Thingnes Bø: – Jeg håper han aldri kommer tilbake

RUHPOLDING/OSLO (NRK): Johannes Thingnes Bø (21) har mistet all respekt for skiskytterkamerat Alexander Loginov (22). IBU bekrefter at løperen har frasagt seg retten til B-prøven.

Thingnes Bø

SAMMEN PÅ PALLEN: Her jubler Johannes Thingnes Bø for sin fjerde verdenscupseier, i Kontiolahti 15. mars i fjor. Ved siden av står nå dopingtatte Alexander Loginov (t.v.) og amerikaneren Lowell Bailey.

Foto: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva / NTB scanpix

Johannes Thingnes Bø

OPPGITT: Johannes Thingnes Bø håper Alexander Loginov aldri kommer tilbake i skiskyttersporten.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Det var et sjokk og en skuffelse da han ble tatt. Jeg mistet all respekt for ham, og jeg synes det er flaut at han tyr til doping. Jeg håper han aldri kommer tilbake, sier Bø til NRK.

De jevngamle konkurrentene har kjempet side om side fra junioralderen av. Forrige sesong sto begge på pallen i Kontiolahti.

Men bare noen måneder tidligere avga Loginov en mistenkelig dopingprøve, og nye testmetoder har ført til at han nå er blitt dopingavslørt.

– Jeg trodde jo han var et stort talent. Jeg trodde han hadde det som skulle til for å bli verdens beste skiskytter, sier Bø oppgitt.

Tar ikke B-prøver

Anders Besseberg

SKEPTISK: President Anders Besseberg i IBU mener det er en ukultur blant østeuropeiske løpere.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Loginov ble sammen med ukraineren Sergei Sednev dopingavslørt, da Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) retestet mistenksomme prøver.

Onsdag bekrefter president Anders Besseberg at begge løperne har avslått muligheten til å dobbeltsjekke resultatet.

– Løperne har mulighet til å si at de ikke ønsker åpning av B-prøven. I dette tilfellet leverte de skriftlig at de ikke ønsker å gjøre det, og at de godtar resultatet av A-prøven, forklarer Besseberg overfor NRK.

– Ingen ukultur

NRK snakket med både russerne og ukrainerne om avsløringene etter onsdagens trening.

– Jeg er alltid i mot doping og kjemper alltid mot at sånne ting skal dukke opp i vårt lag, men hva kan jeg gjøre når det likevel skjer? sier russernes herretrener Alexander Kasperovitsj oppgitt.

Hverken han eller den ukrainske treneren Nadia Bilova mener det eksisterer en ukultur i Øst-Europa, som IBU-presidenten hevder.

– Man må finne ut hva som virkelig skjedde og snakke med den utøveren personlig. Jeg mener det er den eneste måten å gjøre det på, sier Bilova.

Innfører strengere straff

Ole Einar Bjørndalen

VIL HA STRENGERE STRAFF: Utøverrepresentant i IBU, Ole Einar Bjørndalen, ønsker at både løpere og bakmenn skal straffes hardere for dopingmisbruk.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

IBU har fra 1. januar forandret dopingreglementet, slik at dopingtatte utøvere nå kan bli utestengt i fire år. De har også varslet at det kan bli aktuelt å bøtelegge det russiske forbundet. Ole Einar Bjørndalen, som er utøverrepresentant i IBU, tror lengre utestengelse er veien å gå.

– Økonomisk straff tror jeg bare blåser av dem, siden det er enkelt å finne midler og ressurser til å betale bøtene. Å få doperne bort fra arenaen er det viktigste, samtidig som bakmennene også blir hardt straffet, sier Bjørndalen.

Siste nytt

 • Medier: Kan være ferdig i Molde

  Eurosport og Romsdals Budstikke melder at Vegard Forren kan være ferdig som Molde-spiller, halvannet år før kontrakten går ut. Eurosport skriver at Molde vurderer å avbryte Forrens kontrakt grunnet «disiplinære årsaker av utenomsportslig karakter». Molde-ledelsen ønsker ikke å kommentere saken overfor lokalavisen, og heller ikke Forrens advokat Odd Arne Nilsen ønsker å gi en kommentar til Eurosport.

  Forren
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Johaug stiller på Bislett

  Therese Johaug står på startstreken under Bislett Games, som har fått navnet «Impossible Games», 11. juni. Tirsdag møter Johaug pressen sammen med Amalie Iuel og Ingebrigtsen-brødrene.

  Hverken stevnesjef Steinar Hoen eller Johaug-manager Jørn Ernst ønsker å kommentere Johaug-deltakelsen før tirsdagens pressekonferanse, men etter det NRK kjenner til så skal langrennsstjernen løpe 10.000 meter alene under stevnet. Hun vil få hjelp av lys som fartsmålere for å nå en planlagt tid.

  Johaug
  Foto: Berit Roald / NTB scan
 • Stabæk henter Soton-talent

  Kornelius Normann Hansen (19) har vært en del av Southampton-akademiet de tre siste årene, men nå vender han hjem til Norge og Stabæk, melder klubben på sine nettsider. 19-åringen har signert en avtale ut 2022-sesongen.

  Kornelius Normann Hansen
  Foto: Fredrik Hagen

Sendeplan

Kl. Program Kanal