NRK Meny
Normal

BMC-sjefen forventer mer av Hushovd

PORTO VECCHIO (NRK.no): BMC-direktør Jim Ochowicz (61) forventer at Tour-vrakede Thor Hushovd (35) leverer langt sterkere resultater mot slutten av årets sesong.

Thor Hushovd og Jim Ochowicz

Thor Hushovd og Jim Ochowicz har hatt mye kontakt frem mot avgjørelsen om å vrake nordmannen til Tour de France. Her fra Giro d'Italia i 2012.

Foto: Solum, Stian Lysberg / AFP/NTB scanpix

– Thor har vært gjennom mye de siste to årene, og han var ikke klar for 23 dager med Tour de France. I øyeblikket er Thor bare 90-95 prosent av det han er god for. Det er ikke godt nok for Tour de France, slår Ochowicz fast overfor NRK.no.

Han tok avgjørelsen om å vrake Hushovd til årets Tour de France - noe nordmannen lenge trodde og håpet han skulle få delta i.

BMC-sjefen, som er på plass på Korsika for å følge lørdagens prologetappe i Tour de France, er klar på at det forventes at Thor hever seg.

– Thor har en kontrakt med oss og jeg forventer mer av Thor resten av sesongen. Jeg ser frem til at han kommer tilbake for fullt neste år, sier Ochowicz.

– Tror du han er ferdig som toppsyklist?

– Nei, nei. Thor er ikke ferdig. Ikke i det hele tatt, sier Ochowicz.

Skuffet Hushovd ble vraket

Hushovd hadde et ørlite håp om å komme med i BMCs Tour-lag, men etter den variable innsatsen i Criterium du Dauphiné ble sørlendingen vraket.

– Det er veldig skuffende. Jeg hadde veldig lyst til å være med, uttalte Hushovd til TV2 etter vrakingen.

Ochowicz har full forståelse for at Hushovd tar vrakingen tungt.

– Det var fantastisk at han vant det norske mesterskapet, og jeg skjønner at han er skuffet, sier Ochowicz.

Hushovd knuste resten av Norgeseliten - inkludert Tour de France-klare Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug og Aleksander Kristoff under fellesstarten i NM sist helg - og var særdeles revansjesugen etter målgang.

– Jeg skal kjøre løp og gjøre en god høstsesong. Jeg vil vise at jeg er en av de beste rytterne, sa 35-åringen til NRK.

Gilbert vil savne hushovd

Mens Hushovd må følge årets Tour de France fra sofaen, skal lagkameratene forsøke å hjelpe Cadel Evans frem til australierens andre sammenlagtseier.

Philippe Gilbert er regjerende verdensmester og nabo av Hushovd i Monaco. Belgieren medgir at han vil savne Hushovd.

– Selvfølgelig savner jeg ham. Han er en god venn av meg, men nå er avgjørelsen tatt. Ledelsen mener han ikke var god nok. Vi har sendt en del SMSer den siste uken, og jeg skjønner at Thor er skuffet, sier Gilbert til NRK.no.

VIDEO: Hushovd om vrakingen: – Jeg er i knallform

Thor Hushovd garanterer at han IKKE har syklet sitt siste Tour de France. 
Den ferske NM-vinneren er vraket til årets Tour, og i går kveld var han i samtale med lagledelsen i BMC.

REPORTASJE: Hushovd skal tilbake i Tour de France. Reporter: Mads Håby.

Var det riktig å vrake Hushovd? Si din mening i kommentarfeltet under!

Siste nytt

 • Sveriges keeper på vei til Roma

  Etter hva Aftonbladet erfarer skal FC København ha blitt enig med Roma om et salg av den svenske målvakten Robin Olsen. Prislappen ligger på rundt 110 millioner kroner. Kjøpet skjer i lys av at Roma trenger ny keeper etter salget av Alisson Becker.

  svensk keeper
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Granerud på pallen

  Halvor Egner Granerud hoppet seg opp til 3.-plassen i det første individuelle rennet i årets Sommer Grand Prix. Polen-stjernen Kamil Stoch vant på hjemmebane. Robert Johansson var nest best blant de norske i Wisla

  Granerud
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Sky-rytter ute av Tour de France

  Team Sky-rytter Gianni Moscon (24) er kastet ut av Tour de France fordi han gikk til angrep på en Fortuneo-rytter, Ifølge L'Equipe. Det skal ha skjedd i etterkant av søndagens etappe. Det var Tv2 som meldte om nyheten.

  CYCLING-FRA-TDF2018-SKY-ITA-MOSCON
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis