Bø følger suksessoppskriften til Bjørgen og Johaug

Skiskytter Tarjei Bø flytter til Oslo for å trene mer med langrennsstjernene.

Bø

Tarjei Bø besøker sitt nye nabolag i helgen. Etter sesongen flytter han til Oslo og Holmenkollen.

Foto: Øijord, Thomas Winje / NTB scanpix

 • Følg herrenes sprint fra klokken 14.00 på NRK1 og nett-TV!

– Jeg har pratet mye med Martin (Johnsrud Sundby) som alltid har vært veldig fornøyd med å bo i Oslo. Man får gjort en ekstremt god treningsjobb gjennom Olympiatoppen. Og man får brukt den ekspertisen de har der i enda større grad enn før, sier Tarjei Bø til NRK.

Nabo med langrennsstjerner

Skiskytteren, som tok tre gullmedaljer i VM i Nove Mesto for kort tid siden, har også skutt gullfuglen hjemme i Norge: en ny leilighet 500 meter fra skiløypene i Holmenkollen. Dét skal sikre han enda mer suksess i sporet i fremtiden.

Ikke bare ligger leiligheten nær skiløypene, det er også kort vei til Sognsvann der Olympiatoppen holder til.

I Kollen blir han nabo med flere av verdens beste langrennsløpere. Tidligere har blant annet Marit Bjørgen og Therese Johaug flyttet til Holmenkollen med stor suksess.

– Ja, det er mange langrennsløpere som bor her og jeg har pratet en del med de før jeg kjøpte leiligheten, sier Bø.

Holmenkollen

Mange av våre største skiløpere har allerede Norges mest kjente skianlegg som bakgård. Nå kommer også Tarjei Bø til nabolaget.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Håper å gjøre inntrykk

Torsdag er det klart for verdenscupsprint i Holmenkollen og gullsjansene til Bø & Co. er store. Stryningen legger ikke skjul på at han håper å imponere sitt nye nabolag.

– Nå ligger alt til rette for å gjøre et bra inntrykk i helgen, sånn at jeg får en glidende overgang, sier Bø.

Siste nytt

 • Skjøt Solskjær ned fra tabelltopp

  Leicester slo Chelsea 2-0 i tirsdagens toppkamp i Premier League og er ny serieleder, iallfall inntil Manchester-lagene spiller onsdag kveld.

  Wilfred Ndidi og James Maddison scoret for Leicester før pause, og for første gang fikk manager Brendan Rodgers se ett av sine lag slå Chelsea. Det skjedde i 16. forsøk.

  Laget er ett poeng foran United og tre foran City, men begge Manchester-lagene skal i aksjon onsdag.

  Wilfred Ndidi
  Foto: Michael Regan / AP
 • Videre i FA-cupen

  Southampton fikk det ikke lett i ruskeværet, men vant den utsatte FA-cupkampen mot Shrewsbury 2-0 og får besøk av tittelforsvarer Arsenal i 4. runde lørdag.

  Dan N'Lundulu scoret kampens første mål etter ett kvarter - og det var også 21-åringens første for klubben, i hans første kamp fra start.

  Først i det 89. minutt utløste James Ward-Prowse spenningen da han scoret på frispark fra distanse.

  Dan N'Lundulu
  Foto: Adam Davy / AP
 • Haaland målløs da 17-åring avgjorde

  Etter uavgjort hjemme mot Mainz forrige runde, trengte Dortmund en seier mot Bayer Leverkusen for å henge med i toppkampen. Men sjansesløseri ødela for de gule og svarte.

  I første omgang tok Bayer Leverkusen ledelsen etter 14 minutter første omgang ved Moussa Diaby.

  Julian Brandt scoret mot gamleklubben, og utliknet etter 67 minutter. Både før og etter målet hadde Dortmund flere store muligheter, uten at de klarte å utnytte de.

  Istedenfor stjal 17 år gamle Florian Wirtz showet. 10 minutt før slutt satt han ballen i hjørrnet etter en kontring. Det ble også kampens siste mål, og sluttresultatet ble 2-1.

  Erling Braut Haaland spilte hele kampen, uten at han kom til noen av kampens største sjanser. Nærmest var han etter 64 minutter da han fikk en avslutning blokkert. Dermed har nordmannen gått målløs av banen i tre av fire kamper etter jul.

  Dortmund står på 29 poeng og ligger på fjerdeplass, mens Bayer Leverkusen klatrer til andreplass på tabellen.

  Erling Braut Haaland
  Foto: Martin Meissner / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal