NRK Meny
Normal

Bø kan miste sesongåpningen

Tarjei Bø (25) går høyst sannsynlig glipp av sesongstarten på Sjusjøen etter å ha fått symptomer på sykdom.

Tarjei

Tarjei Bø kan gå glipp av sesongåpningen på Sjusjøen.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Andersen

Landslagssjef Espen Nordby Andersen håper Tarjei Bø blir raskt klar.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Tarjej kjente en kiling i halsen i dag og sto over treningen. Det er sannsynlig at han står over sprinten lørdag, men vi får se an i morgen, sier landslagstrener Espen Nordby Andersen til NRK.no.

Bø er allerede forhåndsuttatt til de tre første rennene i verdenscupen, men den norske sesongåpningen på Sjusjøen er likevel et høydepunkt for løperne.

– Dette er jo ikke det vi håper på, sier Andersen.

– Hvor alvorlig er det?

– Vi vet ikke hvor alvorlig det er. Vi får se det an, sier Andersen, som ikke tror det ligger stor dramatikk i sykdomssymptomene.

Ved siden av hele norgeseliten er det klart at også gode løpere fra Frankrike, Tyskland, Østerrike og Ukraina stiller i den norske sesongåpningen, ifølge Norges Skiskytterforbund.

Ved siden av Tarjei Bø, er Tora Berger, Ole Einar Bjørndalen Synnøve Solemdal, Emil Hegle Svendsen og Henrik L'Abée-Lund fått klarsignal til å starte i verdenscupsesongåpningen i Östersund fra 22. november til 1. desember.

De vil også starte i østerrikske Hochfilzen fra 3. til 8. desember og i franske Le Grand Bornand fra 9. til 15. desember.

De resterende løperne kommer ikke til å bli tatt ut før etter sesongåpningen på Sjusjøen til helgen. Der skal det gås sprint for kvinner og menn lørdag og fellesstart søndag.

Siste nytt

 • Fransk proffrytter omkom

  Proffsyklisten Mathieu Riebel (20) mistet livet da han kolliderte med en ambulanse under et etapperitt i Tour de Nouvelle-Caledonie fredag, melder NTB. Ulykken skjedde i en bratt utforkjøring, i høy hastighet.

  Ribel døde momentant.

 • Rønning inn i utøverkommisjon

  Eldar Rønning (35) er valgt til medlem i Den europeiske olympiske komités (EOC) utøverkommisjon. Det ble klart under EOCs utøverforum i Monte Carlo fredag. I en pressemelding sier den tidligere langrennsløperen at han vil rette et spesielt fokus mot studier i kombinasjon med idrett.

  Eldar Rønning
  Foto: Kjartan Haugen / Norges Idrettsforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal