NRK Meny
Normal

Bjørndalen: – Nå er Tarjei verdens beste

KONTIOLAHTI/OSLO (NRK): I desember bommet Tarjei Bø på det meste. Men etter en lang sykdomsperiode har han truffet på 39 av 40 skudd i VM.

Tarjei Bø

I SKYTEFORM: Tarjei Bø har truffet på 97,5 prosent av skuddene sine i VM.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Tarjei Bø

I GODT HUMØR: Tarjei Bø kan smile fra øre til øre etter at han til nå har tatt to individuelle bronsemedaljer i Kontiolahti. Han har også vunnet bronse i mix-stafett.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg skyter som en kråke. Skikkelig dårlig. Skandaleskyting.

Ordene kom fra Tarjei Bø etter tolv bom på tre renn i Østersund i desember. Da var stryningen i fullstendig villrede og visste ikke hva han gjorde galt på standplass.

Men til VM i Kontiolahti har plutselig alt snudd. Etter tre måneder med sykdom og motgang har Bø til nå kun bommet én gang på 40 forsøk i VM - en treffprosent på 97,5.

– Det er fantastisk! Nå føler jeg alt går inn, sier han med et stort smil til NRK.

– Det er merkelig når skytingen sitter. Nå man sliter lurer man på hva man gjør feil. Men akkurat nå stemmer det.

– Måtte skyte bra

Med dårlig langrennsform mener Tarjei Bø at han ikke hadde annet valg enn å skjerpe inn prestasjonen på standplass. Det har resultert i tre bronsemedaljer på tre muligheter så langt i Kontiolahti.

– Det handler om å lage det optimale løpet, nå som den fysiske formen er litt under pari. Jeg må få ned alle blinkene. Jeg må skyte ti og 20 treff.

– Det er en mental greie. Jeg var på forhånd veldig innstilt på at jeg måtte skyte bra for å ha noen sjanser i VM, forklarer Bø.

– Verdens beste skytter

Ole Einar Bjørndalen

– HAN ER VERDENS BESTE: Ole Einar Bjørndalen mener ingen er bedre enn Tarjei Bø på standplass i øyeblikket.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Hele skiskyttermiljøet har latt seg begeistre av prestasjonene i mesterskapet. Nå lovprises Bø av lagkameratene.

– Én bom på tre konkurranser er veldig bra. Han er verdens beste skytter for øyeblikket, skryter Ole Einar Bjørndalen.

– Det er helt utrolig. Han er inne i en sone, som han ikke helt klarer å komme seg ut av. Da er Tarjei ustoppelig. Vi får bare håpe han fortsetter, sier lillebror Johannes entusiastisk.

Svendsen vil lære

I motsetning til Tarjei Bø har Emil Hegle Svendsen slitt veldig på standplass i Finland (sju bom på seks skytinger). Nå vil trønderen lære av lagkameraten.

– Det er ofte sånn at man får mer tid til å trene på skytinga i en sykdomsperiode. Man prioriterer mer den type trening når man ikke får trent ski. Nå ser Tarjei virkelig skjerpet og bra ut, sier Svendsen.

Siste nytt

 • Raw Air-deltakelse fremdeles uklart

  Det er fortsatt usikkert om hoppjentene får delta i Raw Air til vinteren. OL-vinner Maren Lundby håper Norges Skiforbund får inn nok penger til å ta med hoppjentene. – For oss som legger sjela vår i denne idretten, vil det bety svært mye, sier hun.

  Hopp landslagene menn og kvinner i VM-sesongen blir offentliggjort.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • NRK sender X Games

  X Games i Minneapolis starter i natt, med menn skateboard kvalifisering klokken 02.00 norsk tid. Alt fra skateboard, BMX og motorcross i X Games kan du se på NRK.no.

  Norske Hermann Stene skal i aksjon i menn skateboard street kvalifisering fredag. Det kan du se på NRK 3 fra klokken 21.45.

  X Games Oslo 2018: Street skate
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Ronaldo spiller ikke mot Real

  Cristiano Ronaldo er ikke med på Juventus' treningsleir i USA. Dermed skal han, ifølge ESPN, ikke spille mot gamleklubben Real Madrid som Juventus møter i en treningsturnering der borte.

  Cristiano Ronaldo
  Foto: Miguel Medina / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France: 11. etappe
Tour de France: 11. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical kvalifisering