NRK Meny
Normal

Hanevold: - Det kan ikke gjøres bedre

Tarjei Bø avsluttet sin perfekte helg ved å sikre storeslem i Hochpfilzen. Norges herrer er rett og slett fullstendig suverene i skiskyting.

Video Sikker siste skyting fra Tarjei Bø

Her plaffer Tarjei Bø ned de fem siste blinkene.

Tarjei Bø har hatt en fantastisk langhelg i Hochpfilzen. Torsdag hadde han aldri figurert på en seierspall i verdenscupen i sitt 22 år lange liv. Nå har han tre førsteplasser.

Les også:
Bø suveren på jaktstarten
Bø best på sprinten

Emil Hegle Svendsen gikk en meget solid nest siste etappe, og sendte Tarjei Bø ut halvminuttet før Dominik Landertinger fra Østerrike.

Derfra og ned var det igjen to minutter til neste lag, Slovenia.

Aldri tvil

Bøe, som har hatt strålende dager i Hochpfilzen med sine to første verdenscupseire fredag og lørdag, var sikkerheten selv som ankermann. Han tok seg greit av eneste utfordrer, østerrikske Dominik Landertinger, i sporet.

Til tross for to bom på liggende fra Bø, og en lynrask serie av Landertinger, var det aldri tvil om hvem som skulle vinne.

Særlig ikke etter at Bø banket ned alle fem blinkene på rappen på stående.

- Det kan ikke gjøres bedre. Han ligger i tet, men blir ikke defensiv. Det er rett og slett imponerende, sier NRKs skiskytterekspert Halvard Hanevold.

Video Bø i mål til suveren 1.-plass

Her går Tarjei Bø i mål til seier på stafetten.

Fullstendig suverene

Etter litt trøbbel på standplass var Norge nummer 10 ved første veksling, der Alexander Os sendte Ole Einar Bjørndalen ut på etappe nummer to. Superveteranen lot seg imidlertid ikke stresse, og ordnet en knapp norsk ledelse i løpet av sine 10 kilometer. Den ledelsen sørget Svendsen og Bø for å ivareta på best mulig måte, ved å øke forspranget og ta fullstendig kontroll over løpet.

Seieren betyr at Norges skiskytterherrer fortsatt har vunnet rubbel og bit i verdenscupen denne sesongen. Ole Einar Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø har delt på de individuelle førsteplassene – og som lag er det suverene i stafetter.

Video Sikker siste skyting fra Tarjei Bø

Her sliter Alexander Os på første skyting.

Siste nytt

 • Bråten ble tredjemann i USA

  Øystein Bråten hevet seg fra kvalifiseringen og slo til med tredjeplass i slopestylefinalen under verdenstouren i fristil i Breckenridge.

  Øystein Bråten
  Foto: Norfreeski
 • Tredjeplass på Røisland

  20-åringen fra Høvik kom seg inn på pallen i Dew Tour i kveld. Han endte fem poeng bak Max Parrot fra Canada som vant slopestyle-konkurransen. Ståle Sandbech kom på niendeplass og Emil Ulsletten endte på 12.- plass.

  Røisland
  Foto: Matthew Stockman / AFP
 • Legkov legger ikke opp

  Aleksander Legkov sin trener, Markus Cramer er irriitert på Aftonbladet sin artikkel om at Legkov legger opp. – Legkov venter på beslutningen fra CAS og vil da bestemme seg for sin sportslige fremtid, sier han til NRK.

  Markus Cramer, russisk langrennstrener
  Foto: Arild Samsvik / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Storslalåm, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang, menn
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G, kvinner
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup langrenn: 10 km klassisk jaktstart, kvinner