Hopp til innhold

Bø yppet seg mot spesialistene: – Hjelper alltid å få passet påskrevet

HOLMENKOLLEN (NRK): Skiskytteren Tarjei Bø åpnet sterkt, men holdt ikke helt inn i duellen mot langrennslandslaget. Han må tåle humoristiske stikk, men får også ros av Emil Iversen.

Emil Iversen og Tarjei Bø, testrenn i Holmenkollen

DUELL: Tarjei Bø (t.h.) utfordret Emil Iversen og langrennslandslaget i testløp på rulleski.

Foto: Cicilie S. Andersen / NRK

– Jeg tror jeg blir knust, men jeg håper jeg slår noen. Jeg stiller opp for å se hvor langt jeg er bak, sa Tarjei Bø før start i Holmenkollen, der han fredag formiddag skulle prøve seg mot elitelandslaget og rekruttlandslaget i langrenn i et 18 km langt testrenn på rulleski.

– Han er en joker, du vet ikke helt, det er sånn med Bø-brødrene, men de kan gå styggfort, så jeg føler meg ikke trygg på at jeg slår ham, sa Emil Iversen, som kjenner Bø godt fra innspillingen av TV2-programmet «Landskampen».

Det skulle vise seg at begge kjempet i teten tidlig i løpet. Iversen holdt best stand og ble nummer to, 22 sekunder bak Hans Christer Holund som avsluttet knallsterkt.

Bø tapte både plasseringer og sekunder mot slutten og ble til slutt nummer seks, 56 sekunder bak Holund og 34 sekunder bak Iversen. Skiskytteren holdt imidlertid sterke navn som Sjur Røthe og Didrik Tønseth bak seg.

– Er en «killer»

– Han åpnet vel litt for tøft og trodde han skulle ta hjem hele greia. Dessverre ble det litt som på «Landskampen», det stokker seg fullstendig utover, sier Emil Iversen humoristisk etterpå.

Emil Iversen og Tarjei Bø

IMPONERTE: Tarjei Bø får skryt av Emil Iversen, selv om han havnet utenfor seierspallen.

Foto: Cicilie S. Andersen / NRK

Så innrømmer han at han egentlig er ganske imponert.

– Vi måtte gå testløp fordi vi er på samling, men han meldte seg på frivillig. Da er han en «killer» som tør å ta i og tør å bli slått. Han synes vel det er artig å konkurrere mot noen av de beste, konstaterer Iversen.

Det kan Bø bekrefte.

– Det er jo verdens beste skiløpere, så det er helt greit og nydelig trening for vinteren. Jeg håper jeg slo noen på elitelaget, det var det som var målet, sier han, før han har fått sett resultatlista.

– Aldri redd for ei utfordring

– Følte du at du yppet deg?

– Ja, det følte jeg absolutt. Jeg lå jo og kjempet mellom fem og tjue sekunder bak teten. Jeg tror det skal være raskt nok for å hevde seg i skiskyting, sier Bø, som samtidig erkjenner at det ble tungt mot slutten.

– Det er litt uvant å gå så lenge sammenhengende, bekrefter han.

Tarjei Bø er uansett meget godt fornøyd med utbyttet av testrennet.

– Jeg er aldri redd for ei utfordring. Jeg er ikke med for å hevde meg i langrenn, men for å få ei mental utfordring før sesongens etter i gang. Å få passet påskrevet hjelper alltid på fokuset framover mot sesongen, understreker han.

Hans Christer Holund

BEST I TEST: Den regjerende verdensmesteren på femmil, Hans Christer Holund, vant testløpet i Holmenkollen.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Tok det seriøst

Emil Iversen bekrefter også at Bø ikke fikk noe gratis, verken av eliteløperne eller sultne rekrutter.

– Jeg prøvde å forberede meg godt og ta det litt seriøst, for det nærmer seg Beitostølen, dessverre. Det går ikke an å gå rundt og bare tenke at du skal ta dem til vinteren. Nå må jeg begynne å skru på, og da er det artig å kjenne at det fungerer såpass bra, sier Iversen til NRK.

Fornøyd med dagen er også den suverene testvinneren.

– Det er et lite sjokk hver gang når man skal tråkke til. Det er første ordentlige test, dette her, før sesongen. Det er tungt føre og tung løype, så jeg tror jeg gjorde det smart ved å holde igjen litt på førsterunden, og så hadde jeg litt å trykke med på slutten, sier Hans Christer Holund.

Sportsnyheter

Messi passerte ellevill Maradona-statistikk: – Det er fotballens trollmann

Jubileum, scoring og passering av legende var noen av nøkkelordene i det som ble en festaften for Lionel Messi. Argentina er klare for VM-kvartfinale etter 2-1-seier over Australia.

Siste nytt

 • Hovland briljerer – i soleklar ledelse

  Viktor Hovland imponerte stort på tredje dag av Hero World Challenge i Bahamas.

  Hovland ledet turneringen før lørdagens spill og fulgte opp på mesterlig vis med flere elleville runder og hele ti birdier.

  – Jeg har aldri sett ham bedre. I dag har alt gått, sa Discovery-kommentator Henrik Bjørnstad.

  – Det er så rått det han viser nå. Det er nesten så jeg drømmer, fortsatte Discovery-kommentator Per Haugsrud.

  Med ti birdier og to bogey gikk Hovland en runde på åtte slag under par. Nordmannen ligger 13 slag under par, etterfulgt av amerikanske Scottie Scheffler med tre slag bak.

  Hovland går med det inn i turneringens siste dag med en komfortabel ledelse og kan gjenta fjorårets seier i turneringen.

  Hero World Challenge arrangeres av golflegenden Tiger Woods, med 20 deltakere.

  Hovland
  Foto: MIKE EHRMANN / AFP
 • Pelé fra sykesenga: – Tusen takk for alt

  Fotballegenden Pelé har i lengre tid slitt med kreftsykdom og ligger nå på pallitativ avdeling og får lindrende behandling på sykehus i Sao Paolo.

  I et innlegg på Instagram lørdag kveld kommer han med en oppdatering.

  «Mine venner, jeg vil holde alle rolige og positive. Jeg er sterk, med mye håp og følger behandlingen min som vanlig. Jeg vil takke hele lege- og sykepleieteamet for all omsorg jeg har fått,» skriver han i innlegget.

  Han skriver videre at han har stor tro på Gud og at alle kjærlige budskap han har mottatt holder han full av energi, og ikke minst å se Brasil i verdensmesterskapet.

  – Tusen takk for alt, avslutter han.

  Pele VM
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Mowinckel topp ti da Goggia tok andre seier på to dager

  Ingen klarte å hamle opp med Sofia Goggia i kvinnenes utforrenn i Lake Louise. Italieneren tok sin andre utforseier på to dager.

  For de tre norske ble det ikke topplasseringer, men Ragnhild Mowinckel klarte å snike seg innenfor topp ti, 1,17 sekunder bak Goggia. Niendeplassen er det beste hun har gjort i utfor i Lake Louise i løpet av karrieren.

  Kajsa Vickhoff Lie, som fredag gjorde comeback etter et nesten to år langt skadeavbrekk, fikk det heller ikke helt til å stemme og endte på 30.-plass.

  Den ferskeste av de tre, Inni Wembstad, har ikke lang fartstid i verdenscupen, men leverte et og et halvt sekund bedring fra rennet på fredag. Wembstad endte til slutt på 39.-plass.

  Alpine Skiing: Lake Louise Audi FIS Ski World Cup - Downhill - Women
  Foto: Sergei Belski / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste