NRK Meny
Normal

Hanevold: - Det kan ikke gjøres bedre

Tarjei Bø avsluttet sin perfekte helg ved å sikre storeslem i Hochpfilzen. Norges herrer er rett og slett fullstendig suverene i skiskyting.

Video Sikker siste skyting fra Tarjei Bø

Her plaffer Tarjei Bø ned de fem siste blinkene.

Tarjei Bø har hatt en fantastisk langhelg i Hochpfilzen. Torsdag hadde han aldri figurert på en seierspall i verdenscupen i sitt 22 år lange liv. Nå har han tre førsteplasser.

Les også:
Bø suveren på jaktstarten
Bø best på sprinten

Emil Hegle Svendsen gikk en meget solid nest siste etappe, og sendte Tarjei Bø ut halvminuttet før Dominik Landertinger fra Østerrike.

Derfra og ned var det igjen to minutter til neste lag, Slovenia.

Aldri tvil

Bøe, som har hatt strålende dager i Hochpfilzen med sine to første verdenscupseire fredag og lørdag, var sikkerheten selv som ankermann. Han tok seg greit av eneste utfordrer, østerrikske Dominik Landertinger, i sporet.

Til tross for to bom på liggende fra Bø, og en lynrask serie av Landertinger, var det aldri tvil om hvem som skulle vinne.

Særlig ikke etter at Bø banket ned alle fem blinkene på rappen på stående.

- Det kan ikke gjøres bedre. Han ligger i tet, men blir ikke defensiv. Det er rett og slett imponerende, sier NRKs skiskytterekspert Halvard Hanevold.

Video Bø i mål til suveren 1.-plass

Her går Tarjei Bø i mål til seier på stafetten.

Fullstendig suverene

Etter litt trøbbel på standplass var Norge nummer 10 ved første veksling, der Alexander Os sendte Ole Einar Bjørndalen ut på etappe nummer to. Superveteranen lot seg imidlertid ikke stresse, og ordnet en knapp norsk ledelse i løpet av sine 10 kilometer. Den ledelsen sørget Svendsen og Bø for å ivareta på best mulig måte, ved å øke forspranget og ta fullstendig kontroll over løpet.

Seieren betyr at Norges skiskytterherrer fortsatt har vunnet rubbel og bit i verdenscupen denne sesongen. Ole Einar Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø har delt på de individuelle førsteplassene – og som lag er det suverene i stafetter.

Video Sikker siste skyting fra Tarjei Bø

Her sliter Alexander Os på første skyting.

Siste nytt

 • Fratatt to poeng etter sesongslutt

  Det italienske fotballforbundet har bestemt at Bari mister to poeng som følge av økonomisk rot. De faller ned fra sjette- til syvendeplass i Serie B, skriver NTB.

  Det gjør at klubben mister hjemmebanefordel i opprykkskvalifiseringen mot Cittadella.

 • Brølte for seier etter 46 poeng

  LeBron James leverte en kamp av de sjeldne med 46 poeng i nattens kamp i NBA-sluttspillet. Han bidro sterkt til at Cleveland Cavaliers slo Boston Celtics 109-99, og utlignet til 3–3 i kamper.

  Den avgjørende kamp syv spilles natt til mandag.

  LeBron James
  Foto: David Richard / Reuters
 • Martinsens IceHogs på vei tilbake

  Etter tre strake tap mot Texas Stars i AHL-sluttspillet, har Andreas Martinsen og Rockford IceHogs nå vunnet to strake kamper.

  Etter 3-1-seier i natt står det 2–3 i kamper, og Martinsens menn må vinne de to siste for å ta seg til sluttspillfinale.

  Andreas Martinsen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: Superhelg
Toppserien fotball kvinner: Røa - Arna-Bjørnar
Toppserien: Røa - Arna-Bjørnar
Toppserien: Superhelg
Toppserien: Kolbotn - Klepp
Toppserien fotball kvinner: Kolbotn - Klepp
4-4-2 med Schau og Aune
Toppserien: Superhelg
Toppserien: Stabæk - Sandviken
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune