NRK Meny
Normal

Bø: – Bjørgen skal være glad Elise valgte fotball

KONTIOLAHTI (NRK): 11 år gammel møtte Tarjei Bø en han hadde problemer med å slå i langrenn - fotballandslagets Elise Thorsnes. Slikt kan ikke forbigå i stillhet.

tarjei og elise

BEDRE: Tarjei Bø har kommet et stykke på vei siden han ble slått av fotballspilleren Elise Thorsnes. I VM har han sikret seg tre bronser så langt.

Elise Thorsnes

Elise Thorsnes var glad i gå på ski da hun var liten. Her er hun avbildet på Langeland i Førde da hun var 11 år.

– Delt seier med jenter 11 år. Det er vel greit? spør en humoristisk og småflau Tarjei Bø.

– Jeg husker aldri renn der jeg ble sist. Dette er en dårlig oppladning til resten av VM, gliser han i kjent stil.

NRK har akkurat vist den triple bronsevinneren resultatlista fra et langrenn i Stryn i 2000. Lista viser unge Tarjei Bø som ble sist i 11-årsklassen med tiden 6.29 på 2 km. Best i jenteklassen, på samme tid, var den i dag ikke ukjente Elise Thorsnes - systrending og angriper hos Avaldsnes og landslaget.

– Vi er da like gode. Og det ingen vet er at jeg var like god i fotball som henne. Vi ble enige om å velge hver vår idrett, slik at vi ikke skulle komme i flere dueller, sier Bø og ler høyt.

– Vi valgte riktig begge to. Hun er en av Norges beste spisser, mens jeg vel er en av de beste skiskytterne.

Artikkelen fortsetter under bildet

tarjei

Her er resultatlisten fra rennet.

Foto: Svein Rune Kjollesdal

– Trenger ikke være barnestjerne

Tarjei Bø

Bø var selv en habil fotballspiller da han vokste opp, men skigåingen var alltid det viktigste. Her er han 12-13 år gammel.

Elise Thorsnes

Bø og Thorsnes spøker med at de valgte hver sin idrett så de slapp flere dueller.

Elise Thorsnes smiler når hun ser resultatlistene fra 2000.

– Jeg har alltid gode minner fra å stå øverst på pallen. Jeg savner den tida da det var mange skirenn og det bare var opp til meg selv, sier hun til NRK.

– Men Tarjei har kommet seg litt. Hans prestasjoner viser at man ikke behøver å være barnestjerne for å bli en av verdens beste skiskyttere.

Bø tror Thornes kunne vært i langrennstoppen om hun hadde satset.

– Marit og Therese bør være ganske «happy» med at Elise valgte fotball. Vi vet jo hvem som ville blitt dronning av Falun da - Elise Thorsnes, sier han og ler.

– Mer opptatt av sjekking

Tarjei Bøs var et helt minutt bak vinneren i gutteklassen. Men han har flere unnskyldninger på lager.

– Vinneren var to meter høy, mens jeg ikke hadde begynt den berømte utviklingsprosessen. Dessuten var jeg mer opptatt av å sjekke opp Elise enn av å slå henne, sier han og gliser.

Men den siste unnskyldningen må han lenger ut på landet med, skal vi tro Thorsnes.

– Hehe. Jeg husker at han var så beskjeden. Faktisk tror jeg ikke han så på meg engang. Vi utvekslet nok ikke så mange ord, forteller hun.

Siste nytt

 • Moyes tok sitt første poeng

  I sitt andre forsøk etter at han ble ansatt som manager, maktet David Moyes å lede West Ham til poeng. Fredag spilte laget 1-1 hjemme mot Leicester. Marc Albrighton og Cheikhou Kouyaté sto for scoringene.

  Moyes
  Foto: Ian Kington / AFP
 • Turvoll Fossli reiser hjem

  Sondre Turvoll Fossli reiser hjem fra Ruka etter å ha kommet på sjetteplass under fredagens langrennssprint, skriver NTB. Fossli endte på sjetteplass i finaleheatet, men reiser nå hjem for å forberede seg til verdenscupen på Lillehammer.

  Verdenscup ski nordiske grener
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sveits vant mot Norge

  Sveits vant bronse i curling-EM etter å ha slått Norge 6-5 i fredagens kamp. I finalen i morgen møtes Sverige og Skottland.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal