Bø yppet seg mot spesialistene: – Hjelper alltid å få passet påskrevet

HOLMENKOLLEN (NRK): Skiskytteren Tarjei Bø åpnet sterkt, men holdt ikke helt inn i duellen mot langrennslandslaget. Han må tåle humoristiske stikk, men får også ros av Emil Iversen.

Emil Iversen og Tarjei Bø, testrenn i Holmenkollen

DUELL: Tarjei Bø (t.h.) utfordret Emil Iversen og langrennslandslaget i testløp på rulleski.

Foto: Cicilie S. Andersen / NRK

– Jeg tror jeg blir knust, men jeg håper jeg slår noen. Jeg stiller opp for å se hvor langt jeg er bak, sa Tarjei Bø før start i Holmenkollen, der han fredag formiddag skulle prøve seg mot elitelandslaget og rekruttlandslaget i langrenn i et 18 km langt testrenn på rulleski.

– Han er en joker, du vet ikke helt, det er sånn med Bø-brødrene, men de kan gå styggfort, så jeg føler meg ikke trygg på at jeg slår ham, sa Emil Iversen, som kjenner Bø godt fra innspillingen av TV2-programmet «Landskampen».

Det skulle vise seg at begge kjempet i teten tidlig i løpet. Iversen holdt best stand og ble nummer to, 22 sekunder bak Hans Christer Holund som avsluttet knallsterkt.

Bø tapte både plasseringer og sekunder mot slutten og ble til slutt nummer seks, 56 sekunder bak Holund og 34 sekunder bak Iversen. Skiskytteren holdt imidlertid sterke navn som Sjur Røthe og Didrik Tønseth bak seg.

– Er en «killer»

– Han åpnet vel litt for tøft og trodde han skulle ta hjem hele greia. Dessverre ble det litt som på «Landskampen», det stokker seg fullstendig utover, sier Emil Iversen humoristisk etterpå.

Emil Iversen og Tarjei Bø

IMPONERTE: Tarjei Bø får skryt av Emil Iversen, selv om han havnet utenfor seierspallen.

Foto: Cicilie S. Andersen / NRK

Så innrømmer han at han egentlig er ganske imponert.

– Vi måtte gå testløp fordi vi er på samling, men han meldte seg på frivillig. Da er han en «killer» som tør å ta i og tør å bli slått. Han synes vel det er artig å konkurrere mot noen av de beste, konstaterer Iversen.

Det kan Bø bekrefte.

– Det er jo verdens beste skiløpere, så det er helt greit og nydelig trening for vinteren. Jeg håper jeg slo noen på elitelaget, det var det som var målet, sier han, før han har fått sett resultatlista.

– Aldri redd for ei utfordring

– Følte du at du yppet deg?

– Ja, det følte jeg absolutt. Jeg lå jo og kjempet mellom fem og tjue sekunder bak teten. Jeg tror det skal være raskt nok for å hevde seg i skiskyting, sier Bø, som samtidig erkjenner at det ble tungt mot slutten.

– Det er litt uvant å gå så lenge sammenhengende, bekrefter han.

Tarjei Bø er uansett meget godt fornøyd med utbyttet av testrennet.

– Jeg er aldri redd for ei utfordring. Jeg er ikke med for å hevde meg i langrenn, men for å få ei mental utfordring før sesongens etter i gang. Å få passet påskrevet hjelper alltid på fokuset framover mot sesongen, understreker han.

Hans Christer Holund

BEST I TEST: Den regjerende verdensmesteren på femmil, Hans Christer Holund, vant testløpet i Holmenkollen.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Tok det seriøst

Emil Iversen bekrefter også at Bø ikke fikk noe gratis, verken av eliteløperne eller sultne rekrutter.

– Jeg prøvde å forberede meg godt og ta det litt seriøst, for det nærmer seg Beitostølen, dessverre. Det går ikke an å gå rundt og bare tenke at du skal ta dem til vinteren. Nå må jeg begynne å skru på, og da er det artig å kjenne at det fungerer såpass bra, sier Iversen til NRK.

Fornøyd med dagen er også den suverene testvinneren.

– Det er et lite sjokk hver gang når man skal tråkke til. Det er første ordentlige test, dette her, før sesongen. Det er tungt føre og tung løype, så jeg tror jeg gjorde det smart ved å holde igjen litt på førsterunden, og så hadde jeg litt å trykke med på slutten, sier Hans Christer Holund.

Sportsnyheter

Dramatisk da glassplate falt på banen: – Det er en skandale

Bare flaks hindret personskade da en glassplate falt ned på banen like før håndballkampen mellom Sverige og Ungarn.

Stöckl tok ansvar etter norsk kaosåpning: – Det ble for mye for meg

Daniel-André Tande ble sendt i ambulanse etter et stygt fall. Det preget landslagssjefen såpass at han gjorde en tabbe som kostet Johann André Forfang finaleomgangen.

Siste nytt

 • Magnus Carlsen til finale

  Magnus Carlsen spilte 2-2 i den siste semifinaleduellen mot russiske Jan Nepomnjasjtsjij. Dermed er nordmannen klar for finale i Champion Chess Tour. Carlsen ledet foran lørdagens møte. I finalen møter han amerikanske Wesley So.

  Magnus Carlsen
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge
 • Leeds med kruttsterk borteseier

  Nyopprykkede Leeds tok en sterk borteseier med 1-0 over Everton lørdag. Brasilianeren Raphinha avgjorde med et langskudd etter en sjansefest av de sjeldne. Leeds er etter lørdagens seier oppe på 11.-plass.

  Leeds United's Raphinha
  Foto: Jon Super / AP
 • AaFK rykker ned etter nytt tap

  Aalesund rykker ned fra Eliteserien etter årets sesong. Det siste håpet for tangotrøyene ble slukket med 1-3-tap borte mot Brann. Daouda Bamba scoret alle målene for vertene.

  Aalesund står med kun 11 poeng etter 26 runder i årets eliteseriesesong.

  Daouda Bamba
  Foto: Marit Hommedal / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal