NRK Meny
Normal

Fnyser av rivalens skrytebilde: – Må ha vært «once in a life time»

HOLMENKOLLEN (NRK.no): Med en blink pepret med innertiere forsøker franske Martin Fourcade å skremme sine norske skiskytterrivaler i sesongoppkjøringen.

Tarjei Bø

Tarjei Bø ler av rival Martin Fourcades skrytebilde (innfelt) på Instagram, men innrømmer at franskmannens skyteform trigger han. – Man får litt ekstra motivasjon når man ser franskmennene trykker til, sier Bø.

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

Emil Hegle Svendsen

Emil Hegle Svendsen sier han ikke trenger å legge ut skrytebilder på sosiale medier.

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

– Når Martin legger ut et sånt bilde, tyder det på at han ikke gjør det så ofte. Det var kanskje «once in a life time» de treffene der, sier Tarjei Bø og gliser.

Nordmannen skratter godt når NRK.no viser hva den franske skiskyttersjernen har delt med sine fans på bildedelingstjenesten Instagram: En blink som er pepret med innertiere - med andre ord en helt perfekt serie.

Martin Fourcade la ut skrytebildet mandag med følgende tekst: «Ny setting, ny rekord...Aldri for gammel til å utvikle seg.» I skrivende stund har Fourcade fått over 4000 «likes» og en haug med kommentarer.

Emil Hegle Svendsen hevder han ikke frykter Fourcade noe mer etter å ha sett den fantastiske skyteserien.

– Jeg trenger ikke å legge ut sånne skrytebilder. Jeg vet hvor god jeg er, gliser Svendsen.

– Bildet gir meg motivasjon

Etter å ha kikket nærmere på bildet noen sekunder, erkjenner imidlertid Bø at Fourcade virkelig har truffet blink.

– Det var en meget bra serie. Det skal han ha. Martin fortsetter der han har vært de siste årene og der han slapp i fjor, og det tyder på at han ikke ligger på latsiden. Jeg blir litt trigget av å se det. Man får litt ekstra motivasjon når man ser franskmennene trykker til, sier Bø.

25-åringen og resten av de norske skiskytterstjernene møtte tirsdag pressen i nasjonalanlegget i Holmenkollen i forbindelse med presentasjonen av landslagets nye skidresser.

Det oser revansjelyst av Bø, som i fjor kom helt i skyggen av Fourcade, Svendsen og lillebror Johannes Thingnes Bø.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Martin Fourcade

Martin Fourcade vant forrige sesong verdenscupen for tredje gang på rad. Nå - lenge før verdenscupstart - viser han superform på skytebanen, men Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen hevder de ikke blir skremt.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– En drøm ble knust

– Jeg er skikkelig revansjesugen. OL var et stort mål for meg i flere år og så bommet jeg regelrett med formen. Jeg var ikke i nærheten en gang. Jeg var skikkelig skuffet under og etter OL, og det tok tid før jeg kom over OL-skuffelsen. Det var en drøm som ble knust, sier Bø.

– Hva blir målet denne sesongen?

– Målet er VM-gull. Men jeg ønsker også å være god fra start til slutt, sånn som jeg var for tre år siden da jeg tok den gule trøya (vant verdenscupen, journ.anm.). Jeg har utrolig lyst til å være god denne sesongen, svarer Bø.

Landslaget har hatt to samlinger hittil i år, én i Oslo og én på Mallorca forrige uke. Ifølge lagkameratene har Bø allerede lagt lista høyt for nivået på kommende treninger.

– De som ikke fikk ut sitt fulle potensiale i en sesong, er alltid mest ivrig på våren og sommeren. Det merker man helt klart. Det må vi andre utnytte - vi må henge oss på dem, sier Svendsen.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel: Tempo
VM sykkel
VM-kvalifisering fotball, kvinner: Norge - Slovakia
4-4-2 VM-kvalifisering fotball kvinner: Norge - Slovakia
VM-kvalifisering fotball kvinner
VM-kvalifisering fotball, kvinner: Norge - Slovakia
4-4-2 VM-kvalifisering fotball kvinner: Norge - Slovakia
VM-kveld
VM-kveld sykkel-VM