Hopp til innhold

Blomberg helten da Brann tok over tabelltopp

Joachim Soltvedt havnet i begivenhetenes sentrum da Brann vant 2-1 borte mot HamKam lørdag. Et vakkert frisparkmål fra Gard Simenstad holdt ikke for vertene.

Soltvedt åpnet scoringsballet fra straffemerket før ti minutter var unnagjort på Hamar. Med tjue minutter igjen å spille, på stillingen 1-1, bommet 28-åringen da han fikk en ny sjanse fra ellevemeteren.

Ole Didrik Blomberg sørget likevel for at alle poengene ble med til Bergen da han scoret 2-1 noen få minutter senere.

Oppgjørets kanskje fremste prestasjon kom imidlertid fem minutter ut i 2. omgang. Gard Simenstad prikket inn et flott frisparkmål forbi en sjanseløs Mathias Dyngeland, og dødballspesialisten kopierte dermed praktmålet fra 1-0-seieren mot Bodø/Glimt for to uker siden.

Tre poeng betyr at Brann tar over 1.-plassen i Eliteserien før Bodø/Glimt gjester Haugesund søndag.

Eliteserien i fotball 2024: HamKam - Brann
Foto: Geir Olsen / NTB

Siste nytt

 • Solberg med knallstart i Rally Latvia

  Oliver Solberg leder WRC2-klassen i Rally Latvia etter den innledende fartsprøven torsdag kveld.

  Solberg klokket inn på 7.45.1 i sin Skoda Fabia og har en ledelse på 7,6 sekunder ned til italienske Roberto Daprà på 2.-plass.

  22-åringen, som kjører på svensk lisens, er i knallform om dagen. I slutten av juni endte han som to i WRC2-klassen i Rally Polen, mens han vant EM-runden på hjemmebane i Karlstad to uker tidligere.

  Der er ingen norske deltakere med i helgens rally i Latvia.

  Finske Kalle Rovanperä leder WRC-klassen med 2,4 sekunder ned til belgiske Thierry Neuville etter første fartsprøve.

  Fredag skal det kjøres sju nye fartsprøver i Liepaja, Latvia. (NTB)

  Oliver Solberg
  Foto: NTB
 • Schmeichel til Celtic

  Den danske keeperen Kasper Schmeichel har signert for Celtic, hvor han blir gjenforent med Brendan Rodgers. De kjenner hverandre fra sine dager i Leicester.

  – Jeg er veldig fornøyd med å få Kasper til Celtic. Han er en kvalitetskeeper og hans egenskaper og personlighet vil være viktig for oss, sa Rodgers til Celtics hjemmeside.

  Den skotske klubben opplyser på sine nettsider at dansken har signert en ettårskontrakt.

  Schmeichel spilte for Anderlecht forrige sesong, men kontrakten gikk ut etter sesongen og ble ikke forlenget. Han noterte seg for 32 kamper i Belgia

  g_HtMhFevJ0
  Foto: Wolfgang Rattay / Reuters
 • Det franske stoppertalentet Leny Yoro klar for Manchester United – betaler kjempesum

  Midtstopperen Leny Yoro (18) er klar for Manchester United. Det franske stortalentet kommer fra Lille og skal angivelig koste 62 millioner euro.

  Manchester United bekrefter overgangen i sine mediekanaler.

  Ifølge The Athletic-journalisten David Ornstein , koster stoppertalentet 62 millioner euro, noe som tilsvarer nær 728 millioner kroner. Det til tross for at Yoro bare hadde ett år igjen av kontrakten med Lille.

  Yoro har også vært høyaktuell for storklubben Real Madrid, men ifølge Ornstein var ikke den spanske klubben villig til å betale summen Lille krevde for å selge 18-åringen.

  Manchester United har vært på en intens jakt etter ny midtstopper og har blitt linket til navn som Matthijs de Ligt, Jarrad Branthwaite og Jonathan Tah i løpet av sommeren. (NTB)

  vebpQ6Ied-c
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal