NRK Meny
Normal

– Folk hadde fått sjokk om de så treningsdagboken min

KONTIOLAHTI/OSLO (NRK.no): Johannes Thingnes Bø (20) røper hemmeligheten bak årets suksessesong: Han har trent minst av alle.

Germany Biathlon World Cup

Johannes Thingnes bø har fått sitt store gjennombrudd denne sesongen. Men 20-åringen røper at han har trent minst av alle på laget denne sesongen.

Foto: Matthias Schrader / Ap

 • Johannes Thingnes Bø

  Fredag vant Johannes Thingnes Bø (20) sprinten i Kontiolahti.

  Foto: Heikki Saukkomaa / NTB scanpix

– Treningen i sommer gikk veldig trått etter at jeg var skadet. Jeg kom aldri skikkelig i gang, og jeg tror mange hadde fått sjokk hvis de hadde sett treningsdagboken min fra i sommer, sier Johannes Thingnes Bø til NRK.no.

Torsdag kunne 20-åringen notere ned sin tredje verdenscupseier i dagboka etter at han gikk til topps på sprinten i finske Kontiolahti. Lørdag kopierte han bragden og vant på nytt.

Kvalitet fremfor kvantitet

Skiskytterkometen mener selv at den «dårlige» sommeren er noe av årsaken til at han i år har vært blant verdens beste skiskyttere.

– Jeg trente like mange timer på tre måneder som det en på laget vårt gjorde på én måned, sier han.

Thingnes Bø forteller at han har trent minst av alle på laget, og at han har vært opptatt av kvalitet fremfor kvantitet i treningsarbeidet.

– Det er ikke bare timene som avgjør hvor fort du går på ski, men hva du gjør på trening, sier han.

«My place»

Til tross for sin unge alder, viste Thingnes Bø rutinen til en 40-åring da han vant sprinten fredag. Han lå klistret i ryggen på Martin Fourcade gjennom store deler av løpet, selv uten å dra én meter. Det irriterte franskmannen.

– Han var på bakskiene mine i hele dag og holdt farten min. Han må takke meg for seieren, for han fikk en stor fordel av å ligge i ryggen min, sa Martin Fourcade til NRK.no fredag.

Men Thingnes Bø bør trolig også rette en takk til de har utarbeidet løypeprofilen i Kontiolahti. I 2012 tok nemlig stryningen tre gull i junior-VM på akkurat samme sted.

– This is my place, gliser han.

Og det passer derfor veldig bra at VM i skiskyting arrangeres i – nettopp – Kontiolahti i 2015.

– Nå har jeg vunnet mange løp her. Denne stadion passer meg bra, så det lover veldig bra for neste år, sier han.

Johannes Thingnes Bø tok serieren på sprinten i Finland

Siste nytt

 • Northug stiller til start på Gålå

  Fredag sesongdebuterer Petter Northug under norgescupen på Gålå. Han stiller til start i to løp. – Petter går 15 km fristil fredag og etter planen den klassiske sprinten lørdag, sier trener Stig Rune Kveen til NRK.

  NM- ski del 2. Lagsprint
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Nedturen fortsetter for Everton

  Everton sliter både i mesterligaen og i europaligaen. Torsdag gikk laget på et stygt 1-5-tap hjemme for italienske Atalanta. Det var Evertons fjerde tap. Laget har sanket bare ett poeng i turneringen. Det kom i 2-2-kampen mot Apollon Limassol.

  Britain Soccer Europa League
  Foto: Peter Byrne / AP
 • Finaleplassen røk for Ulsrud

  Torsdagens semifinale endte med norsk 3-8-tap for Sverige for Thomas Ulsrud og hans curlingmannskap i EM. Tidligere på dagen hadde Ulsrud & co. sikret seg en plass i OL ved å bli blant de fire beste. Nå blir det spill om bronsen mot Sveits fredag.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup langrenn: Klassisk sprint
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup langrenn: Klassisk sprint, kvinner og menn
V-cup langrenn: Klassisk sprint
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Langrenn
V-cup kombinert: 5 km langrenn
V-cup kombinert: 5 km langrenn