Hopp til innhold

Falt stygt under oppvarmingen – så følte Christiansen han kostet Norge gullet

ANTERSELVA (NRK): Vetle Sjåstad Christiansen krasjet i en løypepatrulje like før han skulle gå en uvant førsteetappe for Norge. Så skjøt han seg bort, og tar skylda for at gullkampen glapp for Norge.

O2oLcR3sCeo

UVANLIG START: Vetle Sjåstad Christiansen hadde bra fart i sporet, men trøblet på stående skyting. Han vil ikke skylde på uhellet han var involvert i under oppvarmingen.

Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters

De norske herrene gikk til slutt inn til sølv på VM-stafetten. Men det var smådramatisk før start. For første gang denne sesongen skulle Vetle Sjåstad Christiansen gå åpningsetappen for Norge, og var derfor ute i løypene på stadion for å varme opp.

På vei ned utforkjøringen inn mot standplass gikk det galt.

– Jeg kom bak løypepatruljen som teller en 15–20 ungdommer og små barn. Så bikker vi under brua før stadion og da blir det en massevelt, som jeg plutselig blir en del av. Jeg var rett bak og det var ikke så lett å unngå, så jeg måtte bare kjøre ut av løypa og ut i nysnøen, forteller han.

Christiansen gikk skikkelig på trynet.

– Det var godt det var litt snø og et gjerde der, for ellers så hadde jeg falt ned på veien som gikk under brua der. Hell i uhell vil jeg kalle det.

– Legger meg flat

Han kom heldigvis fra det hele uten skader, og kan le av det etter stafetten. Men det er i grunn det eneste han også ler av. For Christiansen gikk en marerittetappe for Norge, og måtte ut i strafferunden.

Dermed var laget nesten 40 sekunder bak da han vekslet med Johannes Dale.

– Jeg følte meg ganske bra, og prøvde roe meg ned inn mot stående. Men jeg var ikke flink nok til å skyte, og fik en runde. Det er selvfølgelig uhørt i stafettsammenheng. Jeg legger meg flat, sier Christiansen.

Norge kom seg tilbake i medaljekampen, og da Benedikt Doll trøblet stort på siste skyting, sneik Johannes Thingnes Bø seg fordi i løypa og sikret sølvet – 21 sekunder bak Frankrike.

– Vi går jo for gull, så selvfølgelig ut ifra situasjonen og det jeg presterte på førsteetappe, så vinner vi et sølv. Også er det ekstra kjipt at det er vår argeste konkurrent Frankrike som vinner, sier Christiansen.

Stafettherrene

SØLVGLIS: Det norske laget med Johannes Thingnes Bø (f.h.), Tarjei Bø, Johannes Dale og Vetle Sjåstad Christiansen gikk inn til sølv i VM-stafetten for menn.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Annen taktikk

Det norske laget hadde i samråd med trenerne blitt enige om at Johannes Dale skulle gå andre- i stedet for førsteetappe i stafettdebut i mesterskapssammenheng.

– Det er klart det er lite gran taktikk, men det var vel mer for vår egen del også. At vi skulle prøve å sette opp laget litt annerledes. På en førsteetappe er det veldig viktig med rask og god skyting, og der er Vetle veldig god. Så var det litt at jeg kunne få brukt langrennskapasiteten min litt bedre enn jeg får brukt på en førsteetappe, og gå fortest fra A til B. Vi prøvde noe nytt i alle fall, sier Dale.

– Vil du si at dere bommet med taktikken?

– Nei, det er ikke det som gjør at vi skyter dårlig i dag. Det har ingenting med de ekstraskuddene å gjøre. Men kanskje god gammel oppskrift fortsatt er best, mener Dale, som tok sin første VM-medalje.

– Jentene er X-faktoren

De norske herrene innrømmer at de er litt skuffet over sølvet, selv etter 12 ekstraskudd og én strafferunde.

– Og så må vi benytte anledningen til å gratulere Frankrike, for det var en imponerende stafett de gjorde, mener Tarjei Bø

– Når alle ikke leverte topp, så tror jeg vi skal være fornøyd med oss selv likevel, sier ankermann Johannes Thingnes Bø.

Johannes Thingnes Bø visste at Tyskland hadde fått en strafferunde da han stilte seg opp og leverte en rask skyting. Deretter slo han tyske Benedikt Doll grundig på sisterunden.

Han står nå med tre sølv, og to stafettgull i VM – begge på blandet stafett.

– Foreløpig er det jentene som er X-faktoren, så vi har nok litt å lære av dem, sier Thingnes Bø.

Søndag kommer siste gullsjanse, på fellesstarten.

– Jeg er avhengig av knallgod skyting. Med tre sølv nå så får jeg synge inn årets juleplate til desember, fleiper han.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal