BMC-sjefen forventer mer av Hushovd

PORTO VECCHIO (NRK.no): BMC-direktør Jim Ochowicz (61) forventer at Tour-vrakede Thor Hushovd (35) leverer langt sterkere resultater mot slutten av årets sesong.

Thor Hushovd og Jim Ochowicz

Thor Hushovd og Jim Ochowicz har hatt mye kontakt frem mot avgjørelsen om å vrake nordmannen til Tour de France. Her fra Giro d'Italia i 2012.

Foto: Solum, Stian Lysberg / AFP/NTB scanpix

– Thor har vært gjennom mye de siste to årene, og han var ikke klar for 23 dager med Tour de France. I øyeblikket er Thor bare 90-95 prosent av det han er god for. Det er ikke godt nok for Tour de France, slår Ochowicz fast overfor NRK.no.

Han tok avgjørelsen om å vrake Hushovd til årets Tour de France - noe nordmannen lenge trodde og håpet han skulle få delta i.

BMC-sjefen, som er på plass på Korsika for å følge lørdagens prologetappe i Tour de France, er klar på at det forventes at Thor hever seg.

– Thor har en kontrakt med oss og jeg forventer mer av Thor resten av sesongen. Jeg ser frem til at han kommer tilbake for fullt neste år, sier Ochowicz.

– Tror du han er ferdig som toppsyklist?

– Nei, nei. Thor er ikke ferdig. Ikke i det hele tatt, sier Ochowicz.

Skuffet Hushovd ble vraket

Hushovd hadde et ørlite håp om å komme med i BMCs Tour-lag, men etter den variable innsatsen i Criterium du Dauphiné ble sørlendingen vraket.

– Det er veldig skuffende. Jeg hadde veldig lyst til å være med, uttalte Hushovd til TV2 etter vrakingen.

Ochowicz har full forståelse for at Hushovd tar vrakingen tungt.

– Det var fantastisk at han vant det norske mesterskapet, og jeg skjønner at han er skuffet, sier Ochowicz.

Hushovd knuste resten av Norgeseliten - inkludert Tour de France-klare Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug og Aleksander Kristoff under fellesstarten i NM sist helg - og var særdeles revansjesugen etter målgang.

– Jeg skal kjøre løp og gjøre en god høstsesong. Jeg vil vise at jeg er en av de beste rytterne, sa 35-åringen til NRK.

Gilbert vil savne hushovd

Mens Hushovd må følge årets Tour de France fra sofaen, skal lagkameratene forsøke å hjelpe Cadel Evans frem til australierens andre sammenlagtseier.

Philippe Gilbert er regjerende verdensmester og nabo av Hushovd i Monaco. Belgieren medgir at han vil savne Hushovd.

– Selvfølgelig savner jeg ham. Han er en god venn av meg, men nå er avgjørelsen tatt. Ledelsen mener han ikke var god nok. Vi har sendt en del SMSer den siste uken, og jeg skjønner at Thor er skuffet, sier Gilbert til NRK.no.

VIDEO: Hushovd om vrakingen: – Jeg er i knallform

Thor Hushovd garanterer at han IKKE har syklet sitt siste Tour de France. 
Den ferske NM-vinneren er vraket til årets Tour, og i går kveld var han i samtale med lagledelsen i BMC.

REPORTASJE: Hushovd skal tilbake i Tour de France. Reporter: Mads Håby.

Var det riktig å vrake Hushovd? Si din mening i kommentarfeltet under!

Sportsnyheter

Annemiek Van Vleuten

Jublet for OL-gull – et halvt minutt senere innser hun tabben

Østerrikske Anna Kiesenhofer tok et overlegent, men sensasjonelt OL-gull. Men nederlandske Annemiek van Vleuten var av en annen oppfatning.

Herrem

Hergeirsson ba Herrem gjøre det enkelt etter trickskudd-bom: – To på rad er litt for mye

TOKYO/OSLO (NRK): Camilla Herrem åpnet OL-scoringskontoen i Norges målfest mot Sør-Korea med et vakkert trickskudd. Men så bommet hun like etterpå med lignende teknikk. Da skjønte både hun og Thorir Hergeirsson at det enkle ofte er det beste.

Siste nytt

 • God start for Tomasgaard

  Herman Tomasgaard seilte inn til 3.-plass i første OL-seilas i Laser-klassen. Dermed fikk han en god start på den olympiske regattaen.

  Tomasgaard var nummer seks av de 35 deltakerne ved første bøye, men seilte seg raskt opp til tredjeplassen og beholdt den til mål. Han kom inn 1.22 minutt etter den franske vinneren Jean Baptiste Bernaz, mens finske Kaarle Tapper ble nummer to.

  Det skal gjennomføres ti seilaser for jolleseilerne før de beste går videre til medaljeseilasen. Laser-seilerne skal i aksjon en gang til søndag. (NTB)

  Tokyo Olympics Sailing
  Foto: Bernat Armangue / AP
 • Watndal helt i toppsjiktet

  Erik Watndal står med 74 av 75 mulige treff etter første dag av OL-kvalifiseringen i skeet. Dermed er han i toppsjiktet.

  I 33 stekende varmegrader virket Watndal sikker som få på de første 25 skuddene. Deretter ble det en bom på den andre serien, mens elektrikeren fra Moss fikk ned alle igjen på den tredje og siste serien for dagen.

  Watndal slengte hånden i været da han var ferdig med den siste stasjonen for dagen.

  50 skudd mandag formiddag norsk tid avgjør om det blir finaleplass.

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Uvær flytter ro-øvelser

  Dårlig værvarsel for de neste dagene har ført til nye endringer i roprogrammet for OL. Det får betydning for alle de tre norske båtene.

  Alle tirsdagens øvelser er flyttet til onsdag eller torsdag. Det fører til flere forskyvninger i programmet, slik at noen øvelser flyttes fra onsdag til torsdag, noen fra torsdag til fredag.

  Are Strandli og Kristoffer Brun må vente til onsdag med å ro semifinale i dobbeltsculler lettvekt, mens Kjetil Borchs semifinale i singlesculler skyves fra onsdag til torsdag. (NTB)

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal