Bø slapp med Twar-skrekken

Tarjei Bø fryktet han var smittet av Twar-bakterien, men testene var negative. Dermed kan Stryn-gutten endelig tatt fatt på treningen igjen.

Tarjei Bø

Tarjei Bø har fått tilbake smilet. Han føler seg tilnærmet helt frisk nå som han fikk avvist at han var smittet av twar-bakterien.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Jeg har ikke fått påvist Twar, så nå håper jeg kroppen begynner å lystre igjen, sier Tarjei Bø til NRK, som har møtt skiskytteren utenfor Olympiatoppen i Oslo.

24-åringen virker merkbart piggere, etter at store deler av sommerens trening har måttet vike for hvile og restitusjon.

Bø har ikke fått trent ordentlig i sommer, og fikk blant annet forbud mot å trene hardt. Trenerteamet fryktet han kunne være smittet med Twar - en bakterie som kan gi betennelse i hjertemuskelen, og forårsake plutselig kollaps og død.

Les også: Twar-frykt for Tarjei Bø

– Status er at jeg er tilbake i trening. I lett trening, i hvert fall. Jeg følger med på pulsklokka og prøver å gjøre alt riktig, sier Bø og smiler.

– 99,9 prosent frisk

Tarjei Bø

Tarjei Bø hadde ingen god sesong i fjor. På stafetten i Ruhpolding-VM ble det imidlertid gull.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Nå som kroppen endelig føles bedre, kan Bø begynne å se fremover igjen.

Han vil fortsette å besøke sin faste øre-nese-halsspesialist i tiden fremover, ettersom han fortsatt sliter med tette bihuler.

Forskjellen fra tidligere er at han nå vet at han ikke er alvorlig syk.

– For 99,9 prosent av Norges befolkning er jeg helt frisk, men for oss toppidrettstutøvere er man ikke helt frisk før man er helt frisk, sier Bø.

Resten av skiskytterlandslaget er i Italia på høydetrening, mens Tarjei Bø har holdt seg hjemme for å bli kvitt all sykdom.

Han har blant annet vært på OL-tur til London for å få tiden til å gå.

– Det er tungt å ligge på sofaen når de andre trener, vedgår Bø.

– Men jeg føler jeg har vært flink til å slappe av, hvis man kan si det. Mange ville nok testet kroppen tidligere, og risikert å ødelegge sesongoppkjøringen. Jeg har vært i London og kost meg, smiler 24-åringen.

Mer motivert enn før

Selv om han har tilbrunget mer tid på sofaen enn på rulleski i sommer, er Bø fortsatt optimistisk for den kommende sesongen.

– Jeg føler fortsatt jeg har bra med tid, det er vel en tre-fire måneder igjen til sesongstart, sier Bø.

Motivasjonen er det ikke noe å si på.

– Du får nesten mer motivasjon ved å ha litt trøbbel. Mens de andre begynner å bli lei av sommerens hardkjør, har jeg masse som motiverer meg utover høsten. Har du talent, så har du talent, ler stryningen.

Siste nytt

 • Finaletap for Barcelona

  Barcelona hadde sjansen til å sikre «the double» da de møtte Valencia i cupfinalen lørdag. Kevin Gameiro scoret for de hvite etter 21 minutter, før Rodrigo Moreno doblet før pause. Lionel Messi scoret etter hvilen, men Valencia vant til slutt 2-1.

  AFP_1GX4IX
  Foto: JOSE JORDAN / AFP
 • Skarstein tildelt ærespris

  Birgit Skarstein (30) mottok lørdag den prestisjetunge Egebergs Ærespris. Skarstein får prisen som følge av sine prestasjoner i både paralangrenn og pararoing. Idrettsprofilens rolle som forbilde nevnes i begrunnelsen fra komitéleder Børre Rognlien.

  Birgit Skarstein
  Foto: Geir Owe Fredheim / Norges Idrettsforbund
 • Filip Ingebrigtsen meldte avbud

  Filip Ingebrigtsen kom aldri til start på 800-meteren i et internasjonalt friidrettsstevne i belgiske Oordegem lørdag.

  – Det er helt uproblematisk og udramatisk, men vi valgte denne løsningen for å forberede optimalt fram mot Stockholm, Roma og Bislett, sier Gjert Ingebrigtsen.

  Trond Mohn Games 2019
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal