Fnyser av rivalens skrytebilde: – Må ha vært «once in a life time»

HOLMENKOLLEN (NRK.no): Med en blink pepret med innertiere forsøker franske Martin Fourcade å skremme sine norske skiskytterrivaler i sesongoppkjøringen.

Tarjei Bø

Tarjei Bø ler av rival Martin Fourcades skrytebilde (innfelt) på Instagram, men innrømmer at franskmannens skyteform trigger han. – Man får litt ekstra motivasjon når man ser franskmennene trykker til, sier Bø.

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

Emil Hegle Svendsen

Emil Hegle Svendsen sier han ikke trenger å legge ut skrytebilder på sosiale medier.

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

– Når Martin legger ut et sånt bilde, tyder det på at han ikke gjør det så ofte. Det var kanskje «once in a life time» de treffene der, sier Tarjei Bø og gliser.

Nordmannen skratter godt når NRK.no viser hva den franske skiskyttersjernen har delt med sine fans på bildedelingstjenesten Instagram: En blink som er pepret med innertiere - med andre ord en helt perfekt serie.

Martin Fourcade la ut skrytebildet mandag med følgende tekst: «Ny setting, ny rekord...Aldri for gammel til å utvikle seg.» I skrivende stund har Fourcade fått over 4000 «likes» og en haug med kommentarer.

Emil Hegle Svendsen hevder han ikke frykter Fourcade noe mer etter å ha sett den fantastiske skyteserien.

– Jeg trenger ikke å legge ut sånne skrytebilder. Jeg vet hvor god jeg er, gliser Svendsen.

– Bildet gir meg motivasjon

Etter å ha kikket nærmere på bildet noen sekunder, erkjenner imidlertid Bø at Fourcade virkelig har truffet blink.

– Det var en meget bra serie. Det skal han ha. Martin fortsetter der han har vært de siste årene og der han slapp i fjor, og det tyder på at han ikke ligger på latsiden. Jeg blir litt trigget av å se det. Man får litt ekstra motivasjon når man ser franskmennene trykker til, sier Bø.

25-åringen og resten av de norske skiskytterstjernene møtte tirsdag pressen i nasjonalanlegget i Holmenkollen i forbindelse med presentasjonen av landslagets nye skidresser.

Det oser revansjelyst av Bø, som i fjor kom helt i skyggen av Fourcade, Svendsen og lillebror Johannes Thingnes Bø.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Martin Fourcade

Martin Fourcade vant forrige sesong verdenscupen for tredje gang på rad. Nå - lenge før verdenscupstart - viser han superform på skytebanen, men Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen hevder de ikke blir skremt.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– En drøm ble knust

– Jeg er skikkelig revansjesugen. OL var et stort mål for meg i flere år og så bommet jeg regelrett med formen. Jeg var ikke i nærheten en gang. Jeg var skikkelig skuffet under og etter OL, og det tok tid før jeg kom over OL-skuffelsen. Det var en drøm som ble knust, sier Bø.

– Hva blir målet denne sesongen?

– Målet er VM-gull. Men jeg ønsker også å være god fra start til slutt, sånn som jeg var for tre år siden da jeg tok den gule trøya (vant verdenscupen, journ.anm.). Jeg har utrolig lyst til å være god denne sesongen, svarer Bø.

Landslaget har hatt to samlinger hittil i år, én i Oslo og én på Mallorca forrige uke. Ifølge lagkameratene har Bø allerede lagt lista høyt for nivået på kommende treninger.

– De som ikke fikk ut sitt fulle potensiale i en sesong, er alltid mest ivrig på våren og sommeren. Det merker man helt klart. Det må vi andre utnytte - vi må henge oss på dem, sier Svendsen.

Siste nytt

 • NFF glad for engelsk superliga-nei

  Fotballpresident Terje Svendsen mener klubbene har undervurdert reaksjonene som har kommet om en ny Super League, og at deres posisjon er svekket mot Uefa.

  – Jeg tror de som står bak, har undervurdert kraftig reaksjonene som ville komme og har kommet. Alt fra fans, ligaforeninger, klubber, fotballforbund (Fifa og Uefa) har vært krystallklare. Også politiske myndigheter. Det har vært så kraftig. Det er veldig positivt at de engelske klubbene har trukket tilbake sin deltakelse, sier Svendsen til NTB onsdag morgen.

  Nå mener Svendsen at om Super League ikke skrotes helt, vil den uansett ikke være like attraktiv.

  Koronavirus fotball
  Foto: Ole Berg-rusten / NTB
 • En dyr mann å bli kvitt

  José Mourinho er blitt søkkrik etter å ha fått sparken i flere klubber. Det kan være snakk om vel 1 milliard kroner bare i avgangsvederlag fra fire klubber.

  Som regel får topptrenere i fotball betalt fullt for gjenstående tid av kontrakten. Det gjør at sparkinger slår hardt inn på økonomien i flere klubber.

  Flere engelske medier melder at Tottenham må ut med vel 215 millioner etter at portugiseren var Spurs-historie mandag.

  Soccer Tottenham Mourinho Fired
  Foto: Neil Hall / AP
 • Tokmac sikret gull med scoring

  Tokmac Nguen scoret da Ferencváros slo Ujpest 3-0 i ungarsk eliteserie fotball tirsdag. Seieren betyr at Budapest-klubben er seriemester igjen, melder NTB. Scoringen var Tokmacs niende for sesongen, men den første på tre måneder. Den norske landslagsspilleren (debuterte under VM-kvalifiseringen i mars) scoret 2-0-målet i det 30. minutt.

  Tokmac Nguen
  Foto: Bernadett Szabo / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal