NRK Meny
Normal

Bø kan miste sesongåpningen

Tarjei Bø (25) går høyst sannsynlig glipp av sesongstarten på Sjusjøen etter å ha fått symptomer på sykdom.

Tarjei

Tarjei Bø kan gå glipp av sesongåpningen på Sjusjøen.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Andersen

Landslagssjef Espen Nordby Andersen håper Tarjei Bø blir raskt klar.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Tarjej kjente en kiling i halsen i dag og sto over treningen. Det er sannsynlig at han står over sprinten lørdag, men vi får se an i morgen, sier landslagstrener Espen Nordby Andersen til NRK.no.

Bø er allerede forhåndsuttatt til de tre første rennene i verdenscupen, men den norske sesongåpningen på Sjusjøen er likevel et høydepunkt for løperne.

– Dette er jo ikke det vi håper på, sier Andersen.

– Hvor alvorlig er det?

– Vi vet ikke hvor alvorlig det er. Vi får se det an, sier Andersen, som ikke tror det ligger stor dramatikk i sykdomssymptomene.

Ved siden av hele norgeseliten er det klart at også gode løpere fra Frankrike, Tyskland, Østerrike og Ukraina stiller i den norske sesongåpningen, ifølge Norges Skiskytterforbund.

Ved siden av Tarjei Bø, er Tora Berger, Ole Einar Bjørndalen Synnøve Solemdal, Emil Hegle Svendsen og Henrik L'Abée-Lund fått klarsignal til å starte i verdenscupsesongåpningen i Östersund fra 22. november til 1. desember.

De vil også starte i østerrikske Hochfilzen fra 3. til 8. desember og i franske Le Grand Bornand fra 9. til 15. desember.

De resterende løperne kommer ikke til å bli tatt ut før etter sesongåpningen på Sjusjøen til helgen. Der skal det gås sprint for kvinner og menn lørdag og fellesstart søndag.

Siste nytt

 • Nytt nederlag for Zuccarello

  Drømmen om NHL-sluttspill henger i en enda tynnere tråd for New Yorks Rangers og Mats Zuccarello etter nok et tap. Det endte 3-4 mot Philadelphia Flyers. Det er ti poeng opp til New Jersey Devils, som har den siste «wild card»-plassen.

  Video Zucca spent foran ny sesong
  Foto: Nyhetsspiller
 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM alpint: Super-G, kvinner og menn
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
V-cupfinale skiskyting: Sprint kvinner
Vinterstudio
V-cupfinale hopp: Skiflyging
Sport i dag med V-cupfinaler, skiskyting og hopp
Sport i dag
Privatlandskamp fotball menn: Norge - Australia
VM kunstløp: Friløp kvinner