Hopp til innhold

Bø om lillebror: – Noe av det sjukeste jeg har sett

ANTERSELVA/OSLO (NRK): Tarjei Bø trodde Norge var hektet av i seierskampen etter hans andre stafettetappe. Men en imponerende avslutning av lagkameratene snudde alt på hodet.

Feilfri skyting av Thingnes Bø

– Jeg har en lillebror som er helt ekstrem. Alt er mulig med luringer som ham, sier Tarjei Bø om lillebroren, Johannes Thingnes Bø.

Norge vant stafetten i Anterselva med klar margin. Emil Hegle Svendsen gikk ut samtidig som tyske Simon Schempp på siste etappe. Ti perfekte skudd av nordmannen gjorde at han hektet av Tyskland før den siste runden og gikk alene inn mot mål.

– Vi er tilbake på vinnersporet. Vi har slitt litt denne uka, så det er godt med en sier, sier Svendsen til NRK.

God norsk skyting

Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø

Tarjei Bø (t.h.) har slitt med å få det til denne sesongen. Det har imidlertid ikke lillebror Johannes.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Det så imidlertid dårlig ut halvveis ut i rennet.

Da hadde først Ole Einar Bjørndalen og Tarjei Bø på de to første etappene tapt nesten 40 sekunder til et tysk lag som imponerte stort.

Johannes Thingnes Bø på tredje etappe gikk godt i sporet, men med to ekstraskudd på den første skytingen var han fortsatt langt bak før sin stående skyting.

Men under vanskelige forhold skjøt han en rask og perfekt serie (se over). Da Tyskland bommet, var han plutselig bare snaut 13 sekunder bak før den siste runden.

Det forspranget tok han inn på de siste 2,5 kilometerne, og dermed var bordet dekket for ankermann Svendsen, som gikk ut samtidig med Tyskland.

– Det er noe av det sjukeste jeg har sett, sier Tarjei om lillebrors avslutning på etappen.

Lillebror Bø selv syntes det var «kult» å gå i dag.

– Jeg gikk billig på den andre runden, og fikk med meg at tyskeren bommet. Da tenkte jeg at jeg ville ta inn masse om jeg skjøt fem rett ned. Det var veldig bra, sier han.

Lar seg imponere

Etappen til Thingnes Bø gjør at NRKs ekspertkommentatorer trekker frem supperlativene.

– Han har noen kvaliteter som er helt utrolige, sier Ola Lunde, før Halvard Hanevold følger opp med et eksempel fra Rupholding sist helg.

Der var nemlig 21-åringen både fysisk og mentalt sterk.

– Han skyter fullt hus - 20 treff - og ender opp 17 sekunder bak vinneren etter å ha falt slik han gjorde. Da er du hard i hodet, sier Hanevold.

PS: Norge trengte bare fem ekstraskudd, og skjøt best av alle. Seieren var Norges andre på rad i verdenscupstafetter.

VIDEO: Her avgjør Svendsen på siste skyting

Svendsen med fullt hus på siste skyting

Resultater 4 x 7,5 km. stafett

1. Norge (1.15.36,7)

2. Tyskland (+16,4)

3. Frankrike (+42,0)

4. Østerrike (+49,8)

5. Russland (+58,5)

Siste nytt

 • Kaptein Mbappé herjet

  Kylian Mbappé feiret sin første kamp som kaptein for Frankrike med to mål da Nederland ble knust 4-0 i den første kampen i EM-kvalifiseringen i fotball.

  Mbappé scoret vertenes tredje mål allerede etter 20 minutter. Da hadde Antoine Griezmann og Dayot Upamecano sørget for 2-0-ledelse etter åtte minutter. Med tre minutter igjen av ordinær tid fintet Mbappé ut to Nederland-forsvarere før han hamret ballen i hjørnet.

  Paris Saint-Germain-stjernen ble nylig valgt ut som landslagets nye kaptein etter at keeper Hugo Lloris ga seg.

  Nederland slet stort og greide aldri å sette det franske forsvaret på nevneverdige prøver. På overtid fikk de straffe, men Memphis Depay ble stoppet av Mike Maignan. (NTB)

  France Netherlands Euro 2024 Soccer
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Lukaku-hattrick da Belgia slo Sverige

  Romelu Lukaku scoret alle målene da Belgia fikk en kjempeåpning i EM-kvalifiseringen i fotball med 3-0-seier over Sverige på bortebane fredag.

  Dermed fikk Domenico Tedesco en strålende debut som Belgia-trener. Tysk-italieneren tok over for Roberto Martínez, som ikke forlenget sin kontrakt etter et skuffende VM i fjor. Martinez trener nå det portugisiske landslaget.

  Lukaku stusset først inn 1-0 like før pause, før han tidlig i 2. omgang doblet ledelsen da ballen gikk via standfoten hans og i nettet. Begge gangene hadde Dodi Lukebakio målgivende pasning. Lukebakio var svært aktiv og god for Belgia fram til han ble byttet ut etter en times spill.

  Med ti minutter igjen fullbyrdet Lukaku hattricket etter å ha blitt spilt fri foran åpent mål. Spissen ble byttet ut like etterpå.

  Sverige slet med å komme à jour med Belgia i banespillet og skapte ikke de største sjansene. Til slutt ble det en komfortabel kvalifiseringsåpning for Belgia og Lukaku.

  Zlatan Ibrahimovic fikk spille de siste 20 minuttene mot Belgia. Veteranspissen har nylig kommet tilbake fra en kneskade og ble som 41-åring tidenes eldste til å spille i en EM-kvalifisering i fotball. (NTB)

  Romelu Lukaku
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP
 • Norge rett til semifinale i curling-VM

  Norges curlingkvinner slo Tyskland 6-3 og tok seg med det direkte til semifinalen i VM i svenske Sandviken.

  Med norsk seier, samt at Sverige tapte for Danmark, tok skip Marianne Rørvik og hennes lag den siste semifinaleplassen bak gullfavoritt Sveits.

  Norge hadde overtaket i store deler av kampen mot Tyskland og vant til slutt 6-3. VM-vert Sverige måtte tåle 4-9-tap for Danmark, og dermed kunne det norske laget juble for avansement til semifinale.

  Det norske laget består av skip Marianne Rørvik, Kristin Skaslien, Martine Vollan Rønning og Mille Haslev Nordbye.

  Etter to poengløse omganger tok Norge to poeng i den tredje omgangen. Tyskland tok ett i den femte, men Norge ledet 3-1 etter seks av ti omganger.

  Etter åttende omgang hadde det norske laget økt ledelsen til 5-2, og kampen var langt på vei avgjort.

  De to beste etter grunnspillet gikk rett semifinale. Lag tre møter lag seks, mens lag fire møter lag fem i kampen om de to siste semifinaleplassene. (NTB)

  Curling-VM for kvinner
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste