NRK Meny
Normal

Bø: – Hadde skjønt om franskmennene ikke startet

BEITOSTØLEN (NRK): Tarjei Bø hadde forstått om franskmennene ikke hadde gått lørdagens renn på Beitostølen etter Paris-terroren. For Maurice Manificat var det aldri noe alternativ å ikke stille til start.

Bø

MEDLIDENHET: Tarjei Bø beskriver Paris-terroren som en katastrofe. hadde Her er han med konkurrenten, Martin Fourcade (bak), før start i lørdagens renn.

Foto: Anders Skjerdingstad

Etter fredagens renn på Beitostølen gikk skiskytteren, Tarjei Bø, inn til en syvendeplass. Ett minutt og 31 sekunder bak Martin Johnsrud Sundby som vant.

Men etter målgang påpekte Bø at det resultater ikke er like viktige på en dag som var sterkt påvirket av terrorangrepene i Paris.

– En katastrofe

– Jeg ble veldig overrasket. Jeg fikk med meg noe av det før jeg la meg i går, men fikk ikke med meg omfanget av det. Da jeg våknet skjønte jeg at det var en skikkelig katastrofe. Det viser at det ikke er så viktig det vi driver med her, sier Bø.

Han hadde Martin Fourcade jagende bak seg underveis i lørdagens renn. Men han hadde forstått om skiskytterkonkurrenten hadde stått av dagens renn.

– Jeg hadde skjønt hvis de ikke kom til start. Dette er noe som påvirker de franske og de har sikkert snakked med de dem har hjemme. Men det kan være bra å gå skirenn for å få noe annet å tenke på.

Bestemt på å starte

En annen franskmann, langrennsløperen Maurice Manificat, innrømmer at nattens hendelser påvirket forberedelsene til dagens renn. Han var fast bestemt på å starte.

– Jeg satt foran PC og fulgte det live fram til to på natta.

– Vurderte du å ikke starte i dag?

– Nei, vi må fortsette å leve. Alle i frankriket gjør det de kan og vi er bare mennesker og idrettsutøvere som må fortsette å leve ved å fullføre dette rennet.

Northug: – En tøff dag

Også Petter Northug hadde franskmennene i tankene etter lørdagens renn.

– Det har sikkert vært en tøff gårdag, natt og en sjokkbeskjed å våkne opp til i dag. Det er selvfølgelig kjedelig og det sikkert tøft for dem å stå på start i dag, sier Northug.

– Hadde du startet om du hadde vært i samme situasjon?

– Det er vanskelig å si noe om. Det er nok veldig forskjellg fra person til person om hvordan man takler en slik situasjon.

Siste nytt

 • VM-sølvvinner må ta pause

  Milans kroatiske landslagsforsvarer Ivan Strinic har fått konstatert et hjerteproblem og tar pause fra fotballen på ubestemt tid. Det opplyste den italienske fotballklubben lørdag kveld. Hjerteproblemet ble oppdaget i en rutineundersøkelse.

  strinic
  Foto: Rebecca Blackwell / AP
 • Iden med verdenscupseier

  Gustav Iden vant lørdagens verdenscupstevne i triatlon i Lausanne foran den britiske stjernen Johnny Brownlee. Kristian Blummenfelt ble nummer tre. Det ble konkurrert i olympisk distanse, 1,5 km svømming, 40 km sykling og 10 km løping.

  Pressekonferanse med triatlonforbundet
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Alonso sendte Chelsea til himmels

  Marcos Alonso reddet 3-2-seier for Chelsea mot Arsenal etter at Unai Emerys hadde hentet opp blåtrøyenes 2-0-ledelse. Lørdagens London-derby var det første i Premier League etter at Maurizio Sarri og Unai Emery tok over som managere i klubbene.

  FBL-ENG-PR-CHELSEA-ARSENAL
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld