det kom litt som en overraskelse, sier Jonas Kind Høydahl til Discovery.

  Også Jonas Kind Høøydahl har hovedsakelig bakgrunn som terrengsyklist, men fra den kommende sesongen blir det landeveien som teller.

  Tobias Foss, Johannes Staune-Mittet, Per Strand Hagenes og Jørgen Nordhagen er også en av satsingen til Jumbo-Visma.

  Syklist Rune Høydahl i Team Etto Høydah
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • NM i super-G er avlyst

  Krevende snøforhold gjorde at juryen i NM i alpint så seg tvunget til å avlyse fredagens super-G-renn i Trysil.

  Dermed ble NM-rennene avlyst for tredje dag på rad. Det var heller ikke mulig å gjennomføre utforrennene verken onsdag eller torsdag.

  Begge kjønn skulle ha kjørt renn, men slik blir det ikke.

  Onsdag var det i hovedsak tåken som ødela. Både torsdag og fredag var det mildvær kombinert med nysnø som gjorde at rennene ikke kunne arrangeres.

  Etter planen går lørdagens storslalåm og søndagens slalåm som planlagt. Det er meldt minusgrader til helgen, noe som øker sjansene for at rennene går som planlagt. Begge rennene skal sendes på NRK.

  FIS World Cup utfor kvinner
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Messi scoret sitt mål nummer 800

  Lionel Messi og resten av det argentinske landslaget var for første gang tilbake i hjemlandet for å spille fotballkamp igjen etter VM-triumfen i fjor.

  Mer enn 1,5 millioner mennesker hadde forsøkt å få billett til kampen.

  Panama var motstander, og det ble en historisk aften for Messi. Etter 78 minutter skjøt han et frispark så nære krysset som mulig, men ballen traff metallet. På returen dukket Thiago Almada opp og satte inn 1-0.

  Kun to minutter senere lyktes det skikkelig for Messi. Igjen var det på frispark, men denne gangen gikk den i en vakker bue over muren og inn i nettet.

  – Jeg har alltid drømt om dette øyeblikket, å få feire sammen med dere i mitt eget hjemland. Det er det beste som finnes, sa Messi.

  Det var Messis mål nummer 800 i karrieren.

  Det argentinske laget ble hyllet med fyrverkeri og allsang på tribunen før kampen, og spillerne stod ute på matta med tårer i øynene.

  – Jeg er evig takknemlig for denne spillegruppen. Fotballen er deres, den tilhører alle dem som bar trøyen i VM, sa landslagstreneren Lionel Scaloni.

  APTOPIX Argentina Panama Soccer
  Foto: Gustavo Garello / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste