NRK Meny
Normal

Bjørndalen: – Nå er Tarjei verdens beste

KONTIOLAHTI/OSLO (NRK): I desember bommet Tarjei Bø på det meste. Men etter en lang sykdomsperiode har han truffet på 39 av 40 skudd i VM.

Tarjei Bø

I SKYTEFORM: Tarjei Bø har truffet på 97,5 prosent av skuddene sine i VM.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Tarjei Bø

I GODT HUMØR: Tarjei Bø kan smile fra øre til øre etter at han til nå har tatt to individuelle bronsemedaljer i Kontiolahti. Han har også vunnet bronse i mix-stafett.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg skyter som en kråke. Skikkelig dårlig. Skandaleskyting.

Ordene kom fra Tarjei Bø etter tolv bom på tre renn i Østersund i desember. Da var stryningen i fullstendig villrede og visste ikke hva han gjorde galt på standplass.

Men til VM i Kontiolahti har plutselig alt snudd. Etter tre måneder med sykdom og motgang har Bø til nå kun bommet én gang på 40 forsøk i VM - en treffprosent på 97,5.

– Det er fantastisk! Nå føler jeg alt går inn, sier han med et stort smil til NRK.

– Det er merkelig når skytingen sitter. Nå man sliter lurer man på hva man gjør feil. Men akkurat nå stemmer det.

– Måtte skyte bra

Med dårlig langrennsform mener Tarjei Bø at han ikke hadde annet valg enn å skjerpe inn prestasjonen på standplass. Det har resultert i tre bronsemedaljer på tre muligheter så langt i Kontiolahti.

– Det handler om å lage det optimale løpet, nå som den fysiske formen er litt under pari. Jeg må få ned alle blinkene. Jeg må skyte ti og 20 treff.

– Det er en mental greie. Jeg var på forhånd veldig innstilt på at jeg måtte skyte bra for å ha noen sjanser i VM, forklarer Bø.

– Verdens beste skytter

Ole Einar Bjørndalen

– HAN ER VERDENS BESTE: Ole Einar Bjørndalen mener ingen er bedre enn Tarjei Bø på standplass i øyeblikket.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Hele skiskyttermiljøet har latt seg begeistre av prestasjonene i mesterskapet. Nå lovprises Bø av lagkameratene.

– Én bom på tre konkurranser er veldig bra. Han er verdens beste skytter for øyeblikket, skryter Ole Einar Bjørndalen.

– Det er helt utrolig. Han er inne i en sone, som han ikke helt klarer å komme seg ut av. Da er Tarjei ustoppelig. Vi får bare håpe han fortsetter, sier lillebror Johannes entusiastisk.

Svendsen vil lære

I motsetning til Tarjei Bø har Emil Hegle Svendsen slitt veldig på standplass i Finland (sju bom på seks skytinger). Nå vil trønderen lære av lagkameraten.

– Det er ofte sånn at man får mer tid til å trene på skytinga i en sykdomsperiode. Man prioriterer mer den type trening når man ikke får trent ski. Nå ser Tarjei virkelig skjerpet og bra ut, sier Svendsen.

Siste nytt

 • Norge leder klart

  Norge leder 9-3 i den viktige curlingkampen mot Danmark. To gode runder hvor nordmennene vant 4-0 la utgangspunktet for forspranget. Skal Norge ha noen som helst mulighet til å avansere må de vinne denne.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Curling menn. Norge - Korea (7-5)
  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
 • De norske sliter

  Øystein Bråten (22) er den eneste nordmannen som foreløpig ligger an til å kvalifisere seg til finalen i slopestyle. Han ligger på sjetteplass, de andre nordmennene er ikke blant de 12 beste som går til finalen hittill.

  X-Games Hafjell.
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Rösler fikk sparken i Fleetwood

  Uwe Rösler får ikke fortsette som manager i engelske Fleetwood. Den nedrykkstruede League One-klubben fikk nok etter sju strake tap i ulike turneringer. Nyheten ble bekreftet et par timer etter at Fleetwood røk 0-3 borte mot Doncaster lørdag.

  Uwe Rösler
  Foto: Bogdan Maran / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal