NRK Meny
Normal

Bø: – Forbundet har virkelig sett på våre ønsker

SJUSJØEN/OSLO (NRK): Skiskytterforbundet har byttet ut nesten hele smøreteamet foran den viktige sesongen med VM på hjemmebane.

Skiskytterforbundet har byttet ut nesten hele smøreteamet foran denne viktige sesongen med VM på hjemmebane. Ole Einar Bjørndalen mener det var nødvendig.

FEM NYE SMØRERE: Skiskytterforbundet har tatt grep etter et par sesonger der smøreteamet har fått kritikk. Nå har de fått på plass fem nye smørere og utvidet teamet.

I den norske skiskytterleiren er det et helt nytt smøreregime. For å sikre suksess under VM i Holmenkollen senere i vinter, har fem nye smørere fått plass på det norske landslaget.

– Når de har byttet ut fem personer, så har forbundet tydeligvis ryddet opp. Jeg har stor tro på at dette skal bli bra, sier veteran Ole Einar Bjørndalen.

Ole EInar Bjørndalen

BEDRE GLI?: Ole Einar Bjørndalen og resten av landslaget har tro på at det skal bli en bra sesong med det nye smøreteamet på plass.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Tok grep

Tarjei Bø

FORNØYD: Tarjei Bø er glad for at forbundet har hørt på deres ønsker.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

Kritikken mot det gamle smøreteamet har til tider vært kvass. Både under fjorårets sesong og under OL i Sotsji. Ole Einar Bjørndalen og resten landslaget har ønsket seg endringer, og nå har de altså blitt hørt.

– Jeg synes forbundet virkelig sett på våre ønsker, og prioritert å få et best mulig smøreteam, sier en fornøyd Tarjei Bø.

Morten Aa Djupvik ble ny skiskyttersjef i mars, og tok grep.

– Vi har i hvert fall gjort justeringer etter hvordan fjoråret utartet. Vi har forsterket smøreteamet, og det er det aller viktigste.

Endringer

Tom Idar Haugen

SMØRESJEF: Tom Idar Haugen

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Smøreteamet har blitt utvidet til sju mann, og Tom Idar Haugen har igjen fått hovedansvaret. Han forteller at de har endret flere ting.

– Jeg kan ikke uttale meg så mye om det som har blitt gjort før, men det systemet som vi i det nye teamet begynner med er at vi kjører tospann. At vi hele tiden har en sparringspartner på de viktigste tingene vi driver med for å få et ski til å gli, sier smøresjefen.

  • Se verdenscupåpning fra Sjusjøen direkte fra 11.15 på NRK1 lørdag.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel