Bø: – Hadde skjønt om franskmennene ikke startet

BEITOSTØLEN (NRK): Tarjei Bø hadde forstått om franskmennene ikke hadde gått lørdagens renn på Beitostølen etter Paris-terroren. For Maurice Manificat var det aldri noe alternativ å ikke stille til start.

Bø

MEDLIDENHET: Tarjei Bø beskriver Paris-terroren som en katastrofe. hadde Her er han med konkurrenten, Martin Fourcade (bak), før start i lørdagens renn.

Foto: Anders Skjerdingstad

Etter fredagens renn på Beitostølen gikk skiskytteren, Tarjei Bø, inn til en syvendeplass. Ett minutt og 31 sekunder bak Martin Johnsrud Sundby som vant.

Men etter målgang påpekte Bø at det resultater ikke er like viktige på en dag som var sterkt påvirket av terrorangrepene i Paris.

– En katastrofe

– Jeg ble veldig overrasket. Jeg fikk med meg noe av det før jeg la meg i går, men fikk ikke med meg omfanget av det. Da jeg våknet skjønte jeg at det var en skikkelig katastrofe. Det viser at det ikke er så viktig det vi driver med her, sier Bø.

Han hadde Martin Fourcade jagende bak seg underveis i lørdagens renn. Men han hadde forstått om skiskytterkonkurrenten hadde stått av dagens renn.

– Jeg hadde skjønt hvis de ikke kom til start. Dette er noe som påvirker de franske og de har sikkert snakked med de dem har hjemme. Men det kan være bra å gå skirenn for å få noe annet å tenke på.

Bestemt på å starte

En annen franskmann, langrennsløperen Maurice Manificat, innrømmer at nattens hendelser påvirket forberedelsene til dagens renn. Han var fast bestemt på å starte.

– Jeg satt foran PC og fulgte det live fram til to på natta.

– Vurderte du å ikke starte i dag?

– Nei, vi må fortsette å leve. Alle i frankriket gjør det de kan og vi er bare mennesker og idrettsutøvere som må fortsette å leve ved å fullføre dette rennet.

Northug: – En tøff dag

Også Petter Northug hadde franskmennene i tankene etter lørdagens renn.

– Det har sikkert vært en tøff gårdag, natt og en sjokkbeskjed å våkne opp til i dag. Det er selvfølgelig kjedelig og det sikkert tøft for dem å stå på start i dag, sier Northug.

– Hadde du startet om du hadde vært i samme situasjon?

– Det er vanskelig å si noe om. Det er nok veldig forskjellg fra person til person om hvordan man takler en slik situasjon.

Siste nytt

 • EM-kvalik på Valencias hjemmebane

  Norges EM-kvalfiseringskamp i fotball mot Spania i mars skal spilles på Valencias hjemmebane Mestalla. Det har Norges Fotballforbund fått bekreftet av det spanske fotballforbundet. Spania rullerer på hvilken by landslaget spiller sine hjemmekamper i.

  Nasjonsliga Kypros mot Norge. (0-2).
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Mørland blir styremedlem i NFF

  Fotballandslagets mangeårige medierådgiver Jon Mørland er innstilt som styremedlem i Norges Fotballforbund i perioden 2019-2021. Mørland erstatter Hans Olav Karde som styremedlem.

  Jon Mørland
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Lazio-stopp i mesterligajakten

  Lazio innledet Serie A-sesongen sterkt, men de siste ukene har formen stupt. Klubben har bare tatt syv av 21 mulige poeng på sine sju siste kamper.

  I dag ble det 0-1-tap borte mot Atalanta, etter scoring fra Duvan Zapata allerede i åpningsminuttet.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Paolo Magni / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live: V-cup alpint utfor kvinner
V-cup alpint: Utfor kvinner
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag