Se herrenes jaktstart her

Med Tarjei Bø tilbake som romkamerat, har Emil Hegle Svendsen klart å komme på rett spor. Nå håper Bø at Hegle Svendsen kan gi litt tilbake.

Video NRK 1 Sportssøndag 15.01.12

Se herrens jaktstart fra klokken 14.25.

SISTE: Anton Sjipulin vant jaktstarten. Emil Hegle Svendsen ble beste nordmann på niendeplass.

På søndagens jaktstart går Emil Hegle Svendsen ut med startnummer én. Verre er det med romkamerat Tarjei Bø, som ikke fikk det helt til på lørdagens jaktstart og starter som nummer 20 - over minuttet bak kameraten.

 • Se herrenes jaktstart fra klokken 14.25

Hegle Svendsen er glad for å få Bø tilbake på samme rom etter sykdomsoppholdet, og føler at romkameraten er en god hjelp for å komme tilbake på riktig spor.

– Når vi bor sammen på rom klarer jeg å slippe ned skuldrene og prestere. Det høres kanskje litt rart ut, men kanskje er den sånn, sa Hegle Svendsen etter 20 kilometeren torsdag som endte med en andreplass for trønderen.

Etter lørdagens jaktstart er rollene snudd, og det er Bø som ønsker hjelp fra lørdagens seierherre.

– Kanskje han kan hjelpe meg litt, så jeg kommer på riktig spor. Vi får se om han er mann nok til det, eller om han bare tenker på seg selv, sier Bø til NRK og flirer.

– Jeg får vel dele premiepotten med ham. Da blir han nok fornøyd, sier Hegle Svendsen.

Tett i tet

Hegle Svendsen vant lørdagens jaktstart etter sekundstrid med Simon Fourcade på sisterunden.

Søndag starter franskmannen tre skunder etter Hegle Svendsen, og hakk i hæl kommer lillebror Martin Fourcade. Hele seks utøvere har mindre enn 30 sekunder å hente på Helge Svendsen når de starter jakten, og det er duket for et spennende oppgjør søndag.

– Det blir en tøff batalje for Emil. Ved greie forhold blir det kamp helt inn til siste stående skyting, sier NRKs skiskytterekspert Ola Lunde.

Slik starter de norske:

1. Emil Hegle Svendsen
20. Tarjei Bø - 1.14 bak Svendsen
25. Ole Einar Bjørndalen - 1.42 bak
36- Lars Berger - 1.59 bak

Video Tarjei + Emil = Sant

Emil Hegle Svendsen setter pris på å ha Tarjei Bø tilbake på rommet. Det får trønderen til å senke skuldrene.

Sportsnyheter

Slik feiret byen opprykk – nå må klubben selges

Julian Kristoffersen (24) og Salernitana satte fotballgale Salerno på hodet med opprykk til Serie A. Men det er fortsatt ett problem.

Siste nytt

 • Verdenseneren ute med skade

  Tennisstjernen Ashleigh Barty får ingen god oppladning til årets andre Grand Slam-turnering. Fredag avbrøt hun kvartfinalen i Roma med en skade i høyrearmen.

  Den australske verdenseneren ledet 2-1 i andre sett da hun valgte å trekke seg. Hun vant første sett 6-4.

  Skaden er ikke et godt tegn to uker før Roland-Garros i Paris. Grussesongens største høydepunkt starter 30. mai. Barty er ikke redd for at deltakelsen ryker.

  – Jeg har tro på laget mitt. Vi vet hvordan man skal håndtere en skaden som denne, sa hun etter fredagens nedtur.

  25-åringen vant Roland-Garros i 2019. (NTB)

  Ashleigh Barty
  Foto: David Gray / AFP
 • Ewan med ny Giro-seier

  Caleb Ewan tråkket inn til en overlegen spurtseier i Giro d'Italia fredag. Oppløpet bød på problemer for sykkelstjernen Peter Sagan.

  En overmodig Elia Viviani prøvde seg på et rykk med over 300 meter igjen, men italieneren ble enkelt tatt igjen før målstreken. I stedet var det Ewan som kunne juble for sin andre Giro-seier på tre dager.

  Totalt er australieren oppe i fem etappetriumfer i det italienske Grand Tour-rittet. Fredag vant Lotto Soudal-rytteren med en sykkellengde foran hjemmehåpet Davide Cimolai.

  Under spurten holdt Sagan på å kjøre inn i gjerdet. Slovaken virket også å ha teknisk trøbbel.

  Tobias Foss kom i mål sammen med hovedfeltet. 23-åringen fra Vingrom utenfor Lillehammer er blitt Jumbo-Vismas best plasserte rytter i sammendraget etter sju etapper. (NTB)

  Tour de France
  Foto: Christophe Petit Tesson / Reuters
 • Benjaminsen raskest, fire slått ut

  Andrine Benjaminsen slo svenskenes verdensener Tove Alexandersson og var raskest i sitt heat da kvinnene skulle kvalifisere seg for knockoutsprinten i EM i orientering.

  Det var tett i toppen, og fire av åtte norske løpere ble slått ut. Men Ingrid Lundanes, Viktoria Hæstad Bjørnstad og Ingeborg Eide er i likhet med Benjaminsen klare for kvartfinalene lørdag.

  NRK sender knockoutsprinten i EM fra kl 1500 på NRK1 og NRK.no.

  Andrine Benjaminsen
  Foto: Ivar Haugen/NOF

Sendeplan

Kl. Program Kanal