Bø: – Forbundet har virkelig sett på våre ønsker

SJUSJØEN/OSLO (NRK): Skiskytterforbundet har byttet ut nesten hele smøreteamet foran den viktige sesongen med VM på hjemmebane.

Skiskytterforbundet har byttet ut nesten hele smøreteamet foran denne viktige sesongen med VM på hjemmebane. Ole Einar Bjørndalen mener det var nødvendig.

FEM NYE SMØRERE: Skiskytterforbundet har tatt grep etter et par sesonger der smøreteamet har fått kritikk. Nå har de fått på plass fem nye smørere og utvidet teamet.

I den norske skiskytterleiren er det et helt nytt smøreregime. For å sikre suksess under VM i Holmenkollen senere i vinter, har fem nye smørere fått plass på det norske landslaget.

– Når de har byttet ut fem personer, så har forbundet tydeligvis ryddet opp. Jeg har stor tro på at dette skal bli bra, sier veteran Ole Einar Bjørndalen.

Ole EInar Bjørndalen

BEDRE GLI?: Ole Einar Bjørndalen og resten av landslaget har tro på at det skal bli en bra sesong med det nye smøreteamet på plass.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Tok grep

Tarjei Bø

FORNØYD: Tarjei Bø er glad for at forbundet har hørt på deres ønsker.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

Kritikken mot det gamle smøreteamet har til tider vært kvass. Både under fjorårets sesong og under OL i Sotsji. Ole Einar Bjørndalen og resten landslaget har ønsket seg endringer, og nå har de altså blitt hørt.

– Jeg synes forbundet virkelig sett på våre ønsker, og prioritert å få et best mulig smøreteam, sier en fornøyd Tarjei Bø.

Morten Aa Djupvik ble ny skiskyttersjef i mars, og tok grep.

– Vi har i hvert fall gjort justeringer etter hvordan fjoråret utartet. Vi har forsterket smøreteamet, og det er det aller viktigste.

Endringer

Tom Idar Haugen

SMØRESJEF: Tom Idar Haugen

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Smøreteamet har blitt utvidet til sju mann, og Tom Idar Haugen har igjen fått hovedansvaret. Han forteller at de har endret flere ting.

– Jeg kan ikke uttale meg så mye om det som har blitt gjort før, men det systemet som vi i det nye teamet begynner med er at vi kjører tospann. At vi hele tiden har en sparringspartner på de viktigste tingene vi driver med for å få et ski til å gli, sier smøresjefen.

 • Se verdenscupåpning fra Sjusjøen direkte fra 11.15 på NRK1 lørdag.

Siste nytt

 • Dobbelbogeyar øydela for Hovland

  Viktor Hovland låg an til ein plass heilt i toppen i US Open etter 15 hol på nest siste runde. Men med bogey på hol 16 og dobbelbogeyar på både hol 17 og 18 fall han nedover resultatlista.

  Med 5 slag over par på runden og 7 over par totalt var han nummer 13 etter å ha spela ferdig. Då var framleis fleire av dei beste ute på sin runde.

  Viktor Hovland
  Foto: John Minchillo / AP
 • Odd tilbake på tredjeplass

  Odd slo Stabæk 2-0 og tok tredjeplassen på tabellen tilbake, med like mange poeng som Molde.

  Begge måla kom etter samarbeid mellom Elbasan Rashani og Espen Ruud. Rashani scora etter 27 minutt, Ruud etter 77.

   Stabæk – Odd
  Foto: Vidar Ruud / NTB
 • Ødegaard startar for Real

  Martin Ødegaard får sin første start for Real Madrid i kveld, når laget møter Real Sociedad borte.

  Det er arenaen som var hans heimebane i førre sesong, då han var utlånt til nettopp Sociedad.

  Kampen startar kolkka 21.00.

  Martin Ødegaard
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal