NRK Meny
Normal

Thingnes Bø: – Jeg håper han aldri kommer tilbake

RUHPOLDING/OSLO (NRK): Johannes Thingnes Bø (21) har mistet all respekt for skiskytterkamerat Alexander Loginov (22). IBU bekrefter at løperen har frasagt seg retten til B-prøven.

Thingnes Bø

SAMMEN PÅ PALLEN: Her jubler Johannes Thingnes Bø for sin fjerde verdenscupseier, i Kontiolahti 15. mars i fjor. Ved siden av står nå dopingtatte Alexander Loginov (t.v.) og amerikaneren Lowell Bailey.

Foto: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva / NTB scanpix

Johannes Thingnes Bø

OPPGITT: Johannes Thingnes Bø håper Alexander Loginov aldri kommer tilbake i skiskyttersporten.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Det var et sjokk og en skuffelse da han ble tatt. Jeg mistet all respekt for ham, og jeg synes det er flaut at han tyr til doping. Jeg håper han aldri kommer tilbake, sier Bø til NRK.

De jevngamle konkurrentene har kjempet side om side fra junioralderen av. Forrige sesong sto begge på pallen i Kontiolahti.

Men bare noen måneder tidligere avga Loginov en mistenkelig dopingprøve, og nye testmetoder har ført til at han nå er blitt dopingavslørt.

– Jeg trodde jo han var et stort talent. Jeg trodde han hadde det som skulle til for å bli verdens beste skiskytter, sier Bø oppgitt.

Tar ikke B-prøver

Anders Besseberg

SKEPTISK: President Anders Besseberg i IBU mener det er en ukultur blant østeuropeiske løpere.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Loginov ble sammen med ukraineren Sergei Sednev dopingavslørt, da Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) retestet mistenksomme prøver.

Onsdag bekrefter president Anders Besseberg at begge løperne har avslått muligheten til å dobbeltsjekke resultatet.

– Løperne har mulighet til å si at de ikke ønsker åpning av B-prøven. I dette tilfellet leverte de skriftlig at de ikke ønsker å gjøre det, og at de godtar resultatet av A-prøven, forklarer Besseberg overfor NRK.

– Ingen ukultur

NRK snakket med både russerne og ukrainerne om avsløringene etter onsdagens trening.

– Jeg er alltid i mot doping og kjemper alltid mot at sånne ting skal dukke opp i vårt lag, men hva kan jeg gjøre når det likevel skjer? sier russernes herretrener Alexander Kasperovitsj oppgitt.

Hverken han eller den ukrainske treneren Nadia Bilova mener det eksisterer en ukultur i Øst-Europa, som IBU-presidenten hevder.

– Man må finne ut hva som virkelig skjedde og snakke med den utøveren personlig. Jeg mener det er den eneste måten å gjøre det på, sier Bilova.

Innfører strengere straff

Ole Einar Bjørndalen

VIL HA STRENGERE STRAFF: Utøverrepresentant i IBU, Ole Einar Bjørndalen, ønsker at både løpere og bakmenn skal straffes hardere for dopingmisbruk.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

IBU har fra 1. januar forandret dopingreglementet, slik at dopingtatte utøvere nå kan bli utestengt i fire år. De har også varslet at det kan bli aktuelt å bøtelegge det russiske forbundet. Ole Einar Bjørndalen, som er utøverrepresentant i IBU, tror lengre utestengelse er veien å gå.

– Økonomisk straff tror jeg bare blåser av dem, siden det er enkelt å finne midler og ressurser til å betale bøtene. Å få doperne bort fra arenaen er det viktigste, samtidig som bakmennene også blir hardt straffet, sier Bjørndalen.

Siste nytt

 • Solberg leder på Silverstone

  Petter Solberg leder etter første dag i VM-runden i rallycross på legendariske Silverstone lørdag.

  Etter to innledende runder leder østfoldingen foran svenskene Mattias Ekstrom og Timmy Hansen.

  Solberg vant den første runden og kjørte inn til tredjeplass i den neste.

  RALLYCROSS-FRA-MOTOR-RACE
  Foto: LOIC VENANCE / AFP
 • Chris Froome sikret seieren

  Chris Froome sto imot alle angrep på siste fjelletappe i Giro d'Italia og forsvarte den rosa ledertrøya. Søndag sykler han i mål i Roma som sammenlagtvinner.

  Froome vil dermed være regjerende mester i alle de tre Grand Tour-rittene.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Riccardo i pole position

  Red Bull-føraren Daniel Riccardo var best i kvalifiseringa og startar fremst i Monaco Grand Prix søndag. Ferraris Sebastian Vettel startar ved sida av Riccard i løpet. Vettel vann løpet i fjor.

  Monaco Grand Prix er einaste formel 1-løpet som går i bygater, ikkje på spesielle baner.

  Monaco Grand Prix
  Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: Superhelg
Toppserien fotball kvinner: Lyn - Grand-Bodø
Toppserien: Lyn - Grand-Bodø
Toppserien: Superhelg
Toppserien: Vålerenga - Trondheims-Ørn
Sportssøndag: Rapporter fra Vålerenga - Trondheims Ørn
VM rallycross
Toppserien: Superhelg
Toppserien: LSK Kvinner - Avaldsnes
Sportssøndag: LSK Kvinner - Avaldsnes
4-4-2 Radiosporten