Bø om lillebror: – Noe av det sjukeste jeg har sett

ANTERSELVA/OSLO (NRK): Tarjei Bø trodde Norge var hektet av i seierskampen etter hans andre stafettetappe. Men en imponerende avslutning av lagkameratene snudde alt på hodet.

Feilfri skyting av Thingnes Bø

– Jeg har en lillebror som er helt ekstrem. Alt er mulig med luringer som ham, sier Tarjei Bø om lillebroren, Johannes Thingnes Bø.

Norge vant stafetten i Anterselva med klar margin. Emil Hegle Svendsen gikk ut samtidig som tyske Simon Schempp på siste etappe. Ti perfekte skudd av nordmannen gjorde at han hektet av Tyskland før den siste runden og gikk alene inn mot mål.

– Vi er tilbake på vinnersporet. Vi har slitt litt denne uka, så det er godt med en sier, sier Svendsen til NRK.

God norsk skyting

Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø

Tarjei Bø (t.h.) har slitt med å få det til denne sesongen. Det har imidlertid ikke lillebror Johannes.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Det så imidlertid dårlig ut halvveis ut i rennet.

Da hadde først Ole Einar Bjørndalen og Tarjei Bø på de to første etappene tapt nesten 40 sekunder til et tysk lag som imponerte stort.

Johannes Thingnes Bø på tredje etappe gikk godt i sporet, men med to ekstraskudd på den første skytingen var han fortsatt langt bak før sin stående skyting.

Men under vanskelige forhold skjøt han en rask og perfekt serie (se over). Da Tyskland bommet, var han plutselig bare snaut 13 sekunder bak før den siste runden.

Det forspranget tok han inn på de siste 2,5 kilometerne, og dermed var bordet dekket for ankermann Svendsen, som gikk ut samtidig med Tyskland.

– Det er noe av det sjukeste jeg har sett, sier Tarjei om lillebrors avslutning på etappen.

Lillebror Bø selv syntes det var «kult» å gå i dag.

– Jeg gikk billig på den andre runden, og fikk med meg at tyskeren bommet. Da tenkte jeg at jeg ville ta inn masse om jeg skjøt fem rett ned. Det var veldig bra, sier han.

Lar seg imponere

Etappen til Thingnes Bø gjør at NRKs ekspertkommentatorer trekker frem supperlativene.

– Han har noen kvaliteter som er helt utrolige, sier Ola Lunde, før Halvard Hanevold følger opp med et eksempel fra Rupholding sist helg.

Der var nemlig 21-åringen både fysisk og mentalt sterk.

– Han skyter fullt hus - 20 treff - og ender opp 17 sekunder bak vinneren etter å ha falt slik han gjorde. Da er du hard i hodet, sier Hanevold.

PS: Norge trengte bare fem ekstraskudd, og skjøt best av alle. Seieren var Norges andre på rad i verdenscupstafetter.

VIDEO: Her avgjør Svendsen på siste skyting

Svendsen med fullt hus på siste skyting

Resultater 4 x 7,5 km. stafett

1. Norge (1.15.36,7)

2. Tyskland (+16,4)

3. Frankrike (+42,0)

4. Østerrike (+49,8)

5. Russland (+58,5)

Siste nytt

 • Storbritannia vil arrangere hele EM

  Storbritannias statsminister Boris Johnson har bekreftet at hvis det er nødvendig, så kan Storbritannia arrangere hele EM. Det skriver Sky Sports. Etter planen skal det spilles i 12 forskjellige land, men det har blitt sådd tvil rundt formatet ettersom koronaviruset fortsatt herjer i flere av landene.

  Det skal nå være samtaler mellom ministere og UEFA for å finne en god løsning for sommerens mesterskap. Det skal arrangeres fra 11. juni til 11. juli.

  Landene, eller byene, som i utgangspunktet deler på mesterskapet er Amsterdam (Nederland), Baku (Aserbajdsjan), Bilbao (Spania), Bucharesti (Romania), Budapest (Ungarn), København (Danmark), Dublin (Irland), Glasgow (Skottland), London (England), München (Tyskland), Roma (Italia) og Sant Petersburg (Russland).

  I tillegg til at de vil ta ansvar for kommende EM, har også den britiske regjeringen støttet å søke om å arrangere fotball-VM i 2030.

  Jadon Sancho
  Foto: Glyn Kirk / AFP
 • Smitteøkning i Montenegro før kamp

  I slutten av mars skal fotballandslaget til Montenegro for å spille VM-kvalifiseringskamp.

  Ifølge Worldometers.com er det loggført 76.000 koronatilfeller i landet som bare har vel 600.000 innbyggere. Landets vaksineplaner fungerer dårlig og er kraftig forsinket, ifølge BalkanInsight.

  – Vi er klar over situasjonen i Montenegro, og den er krevende. Vi har hatt to personer på befaring. Vi har diskutert smittesituasjonen i landet. Vi reiser som kjent som en lukket kohort og er skjermet fra omgivelsene under hele oppholdet, men samtidig må vi være veldig forsiktige, sier fotballforbundets generalsekretær Pål Bjerketvedt til NTB.

  Norges herrelandslag
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Zuccarello kåret til ukens spiller

  Den norske ishockeyspilleren Mats Zuccarello er kåret til ukens spiller av NHLs spillerorganisasjon etter to mål og seks målgivende pasninger i forrige uke.

  Mats Zuccarello kastet ikke bort tiden da han igjen var å se i lagoppstillingen til Minnesota Wild, bemerker NHLPA i kåringen. Nordmannen mistet startet av sesongen på grunn av skade i håndleddet, men han har vært suveren etter skadeavbrekket.

  I tillegg til de åtte målpoengene på fire kamper, nådde 33-åringen også 400 poeng totalt i NHL-karrieren i uken som gikk.

  Zuccarello var tilbake etter skaden 16. februar og har raskt utviklet et godt samspill med lagkameratene Kirill Kaprizov og Victor Rask.

  – De har veldig mye selvtillit, har Wild-trener Dean Evason sagt om trioen til NBC Sport.

  Natt til tirsdag spiller Minnesota Wild mot Vegas Golden Knights.

  Kirill Kaprizov og Mats Zuccarello
  Foto: MATTHEW STOCKMAN / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal