NRK Meny
Normal

Irritert Bø: – Håper det ikke blir sånn i VM

HOCHFILZEN/OSLO (NRK): Det hjalp ikke at Tarjei Bø (27) gikk sesongens beste løp. 27-åringen mener det var umulig å vinne med det startnummeret han fikk.

Tarjei Bø

SE VIDEO: Med startnummer 101 sikret Tarjei Bø tredjeplass med to fulle hus i Hochfilzen fredag. Med et tidligere startnummer mener han selv at han kunne kjempet om seieren. Se video av andre skyting her.

– Jeg ville jo helst starte først, men der var det fult opp av andre nordmenn, som valgte før meg, så da ble det sånn i dag dessverre. Jeg tror jeg kanskje tapte seieren på puljevalget.

BITHLON-WORLD-MEN

DET GODE SELSKAP: Tarjei Bø gikk inn til tredjeplass på sprinten, bare slått av Simon Schempp (midten) og Martin Fourcade.

Foto: JOE KLAMAR / Afp

Årsaken er at det ble dårligere gli utover i løpet.

– Det var et kjempeløp, et av mine beste kanskje. Det var superfart i sporet, men jeg tapte litt på glien, forteller Tarjei Bø til NRK.

De ti beste løperne i verdenscupen får alltid velge først når startnumrene skal fordeles. For å skape litt rettferdighet kan én nasjon likevel ikke ha mer enn tre løpere i hver pulje. På Norges lag valgte naturlig nok både Bjørndalen, Svendsen og lillebror Bø første startpulje fredag.

Det gikk utover Tarjei Bø som før rennet dårligere plassert i verdenscupen enn de tre (han lå på 10. plass.)

Nå vil Bø at systemet endres, om ikke annet, så i hvert fall før vikitge konkurranser.

– Det er kjipt at det skal være sånn. Vi får håpe det ikke blir sånn i VM, sier han til NRK.

Beste nordmann likevel

Til slutt var det likevel storebror Bø som ble best av de norske.

Tarjei Bø

GOD FORM: Akkurat som i Östersund viste Tarjei Bø at han er i god form på torsdagens sprint i Hochfilzen. Han gikk fort, men mener selv et sent startnummer ødela vinnersjansene.

Foto: Kerstin Joensson / Ap

For med startnummer 101 skjøt han to fulle hus. 27-åringen slo russiske Anton Sjipulin i kampen om den siste pallplassen - og ble nummer tre - bak Simon Schempp og Martin Fourcade.

Schempp vant med 18,9 sekunder på Bø, og 9, sekunder på Martin Fourcade.

Tyskeren fulgte dermed opp en ellevill tysk dag i Hochfilzen etter at det ble tredobbelt tysk blant kvinnene tidligere fredag.

– Jæ****g misfornøyd

Emil Hegle Svendsen ble nest beste nordmann. Med én bom på liggende, var han snaue 38 sekunder bak Schempp i mål. Det holdt til 10. plass.

– Jeg er jæ****g misfornøyd med at jeg ikke klarer følge Schempp i løypa her. Det er litt skuffende, for jeg hadde håpet det skulle være litt bedre nå, sier Svendsen til NRK og oppsummerer løpet:

– Stang ut

Johannes Tingnes Bø måtte også nøye seg med ni av ti treff og 14. plass, mens Ole Einar Bjørndalen fulgte to plasser bak.

– Det var stang ut for både meg og Emil. Jeg hadde kjempet i toppen med en bom mindre i dag. Nå håper vi på Tarjei, sa Thingnes Bø etter sin målgang.

Vil slå tilbake

I morgen er det jaktstart i Hochfilzen.

– Det fungerer bedre og bedre på skytinga i dag, og skyter jeg 18, 19 eller 20 treff i morgen, kan jeg være med, sier Svendsen.

Tarjei Bø hadde startnummer 101 på sprinten i Hochfilzen i ettermiddag. Reporter: Gjermund Midtbø, foto/redigering: Pernille Emilie Solås .

SE SAKEN: Se tv-reportasjen om Tarjei Bø som mener startnummeret ødela vinnersjansene.

Siste nytt

 • Tapte på overtid

  Norge tapte ishockey-kampen mot Russland i kveld 3-4. Nordmennene kjempet godt, men tapte kampen på overtid etter Vladimir Tkachyov sin scoring. Russland stilte med et redusert lag, men spilte likevel med mange gode spillere i Hamar.

  thoresen
 • Klar for USA

  Jørgen Skjelvik er klar for fotballklubben LA Galaxy, Det melder klubben selv på twitter. Skjelvik forlater dermed Rosenborg, som må finne en erstatter før neste sesong.

  Jørgen Skjelvik
  Foto: Rune Kjær Valberg / NRK
 • Bjørnsen til EM-finale på 100 meter

  Susann Bjørnsen er klar for finalen på 100 meter medley under kortbane-EM i svømming i København. Hun satte personlig rekord med 59,65 i semifinalen torsdag. Bjørnsen var langt framme etter butterfly, men falt tilbake til sjetteplass etter ryggsvømmingen.

  SUSANN
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal